Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg vil at vi skal få oss et fadderbarn, men hvem er "best"?

#1

Anne C sa for siden:

Mannen er veldig skeptisk, og redd for at pengene ikke går dit de skal. Hva anbefaler dere kloke hoder her på FP?


#2

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg synes Jessica fra India er et ganske bra barn.

:knegg: Sorry, jeg bare måtte.


#3

mkj sa for siden:

Vi har hatt SOS-barnebyer i 9 år nå tror jeg og er godt fornøyd. Synes de gjør en god jobb.

Det samme kan en sikkert også si om Plan, men de har jeg ikke prøvd.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg har tenkt litt på Abdul fra Pakistan. :jupp:


#5

Darth sa for siden:

Vi har hatt fadderbarn i SOS-barnebyer i snart 15 år. Må innrømme at jeg ikke har satt meg veldig godt inn i måten ordninga blir organisert på. Har også blitt Unicef-fadder i løpet av høsten, men ikke for enkeltbarn.


#6

Anne C sa for siden:

Det behøver ikke å være enkeltbarn.


#7

Polyanna sa for siden:

Plan og SOS barnebyer har ulik tilnærming, med ganske ulik logikk.

Plan har fadderbarna mer som en innsamlingsstragi. De mener at det er bedre å hjelpe hele samfunn enn ett og ett barn, og hjelper med utdanning, brønner og helse i enkelte samfunn. Barna er barn som bor i disse samfunnene.

I SOS barnebyer hjelper de ett og ett barn, fra det kommer til dem, til de er voksne. De gjør også en del samfunnsarbeid rundt landsbyene. Men barna som er fadderbarn er under SOS barnabyers omsorg.

Personlig like jeg sistnevnte, og helheten i forhold til hvert enkelt barn. Men begge er fine organisasjoner, syns jeg.


#8

Tranquil sa for siden:

Vi har fadderbarn gjennom sos barnebyer, men neste gang vil jeg heller være fadder for barnebyen generelt, enn på en måte å ha ett enkeltbarn.


#9

oslo78 sa for siden:

Sos barnebyer har vi vært faddere for i 8 år. Jeg liker tanken på å støtte et barn så mye at det kan bli en ressurs for samfunnet sitt når det blir voksent.


#10

Input sa for siden:

I SOS kan man nå være katastrofefadder, en tanke jeg liker, uten at jeg har satt meg nevneverdig inn i det ennå.


#11

Maverick sa for siden:

Jeg fikk litt Rasmus på Loffen-vibber. :knegg:


#12

Bergensis sa for siden:

Denne gong valgte me SOS barnebyer. Det var eit tilfeldig valg. Eg har ikkje sett meg inn i kva som skil dei ulike aktørane, men føler meg trygg på at det er eit ok val.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg hørte i et radioprogram for noen år tilbake at SOS barnebyer er de som brukes minst andel av pengene som kommer inn på administrasjon og andre kostnader, så der kommer det meste av pengene som blir gitt frem til dem som skal ha dem.

Jeg har uansett hatt fadderbarn der nå i 17-18 år, men jeg var glad for å høre at jeg hadde gjort et godt valg.


#14

Bergensis sa for siden:

Det var fint å høyra! :riktig:


#15

millact sa for siden:

Sjekket akkurat nettsiden, hele 85% av pengene som kommer inn går til barna.


#16

Stikka sa for siden:

Zulufadder Alt går til barnet. De bruker ingenting til administrasjon. Eller de pengene kommer fra egen innsamling.


#17

Daisy sa for siden:

Jeg bruker Plan, er fornøyd men har ikke sammenlignet.


#18

Stompa sa for siden:

Jeg har hatt fadderbarn via SOS barnebyer i over 20 år (det første barnet er voksent, ha rnå fått nytt som er født samme år som ungene og gjør det litt ekstra stas for ungene). Veldig fornøyd med dem; liker bl.a. at det er en stor og veletablert organisasjon med lave administrasjonskostnader.


#19

Innocenta sa for siden:

Vi har gjennom SOS barnebyer.


#20

ingling sa for siden:

Jeg har gjennom Redd Barna, mannen og vesla har hvert sitt i SOS barnebyer. Synes begge organisasjoner gjør godt arbeid.


#21

M&amp;M sa for siden:

SOS barnebyer her også!
Ungene synes det er koselig med brev og bilder fra gutten vi er fadder for.


#22

Bomull sa for siden:

Har vært Plan-fadder i ca 12 år. Fornøyd, men har heller ikke sammenlignet videre.


#23

Polyanna sa for siden:

Angående hva som går til "administrasjon" så er ikke det helt rett frem. For de fleste organisasjoner så vil det å samle inn et "basis"beløp ikke så vanskelig, særlig for organisasjoner som baserer seg på fadderskap og andre forpliktende modeller.

Men om man vil vokse, hjelpe flere, bygge flere barnelandsbyer, trene flere mødre, bygge flere skoler, så blir det tøffere. Man må jobbe hardere for å få inn mer penger, finne nye kanaler, reklamere mer, kanskje bruke "agenter" (som de som verver faddere på gata) som krever en del av det de samler inn. Da øker utgiftene. Mye. Men det betyr også at man får inn mye mer penger, og kan gjøre mye mer godt arbeid.


#24

Charlie sa for siden:

Jeg er fadder i SOS-barnebyer. Det virker kanskje som om man hjelper ett og ett barn, men det stemmer ikke. Hvert barn kan ha 5-6 "personlige" faddere (altså faddere som kan skirve brev til barnet og som får årlige rapporter om hvordan det går med barnet), i tillegg er det mange barnebyfaddere som bidrar, men da er ikke fadderskapet knyttet til et bestemt barn. SOS Barnebyer legger stor vekt på å bygge opp familiestøtteprogram, skole/ bhg og helsetjenester for samfunnet rundt barnebyen.

Jeg har hatt både generelt barnebyfadderskap (ikke tilknyttet et spesielt barn) og et barnetilknyttet fadderskap. Det generelle fadderskapet hadde jeg før jeg fikk barn selv, var ikke noe poeng for meg da å korrespondere, bare å bidra. Nå som jeg har barn selv er det fint å ha et fadderbarn slik at det blir "virkelig" for barna, at de har en "fadderbror" i :land:

Så jeg er veldig fornøyd, jeg. Jeg foretrekker en "ordentlig" (i betydningen velorganisert) organisasjon som er tilstede over tid i det landet de opererer og jobber helhetlig. Problemet med personavhengige prosjekter er at de er nettopp det.


#25

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg mente ikke "ett og ett barn" i betydningen at man som giver hjelper bare ett barn. Fadderskapet er en måte å både skaffe en fast inntekt over tid, og å gi folk et innblikk i arbeidet deres.

Men som organisasjon så hjelper de ett og ett barn (selv om de de siste årene har gjort mye mer samfunnsarbeid også, ofte knyttet til landsbyene. Gjerne familieplanlegging og kvinnehelse, for å forebygge at barn skal ha bruk for dem i første omgang). Men de hjelper ett barn veldig "fullstendig": Et hjem, en familie, mor og søsken, en utdannelse de kan bruke til noe. De kommer "ut" av systemet som voksne som kan klare seg godt i livet. Andre organisasjoner smører seg tynnere utover, hjelper flere, men ikke like "komplett".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.