Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Neste år blir det .. tja. Hjemmeferie? Lang hatmail

#1

Appelsin sa for siden:

Jeg har vært på ferie. Verdens enkleste ferie med tre barn, som jeg så fint skrev i tråden hvor jeg ba om innspill for å slippe billig unna med å gjøre ingenting, selv om jeg har tre barn.

Opplegget skulle det ikke være noe galt med:

 • Sunwing resort med All inclusive!
 • Besteforeldre + søster i reisefølget!
 • Mallorca! Korteste veien fra Bergen til Suden!
 • I juni! Når det skal være nesten kjølig der faktisk.

Okei.

 1. Hva er poenget med en flytur som åpenbart ikke tilrettelegger for babyfamilier? Ja, jeg har reist innenlands med baby før, mer av nødvendighet. Men flere timer, med et selskap som fokuserer på familieferie?
  Setene er så trange at man knapt får snudd babyen på fanget. Hodet stanger borti vinduet eller naboen eller armlenet når man ammer. Det går ikke an å legge ned bordet når man har baby på fanget, så å bestille mat er det ikke noe poeng i. Heller ikke noe som helst drikkende som ikke kan skrus igjen, for det velter faktisk.
  Når babyen til tross for sikkerhetsbelte og ukomfort likevel har sovnet på fanget, begynner kabinpersonalet å gnåle ukontrollert om skrapelodd og tilbud på alkoholholdige varer, med velplasserte pauser akkurat slik at barnet kan våkne et helt utall ganger i løpet av turen.

 2. Hvor ble det av den kjølige værtypen, tro?
  På torsdag var det 34 grader, de andre dagene noe tilsvarende med håpløs luftfuktighet. Knøttet var ved bassengkanten én time en av dagene. Resten av tiden tilbrakte han og jeg (evt. avløst av en annen voksen)
  a) Under et tre som kastet skygge. Treet var av type nåletre og var helt klart i fellingsfasen. Alternativt var det alle duene der oppe som bidro til fellingsaktiviteten. Duene bidro også ved å lorte på solsenga, vogna eller like godt på naken hud.
  b) På hotellrommet. Her var det kjølig og ekstremt kjedelig. Når noen skulle gjøre rent på hotellrommet gikk man heller ned i resepsjonsområdet, hvor det var temmelig behagelig temperatur, og kanskje hakket mindre kjedelig jf. skjærende falsk sang på scenen, knusende glass i buffeen, eller at babyen aldri klarte å sove i spetakkelet.
  Knøttet fungerte ikke i skyggen av parasollen ved bassengene. Heller ikke i skyggen hvor man spiste. Han sovnet aldri i vogna med mindre man trillet under det "%"%/ nåletreet. Alt annet gjorde ham grinete og så klam i huden at man risikerte at han kunne skli ned mellom hendene på en om man ikke holdt godt nok. Han hatet det sterke lyset.
  Resultatet ble som dere sikkert kan se for dere at jeg vandret hvileløst omkring mellom nåletær og aircondition, måltidene jeg gadd gå til ble gjennomført ved at en annen i familien ble lortet på eller at knøttet gikk på omgang mellom alle de voksne ved bordet og ble mer og mer hysterisk.

 3. Avstanden fra treet til babybassenget var tilstrekkelig lang til at baby ble fryktelig grinete innen man rakk fram/tilbake. Han hatet UV-drakten og jeg oppdaget rimelig snart at badebleier ikke er anvendbart på land/i vogn. Resultatet av et nedkjølende bad var veldig kortvarig - før jeg ante det var Knøttet like dyvåt av svette som før.

Hvordan i huleste fungerer dette for andre?
Er det meg det er noe hakkande feil med?
Er det dere som er gale?
:gaah:

På den positive siden:
Å dusje med baby på hotellrommet er kos.
Å se soloppgangen 06.30 er heller ikke så dumt. Hadde man bare ikke vært våken i halvannen time allerede da.#3

Inagh sa for siden:

Høres aldeles lite gøy ut! :klemme:#5

Left sa for siden:

Uff, dette hørtes heller forferdelig ut ja - du har min dypeste sympati.
Jeg har vært på ferie til Hellas med lillebror på 6 mnd. og storebroren da han var 9 mnd, og jeg hadde det overhodet ikke slik i det hele tatt. Det gikk knirkefritt.
Eldste, som da satt selv, fikk eget oppblåsbart basseng med 20cm vann i - ca - under en parasoll, og koste seg veldig.
Men vi reiste ikke med all inclusive, og kunne styre dagen vår mer selv, da vi hadde leilighet.
Jeg hadde glatt gjort det igjen, så du har vært max uheldig tror jeg?


#6

kokosbolle sa for siden:

Ajaj.

Meen, jeg mistenker babyen. Kan hende det blir finere om et par-tre år. :fattig trøst:

Hvordan var det med de to andre ungene?


#7

Appelsin sa for siden:

Ja, hvordan var det med dem. :gruble:
Jeg kan høre med mannen,
om dere er tilstrekkelig interessert.

Heldigvis var besteforeldre, tante og pappa der også. Takk og pris!


#8

kokosbolle sa for siden:

Også må jeg innrømma at jeg har fått min dose med all inclusive og barnevennlig, så neste år går vi for å leie leilighet/hus og bil og være mer for oss selv.


#9

silje sa for siden:

Oj... men har ikke du veldig liten baby...

Jeg leser at du har flydd med Thomas Coock; Himmel som de kan mase om lodd/tilbud/drikke....i ett går det. Når du har gjort det noen ganger og ungene er blitt store nok til ds, lukker du øynene, slapper av og rister avvisende på hodet innimellom.

Jeg har vert på Mallorca samme ukene som deg tidligere og ja, da var det for kaldt . Været variere tydeligvis mye på forsommeren. Jeg ville sagt at du var heldig med temperaturen dukker

Velkommen hjem til midtsommerregn og 14 grader da !


#10

Señora sa for siden:

:gal:

Gleder meg til å reise til varmen. Håper det blir mellom 30 og 35 grader alle dagene.


#11

Guttemammis sa for siden:

Vi liker oss best på stranda hvor det lufter mer og bølgebrus som virker søvndyssende,
jeg ble mer stresset av å være ved bassenget med småbarn.
Ellers tror jeg det har veldig mye å si hvordan babyen er og hvordan den takler varmen o.l.
Våre to har vært veldig "snille" og lite krevende babyer, så vi hadde det
topp på sydentur, de sov ca 2-3 timer hver dag på stranden(i hetebølge).

Skjønner godt at det ikke frister med en ny tur, hørtes ikke særlig koselig ut.


#12

Wix sa for siden:

AKKURAT slik var min ferie i Spania for ca 3 år siden. Mitt yngstebarn var litt over ett år så litt større enn ditt, men han hatet alt ved å være der, sov kun inne i aircondition og hatet generelt sol og sterkt lys, sand, saltvann og klorvann. Vi hadde også med oss storfamilien og nok av barnevakter, men det var stort sett bare mamma som var god nok. Og jeg vet heller ikke så mye om hvordan eldstebarnet hadde det, hun tok noen andre seg av. Det var meg og grinete lillebror den ferien der. I TO uker faktisk. I september, så det var heller ikke varmeste tiden (men varmt nok). Til forskjell fra på din ferie hadde vi ikke problemer med duer eller nåletrær, det skal nevnes.

MEN, så for ca et år siden så var vi i Spania igjen, da var yngstemann blitt 3 år, og da gikk alt så meget bedre! Så jeg har troen på at om dere venter med den typen ferie i en tre års tid, så vil du og han få en mye finere ferie!


#13

løve70 sa for siden:

Uff:( Jeg har heldigvis ikke den erfraingen. Første sydenturen med barn var da LilleVenn var 6 mnd og det var meget avslappende. Det ble litt mer travelt da hun var mellom 1 og 2, da ble det alltid en tur på rommet for å hvile midt på dagen, men greit nok det, fikk lest bok eller hvilt;)


#14

rine sa for siden:

Man reiser ikke til varmere strøk, iallfall ikke hvis det innebærer flytur, med barn før de er nesten i skolealder. :niks:


#15

Skremmern sa for siden:

Ugh, så kjipt! :klemme: Noe dritt å kjede seg og ønske seg hjem fra første stund, ja!

Jeg var på Gran Canaria da Sumo var en måned gammel, men været var ikke på langt nær så hett som det dere opplevde, og Sumo sov og var roligfornøydbabyTM. Flyturen gikk også greit, trangt, ja, og Sumo sov oppå meg hele tiden og våknet ikke av annet enn mer mat-sultenfølelsen.


#16

Appelsin sa for siden:

Jeg har jo litt galgenhumor i dette altså og dere må gjerne humre av fremstillingen.

Selv om jeg innrømmer at jeg gråt minst to kvelder over tapte illusjoner og av ensomhet.

Som noen er inne på er det ikke akkurat verdens enkleste baby jeg har. Verdens godeste og mest sjarmerende, ja. Men ikke så enkel. Da vi bestilte turen i mars visste jeg at han ikke var så enkel som nyfødt, men jeg tenkte at det ville bli bedre. Og har det funket for andre, så måtte det jo sikkert funke for oss også.
Barna på 4 og 7 har visstnok hatt det flott, men jeg har liksom ikke vært ordentlig sammen med dem. :sukk:


#17

Apple sa for siden:

Uff, Appelsin, så kjipt. Akkurat det med all annonseringen på flyet kom jeg på akkurat nå. Det er fryktelig irriterende!


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Urk. Eg huskar berre korleis det var å ha ein nyfødt ein som eg ikkje kunne røre pga hetebølge her på vestlandet. Å hatt han i syden som liten, hadde vert eit mareritt. All sympati.

Dog gjekk det greit å reisa til syden med han då han var nesten 1 år. Då kosa han seg på stranda. Men me hadde ikkje noko basseng eller noko ved hotellet, den gongen.


#19

Estrella sa for siden:

Huff føler med deg :klem:

Jeg er glad vi er ferdige med småbarnsperioden og har stor gutt. Jeg gleder meg til vi skal til Spania i august :)


#20

Karamell sa for siden:

Huff da. :klem:

Jeg tror ikke det må være slik, men jeg husker det var strevsomt også selv om det var fine stunder også.

Vi var til Tenerife ( 6 timer flytur) da lillebror var 4 måneder (og hadde hatt kolikk siden han ble født 6 uker for tidlig) og storebror var 3 år. Flyturen var mest marerittaktig for storebroren som ikke klarte å sove på flyet tross nattflygning. Vi var mye på stranden, tror jeg, men det ble en del trilling for å få knøttet til å sove. For oss ble det faktisk litt positivt for vi klarte å avvenne lillebror med å kun sovne i armene våre (kolikkbabyuvane) og klarte å få ham i søvn trillende. Vel hjemme nektet vi å gi slip på den vanen og tok barnevognen inn om natten, og da var steget kortere for å sovne i egen seng.


#21

Trixie sa for siden:

Uff så kjedelig da.

Jeg tror nok at det har med barnet å gjøre også altså. Noen er jo ikke så glade i varmen eller å bli flyttet på.

Også har denne våren på Mallorca vært den varmeste på 20 år.

Det blir enklere.

:klemme:


#22

Appelsin sa for siden:

Nå fikk jeg en intens trang til å grinele her.
:knegg: Er det mulig.


#23

annemede sa for siden:

Takk for update, da trenger jeg ikke har dårlig samvittighet for ikke å ha tatt med unger til syden enda ...


#24

SpetakkelRandi sa for siden:

Bortsett fra flyturen så må jeg bare.....:

:knegg:


#25

Candy Darling sa for siden:

I hear you, sister. Dra med rutefly til langtvekkistan i stedet, der man får basinette på flyet. Der man kan finne små hotellperler, og alle oooooher og goooher med de søte små og tar de med på kjøkkenet så mor og far får spise i fred (om enn litt befippet og fylt av tanker om kidnappingsligaer og attraktive blonde barn og sånn). :knegg: Der man ligger i hengekøye under palmer, fordi ingen med vettet i behold ligger i solen med vilje, og det er deilig, svalende vifte i taket i stedet for arktisk bris med aircon.


#26

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg tenker at det du beskriver der er grunnen til at jeg ikke orket å dra til sydenlandet med poden da han var baby. Ikke liker de varme, ikke liker de flyreiser og ikke er det noe hyggelig å avslappende for mor/far når barnet er utilpass og helst skulle ligget hjemme i sin egen seng :knegg:.

Prøv igjen når minsten er litt større, men dropp charter er mitt råd.

Og velkommen hjem! Norsk sommer er ikke det verste man har det heller.


#27

Anne C sa for siden:

Hadde dere ikke bestilt seter på forhånd? Etter den første turen vi hadde med eldste når han var 10 uker har vi alltid bestilt plasser på forhånd. Da har man mulighet til å få litt større plass. Det er ikke alltid man har basinette, men vi har lagt unger på gulvet for å sove når vi har sittet helt fremme i flyet, eller på midten hvis flyet er stort nok.


#28

Lavender sa for siden:

Oi da, håper du får kos og hvile i sommer da.

Jeg er helt enig ang flyturene. Det var lenge siden vi hadde reist charter da vi reiste til Tenerife i påsken. Nå hadde vi ekstra benplass på tur ned, fikk kun bestilt rad 2 med småbarn og da hadde vi dokøen i fanget. Hjem var det så trangt at jeg på vel 170 cm satt med kneskålene i setet foran.

Vi reiste med rutefly til Mallorca i fjor. Fikk gammel SAS maskin uten do foran. Det passet dårlig fordi jeg satt på rad 4 med 3 åring som var bleiefri på 14. dagen. Og været i juli skulle vært knall, men vi hadde 14 dager med knappe 22 grader og mye regn, vi frøs.

Vi hadde fin ferie i leid villa på Sardinia. Da var yngste 4 mnd. Vi hadde 24 grader, 200 m fra stranda, basseng og familie som kunne bære og trille kollikk jenta.

Nå synes jeg det er så greit at barna er tette, de skal begge ha faktor 30, UV klær og ligge i bløt i bassenget. Vi har ordnet oss Sardinia ferie igjen. På et hotell Star Tour bruker. Håper at våre barn møter barn de kan snakke med. Eldste ble kjent med flere i bassenget på Tenerife. Yngste henger på.

Det er alltid noe som kan gå en imot når en er på reise. Det er det hjemme og, men forventningene er større når en bruker feriedager og mye penger på forventet kos.


#29

Primrose sa for siden:

Æsj og usj. Og jeg er veldig enig i at T.Cook kan ryke og reise; jeg foretrekker også å slappe av på flyreiser. Min jente var forøvrig også en mindre foreldrevennlig baby som helt klart hadde det best med faste rutiner hjemme. Det forandret seg dog gradvis fra 6 mnd og nå er hun svært så grei å ha med på vift.


#30

Karamell sa for siden:

Åja, vi fikk basinett ene veien, og det var himmelsk. Ungen sov hele returen.


#31

Lavender sa for siden:

Det var basinett å få på Ving charter til Tenerife, de to første radene.


#32

Candy Darling sa for siden:

Sånn kan det altså være. Her var det 8 leiligheter, rett på stranden, ingen høye hoteller.


#33

Candy Darling sa for siden:

Og nei, jeg har ikke horn. Og er ikke fra veldig langt under jorden. :stuart:


#34

C.D sa for siden:

Uffa meg for en lite koselig ferie for deg :klemme:

Jeg vil og tro det vil bli bedre når knøttet er større :jupp:


#35

Trixie sa for siden:

Sorry altså. Men en venninde var der nå nylig og det var veldig varmt der i forhold til vanlig.

Men han lille tassen din da, roer han seg ikke med noen andre enn deg?


#36

Luvi sa for siden:

Usj, det var ferien sin det. :klemme:

Jeg har til nå ikke hatt lyst til å dra til varmere strøk med snuppa fordi jeg er redd for at det skal bli akkurat slik. Tror jeg venter enda noen år jeg. Til hun er 8 eller noe sånn...


#37

Lavender sa for siden:

Det var nok denne private terrassen som gjorde susen når vi reiste med yngste på 4 mnd og eldste på snart 2 år.

#38

Pelle sa for siden:

For oss funker slik ferie helt fint, og 34 grader er digg. Dagene har vært tilbragt i babybasseng med baldakin eller inne.

Men den annonseringen har jeg surmulet over flere ganger, har enda traumer etter sovende 2-åring som vekkes av HØYLYDT matservering og som ender med å sparke brettet med mat så det regnet ned over ørten passasjerer...

Til langtvekkistan drar jeg ikke med småbarn, da jeg har en jobb som jevnlig ser hvordan det går med de norske småbarna som har vært nettopp der, og ikke kommer hjem så friske som de burde.


#39

Katta sa for siden:

:klemme: Det er litt sånn. Jeg vet ikke, jeg har regnet med noe av dette som en del av dealen. Men jeg passer alltid på å bestille seter i flyet med ekstra beinplass hvis det går, og jeg har stort sett fått et sete der man kan ha babyseng montert på veggen. Eller så har jeg vindusplass. Det har fungert fint.

Mine barn har vel fungert bedre enn knøttet ditt i varmen tror jeg. Litt i bassenget litt under kalesjen i vogna, litt i bæresele, siesta på rommet på det varmeste for alle.

Danmark neste år? Feriehus og mulighet til å lage mat og kose seg på større areal anbefales. :nikker:


#40

Anne C sa for siden:

Vi fant fort ut at flyreisen var noe av det viktigste på hele reisen, for oss i alle fall. Derfor prioriterer vi fremdeles å betale for å sitte der vi vil. (Det har noe med at jeg har diverse traumer i forhold til hvor heg vil sitte på flyet også.)


#41

vixen sa for siden:

Vi reiste da junior var fire måneder og det gikk strålende. Han var en særdeles rolig og fornøyd baby som kunne sovne uansett hvor han var. Han kunne seriøst sovne på kafebordet mens vi satt en gjeng og skravlet rundt ørene hans. Vi har aldri reist på chartertur, men har leid leilighet eller lagt opp turen selv. Liker ikke store hotellanlegg og har nok dermed hatt roligere omgivelser på turene vi har hatt. Jeg tror rett og slett det kommer an på hvordan babyen er. Vi planlegger tur i permisjon, men kommer ikke til å reise dersom vi får en urolig baby som det er litt vanskelig å få til å sovne og som våkner lett. Skjønner det var en kjip tur og jeg hadde nok også grått et par kvelder i din situasjon. Sommer hjemme er ikke så verst det heller!


#42

Tjorven sa for siden:

Huff da.

Jeg har reist mye også med små babyer. Snuppa brølte jo som en tåkelur uansett frem til hun var halvannet. Jeg syntes det var like greit å gjøre det i syden som hjemme. I syden hadde jeg tross alt med meg en mann til å avlaste, og jeg trengte verken lage mat, vaske klær eller rydde noe som helst. Derfor likte jeg det bedre enn å være hjemme selv om babyen var strevsom.

Knerten var lett som en plett uansett hvor vi befant oss.


#43

Harriet Vane sa for siden:

:klem:

Ferie med liten baby er best hjemme. :døll: Og flyreiser er best med rutefly.Jeg synes det er styr med varmt vær, baby, amming og stress. Men å reise med litt større barn er fint og stort sett synes jeg det har gått veldig bra å være i Syden med små barn. Vi har ikke reist til syden med mindre enn 13 mnd. gamle barn, men reist mye med innenlandsfly lenge før det.


#44

Irma sa for siden:

Oj, det hørtes ikke noe særlig ut. :dakars: Vi har vært en del ganger på Mallorca, både med babyer og større barn og har alltid vært fornøyd. (Sett bort i fra at noen alltid blir syke, men det kan jo ikke Mallorca noe for.) Jeg synes det stort sett har funket greit på flyet, Mallorca er jo av de kortere turene man kan ta til sydenland, men vi har passet på å bestille plasser med større beinplass når barna har vært små. Når jeg hører om været dere har hatt så kan det virke som om det er like greit at vi avbestilte vår tur til Alcudia, vi skulle ha reist to uker denne måneden. Jeg er nemlig ikke noe god på høy luftfuktighet og sterk varme, og det har vi ikke brukt å ha på Mallorca de gangene vi har reist.

Bedre lykke neste ferie!#46

ming sa for siden:

Uff, så uheldige dere var. :klem:

Vi har vært på enkel all inclusiveferie på Mallorca to ganger. En gang i september med 5 måneder gammel baby, og en gang i juni med 1-åring. Suksess begge gangene. Ingen fellende nåletrær, ingen plagsomme duer og ingen ubehagelig temperatur. På flyet betalte vi for de plassene vi ville ha, og da vi reiste med litenbaby, fikk vi bassinette, som han sov godt i hele veien.

Men klart, man må ta med sliten rygg etter timesvis med baby i bæresele på flyplass pga forsinkelser, slitsom flytur med overtrøtt ettåring, milevis med trilletur langs strandpromenaden for å få baby til å sove, og måltider der vi voksne måtte spise på skift. Men det regner jeg liksom med når vi reiser med baby.


#47

Isolde sa for siden:

Så dumt at ferien ble så trassig. Vi har hatt en fin ferie til nå, men vi har en baby som stort sett finner seg i alt. Flyturen var ikke så koselig, men vi overlevde. Trangt og varmt, men anlegget var så pass lavt at man ikke hørte hva som ble sagt så de kunne styre på så mye de ville for min del.

Stranden har derimot vert litt stress. En baby som bare vil ligge på magen og grafse i sanden og spise sand. Så har blitt mye basseng med parasoll. Og så er vi inne fra 12-15 som oftest. Men det er varmt her nå. Vi har 1 uke igjen og jeg håper den går like greit. Vi vurderer rutefly til neste år. Det er det vi har likt minst til nå.


#48

Bille sa for siden:

Shit! Det høres intet mindre enn grufullt ut! :dakars:

Vi har flydd til USA og Australia med babyer (rutefly) og det har aldri vært noe problem. Men altså, ja, rutefly og bassinette. Helt nødvendig.#50

Bluen sa for siden:

Der sa du det. Jeg BER ikke om bråk, altså. :niks:


#51

millact sa for siden:

Der sa du det, gjerne minst skolealder også. Aldri vært i syden med barn og etter denne tråden blir det nok en stund til også selv om jeg ikke har baby.

Appelsin: Så leit at ferien ble slik. Håper resten av sommeren blir mye bedre her hjemme.


#52

Bille sa for siden:

Det finnes flere måter å gjøre det på, altså. Vi har bare hatt gode opplevelser og de har vært veldig små. Men som sagt, rutefly. :nemlig:


#53

ingling sa for siden:

Usj, så kjipt at det ble sånn, Appelsin. Du trengte jommen meg litt ferie du også. :klemme: Men hjalp ikke besteforeldre og tante til med trilling i skyggen og sånt, da? Eller er det bare deg han roer seg med?

:trøste:


#54

Smash sa for siden:

Så utrolig kjedelig at ferien ble slik.

Vi har aldri vært i syden med så små barn, men har reist til USA med spedbarn og jeg syns det har gått veldig bra. Selv med urolige barn. Jeg har jo sluppet å lage middag, gjøre husarbeid, vaske klær og hatt mannen sammen med oss 24/7, og da har det gått veldig greit altså.
Et mye bedre alternativ enn å være hjemme siden vi faktisk er to om alt og vi slipper husholdningsoppgaver.


#55

apan sa for siden:

Leit at ferien ble slik da!

Jeg tenker også at dette er opplegget? Vi har bestilt ekstra benplass alltid. At man ikke får spist med baby på fly gir seg litt selv. Byttet dere ikke på? Samme med dag og morgen, hvor var barnets far? Ift de andre barna, byttet dere ikke på?

Det meste av det du beskriver har jo ikke noe med charter å gjøre. Selv har jeg idag reist med rutefly og leiebil til eget hus, og det blir supert, men var utrolig mye mer slitsomt enn charter til Thailand. Glad jeg ikke gjorde dette da babyen var 5 mnd.

Håper resten av ferien blir bedre :klemmer:


#56

oslo78 sa for siden:

Veldig kjedelig at ferien ble slik!

Men jeg sier som apan - det har jo ikke noe med feriestedet eller ferietypen å gjøre. At det er trangt på fly er jo ingen bombe og at spising må gjøres på omgang med en så liten baby er temmelig vanlig (i hvert fall hos oss). Det er sikkert en grunn til at babyen bare var sammen med deg som ikke vi vet om, ellers ville jeg sagt at mannen virkelig burde tatt sin del av jobben slik at du fikk kost deg litt med de eldste. Spesielt trilling av baby under nåletre burde da være en oppgave som kan deles på!


#57

Elise sa for siden:

Da vi dro hjem fra Mallorca i begynnelsen av mai i år, sa de på begynnelsen av turen at de skulle få unna matserveringen så vi skulle få sove. Vi dro vel derfra ca 23.00 og skulle lande 03.30. Jadda. 02.40 var de ferdige med taxfree-betaling, loddsalg, salg av drikke, mat til barna, mat til voksne, enda litt mer taxfree-betaling, kaffe, te, ekstra rundstykker, ny runde med salg av drikke, før de tok de siste som skulle betale taxfree-varene sine. Så da fikk vi ha av lyset og mulighet til å sove i ca 25 minutter før lyset måtte på, seteryggen opp og vi måtte være klare til landing. Det hadde da for pokkern vært bedre om de ikke hadde sagt på forhånd at de skulle gjøre en innsats for at vi skulle sove. :nemlig:

Håper du får en avslappende og fin sommer her i Norge nå, da.


#58

Guava sa for siden:

:klem:

Høres ikke noe kjekt ut.

Da de to eldste var babyer var tanken på å dra på langtur ganske fjern. Babyer som sover lite i kombinasjon med kolikk egnet seg ikke til mye annet enn ferie innenlands.

Minsten tok vi med oss til Jordan da han var 7 mnd og det funket bra. Han var en rolig baby og tålte varme godt.


#59

Fintdethei! sa for siden:

Jeg bestiller aldri mat på flytur til Mallorca, vi spiser før vi reiser, ha noen rundstykker og snacks i sekken. Men matservering midt på natten?


#60

Fintdethei! sa for siden:

Så kjedelig a du hadde en sånn opplevelse av ferien. Det blir nok mye bedre en annen gang, når pjokken er større.


#61

Dali sa for siden:

Har akkurat landet i sofaen etter tilsvarende ferie. Men babyen vår trivdes i skyggen av nåletrærne, eventuelt inne i airconditionert leilighet. Myggstikkene derimot... Og flytrallene skal du få billig for meg. Lenge til neste gang her og. Pusset var at eldste lærte seg å svømme. :jupp:


#62

Candy Darling sa for siden:

Skrapelodd er djevelens verk. Thomas Cook også. Og nattlige slottider.


#63

safran sa for siden:

All sympati, det der hørtes helt grusomt ut. Omtrent så grusomt som jeg forestilte meg det ville bli om vi hadde reist til varmere strøk med små barn. Derfor lot vi være. Hvis jeg kunne velge hadde jeg aldri dratt steder som er varmere enn her.


#64

Luftslottet sa for siden:

:dakars:

Vi har hjemmeferie i år. 'Nuff said.


#65

Tallulah sa for siden:

:humre: og :klemme:

Fly er trangt uansett. Men du kan unngå skrapelodd, bulgarske danseband og andre kjipe familier ved å droppe charter og all inclusive. Lei eget hus eller leilighet et sted med et mangfold av mennesker, ikke bare barnefamilier.


#66

Propella sa for siden:

Så synd at ferien ble så slitsom og mislykket. :klemme: Det hørtes ikke greit ut i det i det hele tatt.


#67

Filifjonka sa for siden:

Huff, det hørtes ikke bra ut. Så kjedelig at det ble sånn. :klemme: Jeg har aldri vært på sydentur med baby, jeg hadde aldri lyst til å fly eller være så langt hjemmefra da de var så små.

Men med større barn har jeg vært på både charter og egenorganiserte turer, uten å merke den helt store forskjellen. Kan ikke huske verken skrapelodd eller bulgarske danseband. Men vi har ikke vært på de mest gedigne familieanleggene, det går jo an å dra på helt vanlige hoteller og leiligheter også med charter, eneste forskjellen var at det gikk buss direkte til og fra hotellet.


#68

Slettet bruker sa for siden:

Egenorganisert ferie er gull, ja. Men det er også mer organisering, kan bli mye når man har med en som er såpass liten.

Vi har da en som er snart året og orker akkurat en halv time til danskebåten også sove oss over Kattegat i år. Det gikk til gjengjeld kjempefint. Bortsett fra at vi hadde glemt å pakke noe mat til ungen, da. :dåne:
På den lyse siden kan vi da krysse av at han ser t til å like og tåle dansk yoghurt, eggerøre, maisbrød, og at han blir ufattelig smørblid og hyper - men klarer seg enda et par timer - på noen kjeks med seriøst mye mer sukker enn det som er bra for babyer.

Hadde han vært førstefødt så tror jeg dette hadde sortert innunder mishandling. :humre:


#69

lucifine sa for siden:

Åh så trassig at ferien ble sånn..


#70

Elisabet sa for siden:

Det var jo kjedelig at ferien opplevdes sånn. Men hverken voksne eller barn av dere er vant med å reise til "syden" kanskje? Eller i alle fall minste skjønner jeg jo, men om ikke voksne heller liker varmen så er det jo ikke så lett. Nå har det jo vært veldig varmt der nede forhold til hva det pleier på denne tiden av året. Dere kan være glad for at dere ikke hadde valgt Tyrkia i samme periode, for der har det vært 47 grader.

Vi har reist mye med unger til syden både som baby og større uten problemer heldigvis, men både store og små trives godt i varmen. Vi reiser stort sett rutefly, men vi har også reist charter med all inclusive. Med charterfly og små barn under 2 år så passer vi på og forhåndsbestille plasser på første rad med god benplass og vi bestiller ikke mat på flyet, men har med det vi trenger selv og kjøper bare drikke (på flasker med skrukork.) :humre:


#71

Skremmern sa for siden:

:knegg:


#72

Lykken sa for siden:

Vi reiste første gang med eldste da han var 8 måneder og det ble ikke en ferie for å si det sånn. Førstegangsforeldre med en hyper baby som skulle krabbe, stå og bryte seg ut over alt og som ikke klarte å sitte rolig mer enn noen minutter om gangen. Pluss på tenner som gjorde at han våknet 6 ganger hver natt, sto opp 0530 før nattvakten på hotellet hadde våknet og storm og strømbrudd. Og feber og diare på hjemveien. Jada. Men det var jo ikke ferielandet sin feil.
Etter det har vi reist mange ganger, vår yngste dro vi med når hun var bare 7 uker gammel og det var en veldig avslappende ferie. Mange familiemedlemmer og pappa som engasjerte eldste og jeg som kunne slappe av både i solen og skyggen med baby som bare sov og puppet. Det var ikke like behagelig når hun var 14 mnd rett før hun begynte å gå, hater krabbeperioden når man er på møkkete steder der de alltid vil krabbe på restaurantgulv etc. Men hun var uansett en særdeles mye enklere baby.
Trange flyseter og bråkete flyreise må man være forberedt på, samme med varme og luftfuktighet. Det har jo litt med innstilling å gjøre, samt kanskje ikke dra hvis man synes baby, varme og reise generelt er slitsomt.


#73

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror forresten det er veldig stor forskjell på babyer når det gjelder å kunne trives på tur. Du hadde vel egentlig allerede en mistanke om at han trivdes best hjemme, men veldig synd at det ble så lite feriefølelse på deg.


#74

Heilo sa for siden:

Så dumt at det ble sånn! :klemme:


#75

Eia sa for siden:

:jupp:

Og for øvrig, all sympati! :dakars:


#76

Appelsin sa for siden:

Akk. Jeg har tydeligvis gjort for dårlig forarbeid med tanke på flyturen, for jeg visste ikke at man kunne forhåndsbestille (reiste for øvrig med Air Europa) plasser og heller ikke at det fantes basinette. :sukk:

Dette er vår første "ordentlige" ferie etter at vi fikk barn, jeg hadde så lyst til at det skulle bli fint og noelunde behagelig. Jeg har ofte følt at jeg er en kjiping som heller blir hjemme enn å dra ut på eventyr, og tenkte at nå (!) skal jeg dra avgårde med familien og gjøre noe som er utenfor komfortsonen og som sikkert blir gøy allikevel.
Jeg har reist mye i Europa og i Sydenland (men ikke charter) tidligere, men altså ikke med barn.

Jeg behøver ikke gnåle i vei om Knøttets natur eller avsløre hemmelige fakta om min familie - men de første dagene sendte jeg alle ut på trilletur for å få Knøttet i søvn; de kom alle tilbake med ungen svett og tårevåt på armen. Så da gadd jeg ikke gjøre det flere ganger, gjorde heller selv.
Jeg fikk også mannen til å være på hotellrommet mens jeg badet med de to eldste; det gikk maks en halv time før knøttet var hysterisk av en eller annen grunn og jeg måtte løpe opp med bikinivåte klær.
Så det var rett og slett ikke så lett og ganske mye pes.
Et annet aspekt var at jeg var usikker på væskebehovet til babyen når han svettet så mye og det var så varmt, så jeg likte å tilby mm ofte i tilfelle han var tørst. Hadde jeg visst at det skulle være så varmt hadde jeg nok tatt med flasker og øvet på vanndrikking hjemme.

Sååh. Jeg sitter jo her og lurer litt på om dette er et signal om at jeg ikke skal gjøre ting som jeg instinktivt stritter imot (= at det ikke passer for meg og oss). Eller om jeg skal prøve igjen om noen år.

Valget av reise var for øvrig basert på følgende:

 • juni pga. fullamming og temperatur på Mallorca
 • relativt kort flyreise
 • Knøttet hater å kjøre bil
 • at vi bor på Vestlandet, så veien til utlandet er lang om man ikke tar fly

#77

Katta sa for siden:

:klemme:

Jeg skjønner veldig godt at du ble stuck med knøttet. Det hadde jeg blitt hos oss også tror jeg, nettopp fordi puppene sitter ubønnhørlig fast på meg. Selv om min nok er litt lettere å roe enn din hadde jeg også forventet at jeg var bundet til mikro ca 24/7. Så spørs det om man synes at det er greit eller ikke. Vi skal på tur i august, og da forventer jeg noe sånt. Jeg forventer ikke at det blir så veldig avslappende egentlig, men jeg tror det blir en fin tur likevel.

Hvis instinktene dine stritter mot fortsatt neste sommer og sommeren etter der spørs det om det ikke er riktig å vente? Folk er forskjellige. Noen trives best hjemme, noen vil på tur selv om det er slitsomt, andre foretrekker charter, noen tar heller strevet med å ta med ungene utenfor allfarvei og atter andre takler ikke varmen. Ferie er ikke tidspunktet man presser seg til å gjøre ting man egentlig ikke synes er noe særlig, men jeg skjønner godt at du veldig gjerne vil få til en fin familieferie. Hadde de store ungene det fint? Hva med mannen? Jeg tenker at det helt sikkert går seg til for minstemann også etterhvert. Ellers sov plutten i basinette også da han var 1,5 år. Det er 12 kg grense på dem. Helt fantastisk innretning på flyet. Rapport følger når vi har testa rutefly + leilighet + cruise med 4 unger med tilsammen 10 års aldersforskjell. :knegg: Og slekta på slep. :skremt:

:klemme:


#78

apan sa for siden:

Det er faktisk ikke mange steder det tilbys basinette lenger. Jeg har aldri møtt det på mine turer med små barn (Hellas, Kypros, Thailand og Sveits).

Jeg nevnte vel på forhånd at jeg ammet lillesøster nesten kontinuerlig i 2 uker i Thailand, så jeg skjønner at man til en viss grad blir stuck, men jeg mener at barnets far bør kunne roe og stå opp med barnet uansett. Jeg ammet henne hele natten, til gjengjeld stod mannen opp med henne klokka fem.


#79

Fintdethei! sa for siden:

Du jeg tenker at om de to eldste ungene koste seg, så har de et herlig minne av turen. Du er glad for å komme hjem igjen, og det er veldig forståelig. Neste år er han større, og siden dere besøkte sydenlandet i år, så kan man fint finne på en artig ferie i mer akklimatiserte soner neste år. Feriehus i Danmark var nevnt. Bilpakke fra Bergen, man sover gjennom turen, og vips er man framme.

Og sommeren er ennå lang!


#80

Callisto sa for siden:

Så synd ferien ble sånn. :klemmer:


#81

Elise sa for siden:

Hos meg har det strittet imot helt frem til yngste var 4,5 år. Og selv da synes jeg nok at det var hakket for slitsomt, så det var ikke en udelt positiv opplevelse, men mest bra var det vel kanskje.


#82

Matilda sa for siden:

Så utrolig kjipt. :klemme: Vi har droppet ferie fullstendig i år, med unntak av ei ukes hyttetur så jeg får sett min gamle bestefar. Han bor langt unna, og jeg ser ham bare den ene gangen i året. Jeg regner med det blir pes nok, til tross for typisk 15 grader og masse besteforeldreavlastning. Jeg håper Småtten her kan bli litt mer pappagutt på turen - jeg hadde aldri tid for meg sjøl mens jeg fullammet, mine unger har spist hver time fram til de fikk fast føde og litt etter. Først nå kan jeg lure meg unna lillingen en time eller to i strekk, uten å pumpe og styre først.

Neste år vil vi på Danmarksferie, må bare helst finne fine folk å dra sammen med. Noen som liker sånt som vi liker.


#83

Bloppy sa for siden:

Uff da. Hørtes ikke ut som noen hyggelig ferietur for mor og minstemann nei.

Vi har reist med pompen sydover siden han var 6mnd, og vi har aldri opplevd problemer av den typen du forteller om. Men han var usedvanlig enkel som baby.


#84

vixen sa for siden:

Jeg og mannen elsker å reise og vi ønsker å planlegge godt for at vi fortsatt kan drive med det etter at vi fikk barn. Men det er jo mest for vår egen del og ikke så mye for junior sin del. Han hadde jo hatt lik fint hjemme. Nå er han fire og gleder seg til tur, men hadde nok satt syntes østersund var lik topp som Italia. Om man ikke er så komfortabel med det og synes det er mye stress å dra på langtur så er det jo dumt å bruke ferien på det. Jeg synes def det er best å ha egen leilighet når man er på tur. Da styrer man alt selv og man kan sitte på stua etter ungene har sovnet. Våkner barna tidlig kan man sette på litt film og servere frokost mens man selv slapper av på senga. Er ungene slitne en dag så kan det være lettere å lage middag "hjemme" mens ungene leker i hagen i stedet for å svette på en restaurant med unger som sutrer og er utålmodig. Vi har jo hatt det lett med ett barn og to voksne. Det er noe helt annet med flere barn enn voksne og mange forskjellige behov. Vi venter nummer to nå i høst og kanskje blir det småbruket på Nordmøre hver sommer heretter (selv om jeg har bestilt en pjokk til av samme enkle slaget):humre:


#85

Katta sa for siden:

Alle mine ferier da jeg var liten ble tilbragt på gårdene til mine besteforeldre. Fri lek ute med kongler og skjell og snegler og kattunger. Det husker jeg som helt topp. Vi dro på første skikkelige ferietur da jeg var 10-ish.

Hvertfall frem til man er skolebarn kan man velge helt fritt tenker jeg. Et par dager i badeland så er avkommet happy.


#86

Callisto sa for siden:

Jeg tenker nok at turen hadde blitt bedre for deg om babyen ikke hadde strevd sånn i varmen. Så du har jo hatt maks uflaks også.
Mine har storkost seg ( 5 mnd og 10 mnd første gang på tur) og vi har foretrukket syden fremfor f eks bilturer i Norden.

I fjor var vi i Danmark og til tross for nesten sammenhengende regn i 12 dager så hadde ungene det helt topp!
Det regnet jo resten av sommeren i fjor også så i år blir det syden ferie på oss igjen. Og jeg har et håp om at flyturen skal gå litt bedre i år da alle i familien har eget flysete for første gang. Vi har prøvd 4 t i fly med nesten to-åring på fanget, + en treåring og to voksne i en treseter flyrad :puh: :knegg:


#87

millact sa for siden:

Mine to har aldri vært i Syden. Jeg drømmer om Floridatur siden jeg har bodd der i fire år, men det blir nok likevel et par år til det blir en realitet.

Vi var i Danmark da yngste var 9 mnd og fikk knallvær, rundt 30 grader hele uken. Alt ble lagt opp på hans premisser og da var alle fornøyde. Danmark kan være ganske bra det også! I fjor var vi der en uke og fikk 27 grader hele uken, kunne ikke hatt det bedre. Bodde i hus med tilgang til stort innendørs lekeland og badeland samt stor utendørs lekeplass. Skal dit igjen i år pga suksessen i fjor, men får neppe det været i år, da.

Men, ting kan endre seg til neste år, absolutt.


#88

Bille sa for siden:

Har du fløyet med rutefly? Vi har alltid fått bassinette på turer til USA og Asia. Vi har vel fløyet med SAS, British Airways, Quantas, Lufthansa og KLM. Alle har tilbudt bassinette. Når det gjelder charter har jeg ikke peiling.

#89

Katta sa for siden:

På charter har vi fått basinette på thomas cook, men ikke på norwegian.


#90

GinaK sa for siden:

Uff, det hørtes slitsomt ut.
Nettopp av den grunnen dro ikke vi på sydentur før lillebror var rett før 2 år.
Vi dro i mai og hadde det supert der vi var. Da var han så stor at han kunne plaske i bassenget hele dagen og tusle rundt.

Kjenner meg veldig igjen i det maset på flyet med matspising...
Flyreisen var et lite h.... Lillebror hadde ikke eget sete, vi fikk maten og de tok ikke hensyn til at vi også hadde et barn til som krevde pleie. Jeg spurte om jeg kunne få maten min senere men det kunne jeg ikke. Da freste jeg og pelmet maten min under sete mitt og hadde den der til det passet oss at jeg kunne spise den. Så våget de å mase om å få tomgodset på runden sin. Etter det maste de ikke noe mer på oss, kan man si! :mad:
Men utenom flyreisen så hadde vi det supert på tur.

Alt blir enklere når alle har hvert sitt sete.


#91

ingling sa for siden:

En må jo ikke dra til Syden heller, da. Jeg liker varme og sol jeg også altså, men jeg tenker at vi kommer til å satse mest på norgesferie og evt. en tur til Danmark i noen år fremover mens vi har små barn. I år drar vi fire dager til København, ellers er ferien hjemme eller på Vestlandet. Hvis det føles bedre for dere å dra på en annen type ferie eller ta det rolig hjemme, synes jeg det må være helt greit. Mammaer skal også ha det fint i ferien, og jeg synes det er ordentlig kjipt for deg at det ble sånn. :klemme: Ungene koser seg jo stort sett uansett, så hvis ikke foreldrene er veldig interessert i sydenferie, er det jo lite vits i? :vetikke:


#92

Katta sa for siden:

Det aller viktigste for skolebarna mine når vi drar på ferie er at vi voksne har tid. At vi bor et sted sammen, har litt god mat og har tid på kveldene til å spille kort og snakke med dem. Da er de lykkelige. At de kan få ha siesta midt på dagen og spille ds sammen, at vi går ut og gjør noe morsomt. Det kan være tur i bassenget, fjelltur, se på dyr, mate fugler eller spille minigolf. Syden er ikke påkrevd selv om det akkurat i år er et poeng i vennegjengen å si at man har vært i/skal til Syden. :nemlig: I fjor var det legoland som hadde tilsvarende status.


#93

millact sa for siden:

Katta: Det samme er det her. Eldste og jeg tilbrakte flere timer i badeland i fjor, stor suksess og noe hun enda prater om. Virker ikke som hun synes at Danmark er noe "verre" enn å reise til Mallorca slik flere i klassen skal. Hun gleder seg like mye til sin ferie og det vi skal gjøre, heldigvis.


#94

Dronningen sa for siden:

Det var vel bare for tidlig for dere. Vi har ikke reist til typiske sydensteder enda, men vurderer neste år. Å dra med baby har vi aldri vurdert. Så bundet som jeg har vært med ammingen, så ville ikke det vært ferie for meg. Men med tre barn som da liker å bade, spise ute, og vi som familie kan gjøre ting sammen, ja da begynner det å ligne noe. I fjor og i år blir det derimot Sverige. Det falt i smak. Ellers har vi bare pleid å reise til mine foreldre. Sjelden problemer med for mye varme der.


#95

Mrs. S sa for siden:

Stakkar... Vi hadde Danmarksferie i fjor, kan anbefales! Vi tok faktisk fly til København, da vi ikke orket kjempelang biltur. Den flyturen var akkurat lang nok. Hadde leid leilighet.

Ta Danmark eller Sverige neste gang, og så Syden! :jupp:


#96

Éowyn sa for siden:

Så dumt at ferien ikke ble ferie. :(

Vi reiste til Tenerife (Star Tour) da Lillesøster var ca 7 mnd og hadde ingen vansker med verken flyreisen eller oppholdet. Så det at man må vente med Sydenferien til barna er i skolealder er jeg ikke enig i.

I og med at Lillebror er som han er nå så ville jeg ha ventet med familieferier pr fly til han er større og mer trygg.


#97

Synnemor sa for siden:

Vi har reist til "Syden" med babyer mange ganger, og det har fungert helt fint.

Det er klart det er trangt på flyet (vi har aldri hatt tilbud om bassinette), du får ikke spist skikkelig, det er vondt å sitte og vanskelig for barnet å sove på fanget både pga liggestilling og bråk.
En baby krever selvsagt sin mor også i Sydenland, man må regne med at det må ammes, bysses og trilles stadig vekk - akkurat som hjemme. Å reise på tur med tre barn krever en del når de er såpass små som dine. Er det veldig varmt, har man samtidig bekymringen om barnet får i seg nok væske - been there, done that.

Likevel har vi likt denne formen for ferie - man må ta seg av barna (og det tar igrunnen hele dagen), men man slipper jobb, matlaging, vasking og alle de andre tusen tingene man må gjøre hjemme. Barna elsker at vi har tid til dem, at vi kan prate sammen uforstyrret og spille spill, bade og gå turer.

Jeg tror det er viktig at man har realistiske forventninger når man skal på ferie, ellers blir man lett skuffet. Ferie med barn er ikke det samme som ferie uten, man må håndtere barna dag og natt selv om man har "fri". Føler man at det ikke gir den feriefølelsen man så gjerne skulle hatt, bør man vurdere annen type ferie så lenge barna er små. Det er ikke kjekt å glede seg til en ferie som ikke blir helt sånn man hadde ønsket.

Håper dere finner en ferieform som fungerer for dere, Appelsin! :klemme: Uansett blir alt så meget lettere når barna blir litt eldre. Ferie for oss er noe ganske annet enn for 6-8 år siden! :Synnemormann triller baby i stille Sørlandsnatt kl 05 etter at mor holdt på å klikke etter 6 timers sammenhengende vræling:


#98

Appelsin sa for siden:

Jeg føler veldig for å poengtere at jeg ikke på noen måte forventet å ha FRI altså. Skuffelsen ligger mest i at jeg ikke fikk sett de andre barna mine. Jeg så dem faktisk mindre enn jeg gjør ei vanlig permisjonsuke og det syntes jeg var trist. Eldstemor ble veldig god på å svømme, hoppe og dykke, og jeg fikk nesten ikke sett det.

Pappa er flink til å fange de fine øyeblikkene da, se her (jeg vrenger hodet for å finne ut av hvilken dag og hvilket måltid det kan ha vært :knegg: ):

bildeborte


#99

Synnemor sa for siden:

Det ser nå i alle fall ut til at yngstemann sjarmør koste seg i ferien!!!


#100

Observatøren sa for siden:

Nåmmin, så fin liten sjarmør og vakre Appelsin! :hjerter:

Vi skal gjøre et lignende stunt om 4 uker, er spent på hvordan det blir. Men vi har rutefly og venners leilighet som venter.

Hadde unnet deg en tur som ble som på bildet hele tiden!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.