Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken PC ville du brukt? (skikk og bruk for feriegjester)

#1

Bokormen sa for siden:

La oss si at du er gjest en ukes tid hos et familiemedlem. Din egen PC er på reparasjon, men familiemedlemmet finner fram en bærbar du kan benytte som din egen denne uka. Da vertskapet er på jobb, vil du da

a) benytte den du har fått låne
eller
b) bruke annen PC i husstanden. En PC er en PC liksom.

(Overskriften kunne like gjerne ha vært "er jeg rar.." :p


#2

annemede sa for siden:

Den jeg har fått lov til å låne så klart, og så ville jeg heller ikke ha endret på alle innstillingene slik at vertskapet ikke kunne bruke den etter jeg hadde reist. :gal:


#3

Erica sa for siden:

Jeg ville brukt den de sa jeg kunne låne. De har jo ikke sagt det er greit å låne andre pc'er?


#4

Embriksmamma sa for siden:

a) Benytte den jeg har fått låne.

Såklart!


#5

annemede sa for siden:

Hva er det egentlig du har gjort nå da Bokormen?


#6

Katta sa for siden:

Man bruker ikke andres pcer uten å spørre om lov. Det er veldig langt forbi alle grenser å bruke andres pc. Selvfølgelig bruker man den man har fått tildelt. Hvis man skal gjøre noe jobb man ikke kan få gjort på den på grunn av et eller annet spør man i det minste veldig pent før man evt bruker noe annet.


#7

Bokormen sa for siden:

Jeg trodde jeg var grei som fant egen PC til gjesten vår. Og jeg er ikke god på sosiale koder, men jeg trodde også at jeg da i samme slengen uttrykte at det ikke var meningen å bruke min PC. :sparke: Ikke at den er så hemmelig, men jeg er litt sær.


#8

Gri sa for siden:

Einig med deg, men har hatt gjestar som sjølv med ein lånt pc gjerne har ville ta i bruk min i tillegg (familie som vil bruke fleire på ein gong)Har sånn fingeravtrykkgreier for å låse opp eg, da må eg i det minste godkjenne. Det er ikkje det at eg har hemmelige ting på pcen altså, men den er privat likevel altså. Det er sjeldan eg spør om å låne pc viss eg ikkje absolutt treng det når eg er på besøk, og må eg avgrenset eg mest mogleg i tid.


#9

Anne C sa for siden:

Man bruker den man får låne.


#10

Appelsin sa for siden:

Jeg har ikke så mye hemmelig på min akkurat, men jeg vil nå helst vite om det om noen bruker den likevel. Så jeg ville også ha reagert litt negativt på det samme, Bokormen.
Plutselig har jeg liksom vist frem både nicket mitt på FP, en privat melding på FB og at jeg har lest om livmorsfremfall i det siste.


#11

nokon sa for siden:

Viss eg låner pc på besøk, er det kort bruk til konkrete, viktige ting, som å sjekke nettbanken eller bestille bilett til heimreise. Eg blir overraska når gjester plutseleg sitt med macen eller ipaden min og spør etter passordet. Det er ikkje alltid eg har lyst til å dele Google-historikken min med alle som tilfeldigvis er innom. Viss eg for eksempel akkurat har googla symptomer av typen rare ting som skjer med kroppen når ein er gravid, eller liknande, sett eg stor pris på å kunne tømme søkehistorikk og logg, før eg låner bort.


#12

annemede sa for siden:

Som minner meg på at hver gang min familie kommer på besøk så slettes alltid cookies og alt sånn. De tar seg nemlig "litt" til rette.


#13

lego sa for siden:

Sier bare, gjestekonto!


#14

Adrienne sa for siden:

Maskinen min er låst med passord, og det er det en grunn til. Både Mac og PC hjemme har gjestekonto som gjestene pent får bruke, og heldigvis respekterer de fleste det.


#15

Tinka sa for siden:

Da bruker man den man har vært så heldig å få låne av vertskapet, noe annet blir litt rart.


#16

Sokk sa for siden:

:nemlig:

Og passordbeskyttelse på alle andre kontoer, så klart.


#17

Trulte sa for siden:

Tastatur er som truser for meg. Jeg haaater å låne bort mitt private.


#18

Fløyel sa for siden:

PC'n min er min private eiendom. Man bruker den man får lånt.


#19

Mirasol sa for siden:

Bruker den man har fått låne! Og dessuten passord og gjestekonto for de som tar seg tilrette uansett! :himle:


#20

Katta sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor gjesten ikke bruker pc som er blitt utlevert i grunnen. skeptisk


#21

veobra sa for siden:

Man bruker den man får tildelt.

Ellers har jeg passord på min, så den får ingen låne uten å ha spurt.


#22

GydaG sa for siden:

Minner meg om en tidligere bekjent som var innom på besøk en dag, og bare plutselig satte seg ned ved min pc og skulle sjekke noe på et forum.
Jeg gikk rundt og følte meg litt voldtatt jeg altså.
Ikke at jeg har så veldig mye privat her, men jeg og mannen spør faktisk om å få låne hverandres om det er noe vi skulle ha sjekka uten å ha tilgang på vår egen der og da.


#23

krystallklart sa for siden:

Den jeg hadde fått låne, noe annet hadde ikke fallt meg inn.


#24

nokon sa for siden:

Vi gjer også det.

Å sjekke på forum på besøk, synest eg kun er greit når eg er saman med folk eg kjenner som er på det same forumet, og det er det vi prater om. (Har du sett den genseren ho har strikka? Sjå her). I andre samanhenger ville det kjendest litt rart.

Eg tømmer logg og søkehistorikk, før eg får besøk av folk som eg ikkje deler heile nettlivet mitt med.


#25

safran sa for siden:

Hvis man har fått utlevert en bærbar PC, så forstår jeg ikke hvorfor det ikke skal være mulig å bruke den?


#26

Carrera sa for siden:

Selvfølgelig bruker man den man fikk til låns. En pc er ikke bare en pc.

Vi har alle passord på våre maskiner, i tillegg er min utstyrt med en gjestebruker, om man skulle ha behov for å låne bort.


#27

Miromurr sa for siden:

Vi har passord og gjestekonto på alle PCene våre. Problem solved.


#28

007 sa for siden:

Ingen rører Mac-en min, kun mann og barn.


#29

Slettet bruker sa for siden:

Selv en gjest som får klå på mannen min får ikke røre datautstyr. Har de ikke egen pc så får de klare seg uten eller kjøpe seg en. Mine maskiner er mine og lånes ikke bort. Ikke under noen omstendighet. Ikke til ungene heller. Mitt. Bare mitt.


#30

era sa for siden:

Familiepcen på "kontoret"er til fritt bruk, rør min og du får deng!
Hvorfor i all verden skal man bruke andres når man har fått låne en?


#31

mkj sa for siden:

Ingen rører min pc eller telefon. Ikke engang mann eller barn. Jeg har en iPad som i prinsippet er ungenes. Den kunne jeg ha lånt vekk til gjester. Ingen andre so kan passord på pc eller telefon. Dette brukes av meg på jobb.


#32

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke en haug med pcer, så om jeg får en gjest som trenger en pc så er det min vedkommende må låne. Kan ikke si at det bryr meg nevneverdig å låne den bort.

Men om jeg var på besøk så ville jeg for det første ikke forventet å låne en pc, og om jeg fikk låne en, så er det den jeg ville brukt. Jeg ville ikke bare brukt en pc uten å spørre. Men når jeg er på besøk, så er ikke pc det jeg trenger å bruke så ofte uansett.


#33

Malama sa for siden:

Brukerkonto med passord, og gjestekonto.

Jeg og mannen har felles pc. Ja, også hver sin jobb-pc da, men jeg har enda ikke tatt med min hjem. Selv om vi kan hverandres passord, så logger vi bare på som hverandre dersom vi er bedt om det (type: sjekk en mail for meg, vær så snill.)

Gjester får fritt låne, gjestekonto.

Svaret er selvsagt a)den man har fått låne. Som det i min verden da selvsagt var gjestekonto på. Ja, også er det ikke praktisk mulig å ta seg tilrette og benytte andre, om det ikke er gjestekonto på dem. Done deal.


#34

Che sa for siden:

PC anser jeg som privat. Jeg vet ikke om jeg får meg til å logge meg inn på mannens pc uten å si ifra først engang jeg. (nå sier jeg at jeg ikke vet, rett og slett fordi jeg aldri har behov i all den tid jeg har min egen)


#35

Madicken sa for siden:

Her også, men med passord også på gjestekontoen.


#36

Inagh sa for siden:

Vi har passord på egne brukere, og så har vi en gjestekonto, med tildelt passord, gjester kan bruke.

Hadde jeg lånt bort en bærbar pc til en gjest, hadde jeg forventet at hun/han holdt seg til denne og ikke brukte noen av de andre pcene i huset.


#37

Madicken sa for siden:

Veldig enig. Jeg hadde blitt mildt sagt forundret dersom gjesten tok seg til rette med- eller så mye som foreslo andre løsninger.


#38

Dragen sa for siden:

Hvilke gjester er det som får klå på mannen din? :intrisert:


#39

Slettet bruker sa for siden:

:knegg:


#40

rine sa for siden:

Jeg låner bort min PC, men så er jeg heller ikke inne på så mange spennende ting som jeg er redd for at noen skal snoke i. Hadde jeg derimot lånt bort en PC, ville jeg blitt forundret om gjesten tok en annen i steden for. :gruble: Det kan jo være private ting på den, og i mitt tilfelle (hvis det var jobb-PC-en det var snakk om) høyst konfidensielle ting som elevtekster og diverse rapporter o.l. Nå er den heldigvis stengt med passord, så det skal litt til å hacke seg inn der.


#41

Miromurr sa for siden:

Dersom gjester hadde hacket PC-en min hadde jeg blitt relativt fortørnet. Det går definitivt mot all skikk og bruk.


#42

Appelsin sa for siden:

Hvis de hadde heklet den også. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.