Jeg ønsker meg ei steketakke, men er usikker på om jeg klarer å leve opp til forventningene om at den skal brukes.
Hvem har steketakke?
Er den nødvendig eller kjekk å ha?
Hvor ofte og hva bruker dere den til?
Kan sikkert få låne svigermor sin, sånn en gang i mellom, men akkurat nå har jeg lyst til å lage lapper til barnehagen som kommer på besøk imorgen formiddag. Kommer ikke til å løpe ut og kjøpe i ettermiddag, men har også prøvd å lage flatbrød og fått det greit til, og har lyst til å lære å lage lefser.
Kjøttkaker, fiskekaker og pannekaker er annen mat som vi lager fra tid til annen, som hadde vært fint å steike på ei takke. Forøvrig har vi et sosialt tun, sånn at vi innimellom drar med vaffeljern ut, setter ut en grill til fellesgrilling og utdelig av pinneis til alle barna på varme dager.
Og når man ordner masse mat som er ferdig på forskjellig tid og skal hodles varm er det genialt å sette ting på den store takka. :jupp: (Har ikke selv, men hun søsteren som er voksen og slikt har den og bruker den mye. :nemlig: )
Jeg skal skaffe meg takke. Hovedsaklig for å lage lefser, men også litt andre ting. Jeg vil ha ei lita takke, siden kjøkkenet mitt er lite og det ikke må være for mye styr å bruke den. (Hvis jeg ikke hadde hatt tilgang på stor takke til særriøs julelefsebakst, ville jeg kanskje likevel kjøpt en stor.)
Hun voksne søsteren ja. :knegg:
Jeg har en sånn, og mistenker at jeg er det også.
Nå har jeg avtalt med svigermor at jeg henter takka i ettermiddag. Med på kjøpet får gutta og jeg middag. :hjerter:
Så får jeg se om jeg får svinget meg i valsen for å benytte den litt når den først er i hus. Åh, jeg vil så gjerne være sånn bake og lagemat-kjerring. Men det er alltid så mye rydding som er utsatt som å gjøres først. :sukk:
Har takke, og har innmari mange planer om å bruke den, men det er ytterst sjeldent den er utenfor skapet sitt. Det viktigste med sånne tror jeg er at de har en oppbevaringsplass som ikke er så slitsom å hente den ut fra.
Jeg har takke, dvs. det har svigermor og så bor den hos meg. Jeg bruker den til paranthas og til sveler og amerikanske pannekaker og til burgere når det er mange gjester. Den bor oppå kjøleskapet.
Jeg har nok plass altså, eller det kan ihvertfall forsvares å bruke plass på den om den brukes ofte. Og den kan ikke bo på loftet, kjøkken eller vaskerom er holdbart med tanke på tilgjengelighet.
Vi har bare en takke som er ment til utendørs bruk, over bål. Den blir brukt masse og er veldig praktisk. Vi steker lapper og lager eggerøre og varmer opp ting som vi har med oss på den.
Jeg ønsker meg også en takke som kan brukes med elektrisitet og lurer på om det skal på ønskelisten til feiring av stor dag. :hyper:
Men så er jeg kjerring da, og ønsket meg krumkakejern i bryllupspresang for leeeeenge siden. Vi fikk det og det har blitt brukt, masse.
Jeg har takke, men er ikke flink nok til å bruke den variert. Foreløpig har jeg brukt den til å steke lefser, samt lappesteking på terrassen om sommeren. (Ligner jeg på min mor, sa du? :blånn:) Ambisjonen er å lære å lage pitabrød.
Min står forøvrig på vaskerommet, der er den godt nok vekkstuet i hverdagen og samtidig lett tilgjengelig når jeg trenger den.
Jeg vil gjerne bli som mammo di Magnolia. :hjerter:
Etter flatbrøddebuten som foregikk på åpen grue har jeg selvsagt vurdert om jeg skulle hatt en til bålbruk. Men innser at vi ikke har bålplass eller den slags peis her i huset. Så da får jeg heller oppsøke et museum i nærmiljøet når trangen blir for stor.
Mamma har og svigermor har 2,en stooor og en normal. Mamma bruker sin til flatbrød og lefser.Hva svigermor gjør vet jeg ikke.
Jeg har ikke giddet å kjøpe noen siden det er bare en av ungene som liker pannekaker og svelser?(null ide hva ting heter)
Jeg har laget tortillalefser på mamma sin et par gang. ble ikke helt vellykket :knegg:
Nå er takka hentet. Den står i bilen og venter på at mannen eller jeg skal bære den inn. Har også fått med oppskrift på lapper/sveler. :nam:
Det beste er at svigermor ikke trenger den tilbake før til ca juletider. Så da kan jeg se om den samler støv, feiter oss opp eller kan være et fornuftig bidrag til husholdningen.
Jeg har takke (og er budeie, i dag flyttet kua på setra :knegg: )
og er veldig glad i den. Jeg bruker den til litt forskjellig, flatbrød, lapper, også øver jeg på å lage lefse.
Lurer på om tink har gått til innkjøp av takke? Jeg vurderer sterkt å kjøpe.
En anbefaler her at den må være stor nok, hva er stor nok? Er 46 cm stor nok? Det er det str som kommer opp på de fleste søkene jeg har gjort.
Jeg har med kant, og det fungerer veldig bra til mitt bruk. Jeg steiker lapper og lefser (tjukke lefser og krydderlefser - ikke sånne svære nordlandslefser (vet ikke hva de heter, men hos oss går de under det navnet). Og så steiker jeg fiskekaker og karbonader på den.
Jeg har hørt at kanten kan være i veien for de som lager gigantiske lefser? Men jeg vet ikke.
Jeg har stor takke uten kant, tror det er 60 cm. Plass til 3 pannekaker om gangen, plass til en hel haug med unger som steiker små flatbrød samtidig. Veldig stas. Men den tar jo stor plass under oppbevaring - må tilstå at den oppbevares nok mer enn den brukes. Hvor hyppig den brukes varierer veldig med årstid og tiltakslyst.
Det er stas å steike hamburgere eller lapper dersom vi har stort hagebesøk. Den har også vært med på flatbrødbakst i barnehagen. Jeg lager ikke sånne store lefser enda, men synes likevel det er greit å ikke ha kant på.
Det eneste man må huske på med ei takke er at den trekker enormt med strøm. Strømmen går aldri hos oss, utenom når vi bruker takka samtidig som diverse andre maskiner går og surrer. Vet ikke om dette er annerledes med ei mindre takke?
Her i Bergen kaller de forøvrig tjukklefser for Nordlandslefser. Det virker helt sprøtt på meg, fordi mormor som var nordlending lagde stort sett tynne lefser med kling. Slike lokale navn har det med å endre seg fra sted til sted.
Jeg har en gedigen sak som er i bruk hver søndag og ellers i bursdager og på sommeren spesielt. Vi bruker den hovedsaklig til pannekaker/sveler, noe vi har hver søndag morgen. Og jeg steker da ca. 10 i slengen. :D
Jeg har mamma sin takke fast boende hos meg, hun bruker den veldig sjelden, så da kjører jeg den opp til henne når hun trenger den. Ellers bor den som nevnt hos meg.
Den er stor, og jeg bruker den aller mest til å steke hjemmelagde tortillalefser, potetlomper og andre typer lefser. Jeg har en som ikke tåler gluten, så den slags må lages fra bunnen.
Her var nyttig info ang strøm. Det er slikt jeg ikke tenker på. Vi kan ikke ha en stor, må ha en med maks 2000 w slik jeg forstod mannen, og det er også i grenseland. Nå fikk jeg noe å tenke på.
Jeg har nå egen takke, i motsetning til sist jeg svarte i tråden, da jeg hadde (ex)-svigermor sin. Jeg foretrekker uten kant, jeg synes det er lettere å snu ting på den da.
Jeg har en på 46cm uten kant. Helt fin for mitt bruk iallefall. Jeg steker mest sveler på den, glemmer litt av at jeg kan bruke den til andre ting. Og så har jeg planer om å gå på lefsekurs hos svigermor.
Jepp, det er det jeg bruker takka mi til. :D
Eller...egentlig er den vel svigermor si, og jeg tror hun arva den etter sin mor. Jeg fant den på mørkeloftet, og nå har den flytta permanent inn på vaskerommet/matboden som er vegg i vegg med kjøkkenet.
Nå lager jeg ikke sveler oftere enn 8-9 ganger i året, men da er den veldig kjekk å ha!
Lefser baker jeg på jobb, der har vi takker så jeg slipper å drakse med meg min.
8-9 ganger i året kaller jeg hyppig, jeg tror ikke vi steker vafler oftere enn det, og det er ingen som lurer på om vi kan forsvare å eie et vaffeljern...
Jeg ønsker meg steketakke, sveler i stekepanne er bare tull. Tar altfor lang tid!
Jeg har en og den er i bruk flere ganger i mnd. Lapper/sveler/amerikanske pannekaker, fiskekaker, pannekaker, flatbrød, lefser og til å holde store kjeler varme når alle plater er i bruk. Har ikke kant.
Etter å ha lest hele tråden kjenner jeg at jeg har veldig lyst på takke - selv om jeg verken har råd, plass eller strengt tatt skikkelig behov. Vil ha, jatakk. :knegg: Men, jeg får vel heller fortsette å multitaske med to stekepanner når jeg steker sveler, lapper, pannekaker, hamburgere og den slags.
Blir best resultat med rører som har smør i seg, og lite delikat resultat om man smører det utover takka før steking.
Men det er lurt å vaske takka innimellom, og så gni den inn med litt oljet papir før man pakker den bort.
Jeg fikk Meteor steketakke i julegave fra foreldrene mine, og innviet den i romjula. Stekte sveler til ungene. Hadde litt smør i røra, og det gikk veldig fint. Stekte 30 sveler på 15 minutter!