Når du "plutselig" får veldig lyst på noe spesielt til middag, hva er det da du får lyst på? Hovedingrediensen, tilbehøret eller en helt spesiell rett?
Grunnen til at jeg spør så teit er at jeg begynte å tenke over dette i går. Da fikk jeg nemlig så veldig lyst på... :kremt: ...hjemmelaget potetmos og saus (uspesifisert saus for øvrig). :rolleyes: Så jeg sendte melding til mannen min og spurte om ikke han kunne finne på en god rett som inneholdt disse to ingrediensene. Hahaha...
Og så kom jeg på at det faktisk veldig ofte er slik at jeg ikke får lyst på sånne ting som kylling, laks eller kjøttkaker, men heller spesielle typer tilbehør som hjemmelaget potetmos, en spesiell type saus, stekt sopp og løk eller sånne ting. Jeg føler jo at jeg ikke er helt navla, og tenkte at jeg måtte sjekke om det bare er jeg som har det sånn... ? Hehehehe...
Panert torsk med mengder av sitron, ertestuing og potetmos fyser jeg ofte på.
Jeg har blitt utrolig glad i sitron, ferskpresset sitron, så jeg prøver å finne mat hvor jeg kan bruke det.
Hjemmelaget potetmos og saus... Kjøttkaker eller kjøttboller?
Jeg hadde blitt happy for å få bare potetmos og saus, men fikk i tillegg grillet stangekylling og wokede grønnsaker til, og hjemmelaget rødvinssaus med rødløk, sopp og litt fløte i. Det var veldig godt.
Jeg tror dessuten at jeg skal prøve det forslaget ditt en gang, det hørtes helt usannsynlig godt ut. :D
Jeg får ofte lyst på "noe med poteter". Sikkert fordi jeg prøver å begrense karbohydratinntaket og ikke spiser så mye poteter som før, og fordi jeg simpelthen elsker poteter.
Jeg er også glad i poteter, og det er ofte en eller annen variant av potet som jeg fyser på. Bakte, gratinerte, mosede, ovnstekte i båter... Ja, til og med kokte poteter kan jeg fyse på innimellom. Hehehe... Kjøttet eller det som enn måtte være "proteinkilden" i måltidet er litt underordnet for min del, ganske ofte. :rolleyes:
Jeg fyser oftere på tilbehøret enn hovedmaten, ja. Egentlig kunne jeg levd på tilbehør alene og droppet kjøttet. Jeg tror jeg er en slags skapvegetarianer. Bare tanken på alt det deilige man kan lage av potet. :nam:
Både og egentlig. Av og til får jeg veldig lyst på ovnsstekt indrefilet av svin, hjemmelaga potetstappe, ovnsstekte poteter, squashsuppe, tapas, mozarellasticks, foccacia med aioli, altså alt fra hele middager til tilbehør og småretter. Tenker vel stort sett hele tiden på mat, og har vel i grunnen hele tiden lyst på varm mat...
tror det blir hjemmelaga potetstappe til kveldsmat....
Jeg går rundt og har skrekkelig lyst på mamma sin hjemmelagede potetsalat. Noen ganger er det tilbehøret jeg er fysen på, mens andre ganger kan det være kjøttet/fisken.