Man lager geleen som anvisningen sier på pakken. Venter til den ikke er varm og heller den på kaka. Setter kaka i kjøleskapet og venter tolmodig. Geleen has selvfølgelig på før man tar bort formen rundt. :D
Kaken må være ordentlig stivnet, men trenger ikke stå til i morgen. Bruk mindre vann enn det står på gelepakken, jeg bruker 4 dl istedet for 5. Det er bare å avkjøle og helle forsiktig på og sette i kjøleskapet, ikke så mye som kan gå galt.
:humre: jeg tok ikke av ringen da heller nei, hehe. Aner ikke hva som gikk galt sist, husker jeg sa at sånn må jeg gjøre neste gang- men neste gang hadde jeg glemt hva jeg sa gitt :nemlig:
Mulig at jeg ikke ventet så kaka var stivnet nok, eller kanskje geleen ikke var helt kald, husker ikke. Det gikk iallefall helt galt :nemlig:
Og så må du helle veldig forsiktig, jeg bruker ofte å helle via ei skje ned på ostemassen. Hvis man har for varm, for spiss eller for kraftig stråle kan den bore seg vei nedgjennom ostemassen og ned på undersiden og ut. Ser ikke bra ut. Eller hvis ostemassen ikke er stiv nok selvfølgelig.
Katta: jeg minnes at det kanskje var noe slikt som skjedde sist ja. Min mor var såå grei og sier at den smakte veldig godt da 'såg ut som ett takras* :lol:
Slik gjør jeg det:
2,5 dl vann, venter til ostemassen er helt stiv og geleen helt kald (det er et hårfint skille mellom kald og stiv, btw).
Det er viktig å helle geleen forsiktig på ostemassen uansett, men i alle fall om du f.eks legger bær oppå ostemassen. Heller du for fort, risikerer du at bærene flyter alle veier erfart. Jeg legger alltid geleen oppå ostemassen med skje, da blir det så bra så.
Det kan lekke via skjøten i springformen. Det løser vi ved å ta bittelitt ostemasse foran skjøten, kuttes vekk når alt er stivnet. Ellers funker det fint for oss å helle fra et dl-mål.
Jeg bruker 5 dl vann til geleen om skal på toppen. Aldri hatt problemer med det. Det viktigste er at kaken er stivnet, og at formen er tett. Jeg bruker en bake it easy form, og den holder helt tett.