Har bakt en del pølsehorn med grovt mel og magre pølser, kanelsnurrer med mye mindre sukker og grovt mel, ost- og skinkehorn med grovt mel i det siste, for gutta elsker å få med sånt i matboksen.
Tips til andre ting jeg kan bake? Matmuffins utgår, for det var visst ikke så godt.
denne tråden må jeg følge med på. Har en gutt som er så matlei for tiden.
Men har klager de sånn på at pålegg og mat blir ekkelt etter å hva vært i matboksen (ikke tilgang på kjøleskap)
Sender du med pølsehorn og pizzasnurrer rett i matboksen som ligger flere timer i romtemperatur i sekken?
Hvis du legger frosne pizzasnurrer i matboksen, tiner de i løpet av dagen og er sånn passe nytint til matpausen. Og så kjøler de ned evt. andre ting som ligger i boksen. Ellers får du kjøpt matbokser med plass til små kjøleelementer, det kunne være en idé for osteskiver også, sikkert?
5 dl hvetemel
5 d sammalt hvete eller annet grovt mel
2 revne store gulrøtter
2 pk tørrgjær
4 dl vann
6-8 ss olivenolje
litt salt
evt. revet ost
Bland alt det tørre pluss gulrøtter og evt. ost. Ha i olje og vann. Hev ca. 20 minutter. Lag rundstykker som etterheves i 20 minutter. Stekes i ca. 20 minutter på 200 grader.
Slenger meg på for å suge tips.
Altså, ungene begynner i en barenhage med "fullpensjon", de skal ikke ha med matboks til noe som helst. (forrige bhg måtte de ha med frokost) Men JEG har med meg matboks hver dag. Til ikke mindre enn to måltider (Jupp, lunjs,og "to-pause") og begynner å bli litt lei av kneip med skinke på i ulike varianter...
Jeg har da vitterlig bakt taco-pizzaboller, laget grove havremelspannekaker, pastasalat, matmuffins og "hjemmelagde polarbrød" som var mer å regne som "hjemmelagde matpakkekjeks", til Knerten sine matbokser, så jeg bør da kunne klare noe mer kreativt enn to skiver til lunsj og en banan til pausen...
Jeg tror jeg må lage pizzasnurrer i hvert fall, og fullkornsvafler også burde gå greit - eldste er så kresen, så det må være så akkurat for at han skal like det.
pizzasnurrer SKAL jeg absolutt lage snart.
Både med skinke og med tacokjøttdeig. Det er jo godt! (vi har dessuten en micro på pauserommet, så jeg kan lunke dem også)
Egentlig er det jo enkelt også. gulrotgrønnsaker hørtes også fristende ut.
Ja, en gang når bare kjøkkenbenkene er pakket ut (vi har liksom ikke helt flyttet inn enda, og har kasser over alt, også på kjøkkenenken) og baking virker litt mer overkommelig enn akkurat nå, så skal jeg sannelig prøve meg!
Gulrot er finfint til mye rart det. Fungerer dessuten sånnsett som "noe til to-måltidet" helt for seg selv også. Knerten hadde ofte f.eks staver av gulrot i matboksen.
(Det er sabla mye enkelre å være kreativt for ham, åpenbart. Han hadde ikke en matboks uten frukt og grønt utenom de to gangene han hadde strengt diett pga avføringsprøve. Selv har jeg visst aldri med meg slikt. Jeg handler mye frukt da. Begge ungene går jo hjemme, det går uante mengder frukt om dagen...)
Jeg lager havrescones som er mye bedre enn brødskive sier vesla. Sveler med brunost eller rørte jordbær får hun noen ganger. Grove lapper med leverpostei er en hit her! Grove horn med kjøttdeig ala bolognese, toppet med ost.
Disse er nok noe for spesielt interesserte og noe litt mer vanlig... men sønnen min er sær på det meste av det jeg lager av "sunn mat" men dette liker han:
Stek opp ekstra kjøtt når man lager taco - lag tacosnurrer
Ja, de fleste synes jo det, men mat som har vært varm kan ikke spises kald skjønner du. Det gåkke, rett og slett.
Storebror er en særbaill for å si det på godt norsk.
Eggerøre er han veldig glad i f.eks, men det går heller ikke an å spise den kald. :sukk:Han godtar fiskekaker, pizza og den slags kaldt, men ellers er det veldig vanskelig.
I går lagde jeg pølsehorn, med sammalt grov hvete, og i butikken hadde de bare ostegrill av kalkun - som er de beste pølsene synes vi - men da var det "noe grønt" i dem, så det kunne jo ikke spises kan du skjønne. Krydder!!! :skingrestemme:
Skikkelig brødhuespørsmål fra meg, men jeg spiser ikke omelett og har egentlig aldri laget det. Ungene liker det derimot, så dette kunne jeg tenkt meg å prøve. Lager du omeletten i ovnen da eller? Eller stapper den oppi muffinsformer etterpå? :confused:
Setter muffinsformer i muffinsbakebrettet mitt og har litt skinke, purre og ost i hver muffinsform. Så heller jeg over eggeblandingen og steker det i ovnen til det er ferdig, 200 grader ca 15 min.
Storebror er hos mormor nå, og da han ringte i sted var han mektig fortvilet. "Hos mormor må vi s k r a p e tallerkenen, og det er så ekkelt, for all sausen og sånt er så KALD". Eh...ok gutten min. :knegg:
Så derfor kan det ikke serveres hva som helst i matboksen...for da spiser han ikke rett og slett.