Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Gelelokk til ostekake

#1

C.D sa for siden:

Bonus vil ha gelelokk på ostekaka til bursdagen, det har jeg gjort en gang før- med ett kremt mindre bra utfall.

Hvordan gjør jeg dette så det blir bra?

Kaka er ferdig, og mangler bare gelelokket. Må vel kanskje vente til i morgen tidlig med å ha på geleen?

Hjelp?


#2

Meissa sa for siden:

Man lager geleen som anvisningen sier på pakken. Venter til den ikke er varm og heller den på kaka. Setter kaka i kjøleskapet og venter tolmodig. Geleen has selvfølgelig på før man tar bort formen rundt. :D


#3

Filifjonka sa for siden:

Kaken må være ordentlig stivnet, men trenger ikke stå til i morgen. Bruk mindre vann enn det står på gelepakken, jeg bruker 4 dl istedet for 5. Det er bare å avkjøle og helle forsiktig på og sette i kjøleskapet, ikke så mye som kan gå galt.


#4

Apple sa for siden:

Jepp. Men jeg pleier å vente til den såvidt begynner å tykne. Må følge godt med da.


#5

Meissa sa for siden:

Ja, kaka må være helt stivnet. Man kan ha jordbær eller annen frukt inni gelelokket. Det er kjempegodt.


#6

C.D sa for siden:

Haha, ta av ringen og ha på geleen ja :humre: såpass hadde jeg skjønt ja :jupp:

Ok, da får jeg gjøre det. Sist gang rant alt ut og havna på fatet :flau:


#7

Apple sa for siden:

Ta av ringen? Det må du jo IKKE gjøre! Hvorfor rant den ut sist?


#8

Bloppy sa for siden:

La kaken stivne skikkelig. Mindre vann i geleen enn vanlig. I min oppskift står det 2,5 dl. Går fint å ha i litt mer også. Men ikke full mengde.

Jordbær oppå det hvite, og jordbærgele oppå der igjen. :nam:


#9

C.D sa for siden:

:humre: jeg tok ikke av ringen da heller nei, hehe. Aner ikke hva som gikk galt sist, husker jeg sa at sånn må jeg gjøre neste gang- men neste gang hadde jeg glemt hva jeg sa gitt :nemlig:
Mulig at jeg ikke ventet så kaka var stivnet nok, eller kanskje geleen ikke var helt kald, husker ikke. Det gikk iallefall helt galt :nemlig:


#10

C.D sa for siden:

Takk for tips om bær, det skal jeg gjøre neste gang.
Nå er jeg halveis nedi irishen og sambo i ett glass rødvin og ingen bær i hus, så da :)


#11

Dronningen sa for siden:

Jeg lar også geleen være litt stivna.


#12

Minty sa for siden:

2,5 dl kokende vann, 1 pk gele. Rør om noen ganger mens det avkjøles.

Ananas og kiwi gjør så geleen ikke stivner.


#13

Katta sa for siden:

Og så må du helle veldig forsiktig, jeg bruker ofte å helle via ei skje ned på ostemassen. Hvis man har for varm, for spiss eller for kraftig stråle kan den bore seg vei nedgjennom ostemassen og ned på undersiden og ut. Ser ikke bra ut. Eller hvis ostemassen ikke er stiv nok selvfølgelig.


#14

C.D sa for siden:

Katta: jeg minnes at det kanskje var noe slikt som skjedde sist ja. Min mor var såå grei og sier at den smakte veldig godt da 'såg ut som ett takras* :lol:


#15

Mirmell sa for siden:

Slik gjør jeg det:
2,5 dl vann, venter til ostemassen er helt stiv og geleen helt kald (det er et hårfint skille mellom kald og stiv, btw).
Det er viktig å helle geleen forsiktig på ostemassen uansett, men i alle fall om du f.eks legger bær oppå ostemassen. Heller du for fort, risikerer du at bærene flyter alle veier erfart. Jeg legger alltid geleen oppå ostemassen med skje, da blir det så bra så.


#16

Pelle sa for siden:

Det kan lekke via skjøten i springformen. Det løser vi ved å ta bittelitt ostemasse foran skjøten, kuttes vekk når alt er stivnet. Ellers funker det fint for oss å helle fra et dl-mål.


#17

C.D sa for siden:

Å gud...geleen...den har jeg glemt....iler


#18

Apple sa for siden:

Hvordan gikk det? Om den ble for stiv, kan den få litt varme for å smelte igjen.


#19

C.D sa for siden:

Det gikk bra :jupp:


#20

Carrera sa for siden:

Jeg bruker 5 dl vann til geleen om skal på toppen. Aldri hatt problemer med det. Det viktigste er at kaken er stivnet, og at formen er tett. Jeg bruker en bake it easy form, og den holder helt tett.


#21

C.D sa for siden:

Brukte 4 dl vann og kaken ser alldeles fortryllende ut idag :knegg:

Tusen takk for hjelpen :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.