Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God oppskrift på nøttebunn??

#1

Noba sa for siden:

Har noen en god oppskrift på nøttebunn? Nobus er jubilant 1. mai og da tenkte jeg å bake "gulkremkake". Har en oppskrift der kremen er veeeldig god, men nøttebunnen fungerer ikke - den blir steinhard. Jeg vil ha den myk og seig.


#2

Inagh sa for siden:

Jeg syns denne er både enkel og god:

3 eggeplommer
3 eggehvitter
1 1/2 dl sukker
150 g malte mandler/hasselnøtter

Visp eggehvittene stive.
Sukker og plommer vispes til eggedosis.
Ha mandlene/nøttene i eggedosisen og tilsett eggehvittene.

Begynn stekingen på 175 grader. Øk med jevne mellomrom til 200 grader.
Bunnen stekes i ca 35 minutter.


#3

Nessie sa for siden:

Hm, har aldri sett eggeplommer i mandelbunn før!
Det må jeg prøve! :jupp:

Når jeg lager daimiskake med nøttebunn bruker jeg denne:

150 g sukker
3 eggehviter
150 mandler
2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker hvitt. Vend forsiktig inn mandlene.
Stek i 170 grader i ca 45 min.


#4

Ole Brumm sa for siden:

Mit forslag (og det er kjempe godt)
Foresten er gulekake/sukseterte min favoritt kake. :hyper:

5 eggehviter
200 g melis
200 g malte hasselnøtter (kan også bruke mandler, men det er ikke så godt, synes jeg iallefall)
1 ts bakepulver
1 ts hvetemel

Stivpisk egg og melis, bland forsiktig inn resten.
Stekes på 180 grader ca 20 min

Kan du dele fyllet ditt med oss, jeg er nysgjerrig på din variant av det. :blafre:


#5

Skytte sa for siden:

Her er min mormor's superenkle og gode oppskrift på nøttekake.

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 200g hasselnøtter (og/eller mandler)Pisk en eggedosis. Malte nøtter "skjæres" inn i eggedosisen. Stekes v/180 grader i 30 minutter.

:riktig:


#6

Noba sa for siden:

Tusen takk for hjelp!

Nå vet jeg ikke om min oppskrift på "gulkrem" er noe utenom det vanlige altså, men den er nå populær her i heimen:

100 g sukker
1 dl kremfløte
4 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
100 g meierismør (jeg har brukt margarin)

Jeg har forresten 2 oppskrifter ser jeg nå, de er helt like bortsett fra at det i den ene er sukker og i den andre melis. Hva ville dere foretrukket å bruke?


#7

Albertine sa for siden:

Åh! Kake? Til bursdag? Får jeg sånn kake på tirsdag? :hyper: krysser av i kalenderen KAKE!


#8

Ole Brumm sa for siden:

Den er nesten lik som min, bare jeg bruker 5 eggeplommer siden jeg har 5 eggehviter i bunnen, og jeg bruker melis. Men tror ikke det utgjør noen forskjell egentlig.

Kos deg med kaken da, tror jeg må lage en sånn snart. Til 17 Mai kanskje.


#9

Robina sa for siden:

Denne bruker jeg når jeg lager nøttebunn. Den blir myk og seig.

4 egg
2,5 dl sukker
2 ss vann
50 g. mandler
1 dl. potetmel
0,5 dl. hvetemel
2 ts. bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett vannet. Mal mandler og ha i. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepair i bunnen.
Sett kaken i kald ovn på 160 grader og stek kaken i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen.


#10

Noba sa for siden:

Kake til bursdag ja :jupp: Dere har vel fått alle de gode gamle traverne ørti ganger nå, så på tide å prøve noe "nytt". Dessuten er gulkremkaka en av Nobus sine favoritter så da var dette en passe anledning tenkte jeg.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.