Jeg må bare anbefale en ny favorittmiddag hos oss som vi har døpt rotesushi. Jeg fikk en pose av en japansk kollega med en krydder og eddikblanding til en japansk rett med ris og rå fisk på toppen. Risen smakte omtrent som sushiris, så da tenkte jeg at vi trenger jo ikke spesialimportert halvfabrikata fra Japan til å lage dette.
Det vi gjør er altså å koke ris og blande i sushi-su (laget av 5 ss sushieddik, 1 ts salt, 1 ts sukker). Vi legger risen i et fat og legger pent oppskåren salmalaks (eller annet godt) på toppen. Hos oss blander vi voksne også i vårløk og salat, og man kan også klippe opp nori og strø på toppen, men barna foretrekker bare ris og fisk. Så skuffer man over en porsjon på tallerkenen sin og har på soya-saus. Smaker nesten som sushi men tar veldig mye mindre tid å lage.
På flaska jeg hadde, hvor på det sto "sushieddik", sto det at man skulle blande på det viset jeg beskrev over, så kanskje det alt var tilsatt noe sukker i den. :hmm: Dette må jeg finne ut av.