Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gåseler

#1

kisha sa for siden:

Er det noen som har sett det på nett? Gjerne med litt lange "tømmer".
Turbo tar gjerne en helt annen retning enne resten, så det blir mye løping. :D


#2

Vimsen sa for siden:

Finnes slikt fremdeles?



#4

kisha sa for siden:

Takk, Vimsen. Det var en link, men ikke noen ting bak.
Jeg håper de finnes, ellers får vi noen farlige måneder fremover. Et eller annet må man vel kunne feste i ungen så han ikke renner ut i gata.


#5

Azi sa for siden:

Det finnes både armbånd og sele! Vi kjøpte en på babyshop for noen år siden. Søsteren min jobber på fru lyng og hun mener at dem har der! Vi skal kjøpe ett par før vi drar på ferie!


#6

kisha sa for siden:

Jeg søkte på gåseler og ble linket til power seler, som er for hunder. Hvor finner jeg fru Lyng? Jeg har også ferien i bakhodet, det er derfor jeg leter.


#7

kisha sa for siden:

Jeg fant det. Jeg håper de sender hit.


#8

Azi sa for siden:

På østlandet? Om dere ikke har det der så kan jeg alltid be søsteren min kjøpe og sende ett til deg?


#9

kisha sa for siden:

Jeg ringer dem på mandag. Takk for svar. Vi får se hva som skjer.


#10

Bluen sa for siden:

Jeg leste gåselever. :o


#11

kisha sa for siden:

Da kan jeg forsto at du stusset.:D



#13

kisha sa for siden:

Tusen takk.:)


#14

Ole Brumm sa for siden:

Tror de har det på de fleste barneutstyrsbutikker.


#15

Miss Norway sa for siden:

Tips: Bruke en liten tursekk (med lukkestropp mellom selene) - så tar man man rett og slett og fester et hundebånd i håndtaket på sekken.

Vi har en spesial-laget sekk for akkurat dette formålet kjøpt på FruLyng, som altså er bitteliten og lett (plass til et kosedyr og tutekopp - eventuelt noen bleier og våtservietter) og har en medfølgende stofflenke med håndtak som festes i en liten ring øverst på sekken. Genialt; for da føler ungene seg ikke like tjoret som hvis man har seler på dem.


#16

Lenam sa for siden:

Bruker virkelig folk denslags lengre? :sjokk:


#17

DM sa for siden:

Jeg leste og leste på overskriften og ble ikke klok på hva gåse-ler var for noe. Skulle det være gåselever egentlig, eller ler hun som en gås, eller ... :fnis: Helt utrolig at ikke hjernen min klarte å koble det ordet riktig.

Jeg har forøvrig ingen aning om spørsmålet ditt. :) Høres lurt ut med en slik sekk Miss Norway, men vil ikke ungen lett løpe ut av sekken? Eller fester dere den forran også slik en kan med bla. Bergans- sekkene?


#18

kisha sa for siden:

Her var det mange gode ideer.:)


#19

Miss Norway sa for siden:

:nikker: Ja, det må man ha, hvis ikke bare vrir de seg ut. Men man kan jo bare ta en løs stropp og binde rundt selen foran også. Samme nytte; sekken må sitte tight.

#20

DM sa for siden:

:flau:


#21

Señora sa for siden:

Det burde vel være greit på en flyplass iallefall. Palma flyplass er kjempesvær, og jeg ser med skrekk og gru på turen vi skal ha dit i sommer når han akkurat har fylt to. Du får ikke lov å ha vogn innenfor sikkerhetssjekken, og det er veldig langt å gå til gaten. Derfor har jeg tenkt å anskaffe meg en slags sele.

På den ene vognselen jeg har fulgte det med en slags stropp som kan brukes til å leie barnet i, men det blir kanskje for voldsomt :gruble:

Med dette abonnerer jeg på tråden også :D


#22

Ru sa for siden:

Vi kjøpte på en klesbutikk, som kun selger barneklær. Det var en vognsele som man kunne forlenge til å bli en gåsele.


#23

kisha sa for siden:

Det er jo en gåsele. Slik som de var før i tiden. :)


#24

Elisabet sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt at en bruker sånn i noen tilfeller. Har dårlig erfaring fra i fjor sommer.

Akkurat den erfaringen fikk jeg dessverre i fjor. :sparke: Gjennom sikkerhetskontrollen ble vi distrahert i 2 sekunder av kontrolløren pga. en parasoll. På den tiden forsvant 2-åringen, for hun slapp gjennom sikkerhetskontrollen og ikke oss enda vi gikk hakk i hæl. :sjokk: Og om noen kjenner Palma flyplass, så er Gardermoen bare blåbær i forhold å lete etter barn på. :nemlig: Heldigvis gikk alt bra, og vi fant henne igjen selv etter 10 minutter, drassende på en pose fra håndbagasjen hvor det var potetgull og bananer. Hun skulle i alle fall ikke sulte. :knegg:

Et annet tips er å feste sånn armbånd på barnet med telefonnummeret til foreldrene. Vi hadde det på tulla vår når hun ble borte, men det hjelper ikke så mye når hun ikke blir redd og setter seg ned og skriker. Hun bare tuslet rundt, og da tror selvfølgelig andre at foreldrene sikker holder øye med henne rett bak.


#25

Fluke sa for siden:

Vi hadde et bånd mellom håndleddet mitt og håndleddet hans. Hadde ikke greid meg på flyplasser, i storbyer og i Legoland uten det. Kjempegreit. :jupp:
Kjøpes på barneutstyrsbutikker.
Vi fikk veldig mange kommentarer på det da vi brukte det, men alle kommentarene var av typen: Det så smart ut!


#26

Koma sa for siden:

Det hørtes veldig smart ut, jeg skal absolutt ha ett slikt til ferien.

Jeg vurderer også å kjøpe en slik "barne-alarm" som begynner å pipe når snuppa er utenfor 10 meters avstand.
Så masse av det i Syd-Europa i fjor sommer men kjøpte ikke dessverre. Har ikke sett det i Norge, noen som vet? Må jo også være genialt på flyplass. Jeg skal fly alene med Komma i sommer, og da må jeg ha ett eller annet.


#27

Hasselnøtt sa for siden:

Ser for meg en del piping dersom jeg skulle hatt noe sånt. :knegg: Imidlertid er det jommen en god idé på en flyplass. Et annet alternativ er jo å ta med vogna helt til du går ombord på flyet, så har du henne i den. Det har i hvert fall funket fint for oss flere ganger.


#28

Koma sa for siden:

Jeg tror det ville funket helt fint med vogn frem til nå. De siste ukene har det ikke vært så interessant å sitte i vogn, hun vil helst trille den selv :stønn: Og det å leie mamma og pappa er helt uaktuelt.
Jeg tror de alarmene kan være ganske smarte, de kan jo også brukes på større barn. De kan jo bli borte de også. Tror man kunne stille inn radiusen selv, og det var bare en enkel sender og mottaker. Det som var litt dumt, var at det var barneenheten som begynner å pipe når den er utenfor radius, og ikke foreldreenheten.


#29

Hasselnøtt sa for siden:

Det var jo ingen dum løsning uansett, så lenge ikke halve flyplassen har det samme (har vært i selskap der alle (fem par!) hadde samme babycall, det var en fornøyelse :knegg: ).


#30

Señora sa for siden:

Jeg tror historien din har brent seg fast i meg, for jeg mener å ha lest dette før. I fjor gikk det greit, da kunne han ikke gå :knegg:, og måtte bæres hele veien. Viljen og evnen til å gå har bedret seg betraktelig siden august i fjor, så jeg tror nok at jeg må ha bånd på han ja.

Kan kjøpe flexibånd, sånn med 5 meter tau som ruller inn og ut :D .

Neida, selvfølgelig ikke.


#31

Adelheid sa for siden:

De har slike seler på sparkjøp, og de har det på Coop Obs, ivertfall på Stoa i Arendal....

Jeg brukte slike seler i fjor på ferie til snuppa, og kommer til å bruke det i år også, for hun springer ALLLLE veier, og nekter å holde i handen


#32

kisha sa for siden:

Jeg fikk tak i gåseler i dag. Den snoren som skulle være på handa ble ikke akseptert. Nå håper jeg vi har litt kontroll.


#33

Jessica sa for siden:

Gir meg assosiasjoner fra da jeg var liten. Jeg fikk et tau rundt magen og andre enden ble festet til klessnora. Der sto jeg. Så kom faren min hjem. Han spurte om jeg ville bli med inn. "Nei", svarte jeg. Så fant jeg ut at jo jeg ville inn likevel. Da knøt jeg opp knuten på tauet. Tauet hang etter meg opp trappene til andre etasje der vi bodde :knegg:

Jeg tror ikke det var uvanlig å gjøre det sånn. Hadde det vært i dag hadde barnevernet vært på døra


#34

kisha sa for siden:

Du var en lydig jentunge. Du kunne jo ha stukket!:D

Før i tiden var det vanlig å sette ungene i løpestreng. Man visste i hvertfall hvor de var.


#35

Beckett sa for siden:

Jeg også. :fnise:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.