Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rotesushi

#1

Tangina sa for siden:

Jeg må bare anbefale en ny favorittmiddag hos oss som vi har døpt rotesushi. Jeg fikk en pose av en japansk kollega med en krydder og eddikblanding til en japansk rett med ris og rå fisk på toppen. Risen smakte omtrent som sushiris, så da tenkte jeg at vi trenger jo ikke spesialimportert halvfabrikata fra Japan til å lage dette.

Det vi gjør er altså å koke ris og blande i sushi-su (laget av 5 ss sushieddik, 1 ts salt, 1 ts sukker). Vi legger risen i et fat og legger pent oppskåren salmalaks (eller annet godt) på toppen. Hos oss blander vi voksne også i vårløk og salat, og man kan også klippe opp nori og strø på toppen, men barna foretrekker bare ris og fisk. Så skuffer man over en porsjon på tallerkenen sin og har på soya-saus. Smaker nesten som sushi men tar veldig mye mindre tid å lage.



#3

Fibi sa for siden:

Smart! Alternativt kan man kanskje skvise fisk og ris sammen og rett og slett kutte det i bite size biter?


#4

C.D sa for siden:

Så lurt! Takk for tips!


#5

Koko sa for siden:

Smart! Er sushi-eddik det samme som riseddik?


#6

Tangina sa for siden:

Ja, er det ikke det, tro? googler


#7

Tangina sa for siden:

Her er en oppskrift:

www.facebook.com/note.php?note_id=304674384415

På flaska jeg hadde, hvor på det sto "sushieddik", sto det at man skulle blande på det viset jeg beskrev over, så kanskje det alt var tilsatt noe sukker i den. :hmm: Dette må jeg finne ut av.


#8

Koko sa for siden:

Jeg som lever av å google, så gjør du det for meg! :knegg: Takk skal du ha! Jeg skal prøve rotesushien din! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.