Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaskemaskin

#1

5barnsmor sa for siden:

Hvor gammel er vaskemaskinen deres? Vår er 17 år og har vært reparert 4 ganger (av min mann:o), og jeg mener at vi trenger en ny!! Min bedre halvdel er uenig og mener at så lenge den går rundt så får den tøyet rent, noe jeg er VELDIG uenig i!


#2

Lykken sa for siden:

Jeg synes du godt kan koste på deg ny vaskemaskin etter 17 år altså! Da har den gjort jobben sin. :)
Vi byttet ut vår etter 8-9 år, da var det noe som ble ødelagt i døra som ville kostet mye å reparere. Mannen min er handy, men ikke på det området.


#3

rajraj sa for siden:

Jeg er enig med mannen din. Hvis du glemmer alderen - det er vel ikke noe galt med vaskemaskinen?
Oppvaskmaskinen vår er over ti år gammel, jeg nekter å bytte den ut før den går i stykker. Er nøye med å sjekke den innimellom (høre hvordan den låter, se om slangene ut og inn av maskinen ser hele ut), så vi ikke skal få oss en våt og kostbar overraskelse. Men å kjøpe nytt bare fordi det er gammelt? Unødvendig forbruk. Gi heller pengene til et veldedig formål, eller spar dem til maskinen en "vakker" dag ryker.


#4

Frost sa for siden:

Jeg var kjempefornøyd med vår 13 år gamle Miele maskin. Men så bestemte vi oss for å leie ut utleieleiligheten med hvitevarer. Så vi satte ned vår maskin og tørketrommel, og kjøpte oss nye Miele maskiner.
Nå er det faktisk morsomt å vaske klær. Er så utrolig fornøyd med både vaskemaskinen og tørketrommelen. Klærne er ganske tørre men har likevel lite skrukker. Tørketrommelen har slange for vannet. Deilig å slippe å tømme vannbeholderen. Både vaskemaskinen og tørketrommelen har mange programvalg og har tidsindikator for når den er ferdig.

Jeg sparer faktisk masse tid på nyinnkjøpet. Ser nøyaktig når vasken og tørken er ferdig. Slipper å sjekke og sjekke. Programmene tar dessuten kortere tid enn på de gamle maskinene. Det blir mye vasking i en familie på 5. Dere er jo enda fler, så det blir jo desto mer tid spart hos dere.


#5

Carrera sa for siden:

Jeg er delvis enig med mannen din.

Men, så har man jo den faktoren at ting har utviklet seg, og dagens maskiner er nok både billigere i drift, i og med at man kan velge spareprogrammer o.l, pluss at man har flere valg i vaskeprosess.

Så ja, jeg hadde nok også ønsket meg en ny maskin.


#6

Perhonen sa for siden:

Jeg kjøpte meg ny maskin for to år siden. Og har fått en maskin som vasker tøy som ikke er så veldig skittent på 20 minutter. Vi bruker nesten bare det programmet og har spart flere tusen på strømregningen vår.


#7

Anne C sa for siden:

Vi har akkurat måttet kjøpe oss en ny vaskemaskin. Den gamle på 7 år ville ikke mer. Dessuten var det en ekkel lukt fra den. Så sånn sett var vi glad for at den tok kvelden. Den nye er bare SÅ mye bedre!! Alle programmene er utrolig mye kjappere!!! Sparer masse tid og vi kommer sikkert til å se det på strømregningen og. Det blir endel vask i løpet av uka.......


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også enig med mannen din, selv om jeg nok kan ha litt kjøp-og-kast-mentalitet. Så lenge en vaskemaskin virker, så hadde jeg aldri kjøpt ny.


#9

Mei sa for siden:

Vår er bare 6 år gammel - jeg har ingen planer om å skifte den ut før den ikke fungerer og eventuelt ikke kan repareres mer.


#10

gullet sa for siden:

Min erfaring er at en maskin som er så gammel som den du har ikke vasker like godt.
Dessuten har du i dag maskiner som bruker kortere tid, sentrifugerer bedre 1400-1600 omdreininger, og som i utgangspunktet bruker midre strøm.

Da vi kjøpte ny maskin ble klesvasken renere, bedre skyllt og tørrere.


#11

Go\jenta sa for siden:

Maskinen vår er 4-5 år gammel, og fungerer bra.


#12

5barnsmor sa for siden:

Ja, det er det jeg mener også. Det hender jeg må sentrifugere tøyet to ganger, veldig kjedelig!!


#13

annemede sa for siden:

Jeg hadde ikke kjøpt ny. Vi måtte kjøpe ny i helga da vår nesten nye (7 år) vaskemaskin var ødelagt.


#14

emm sa for siden:

Hvilket merke er det? Vi kjøper nytt når vi flytter, for vi solgte det vi har nå med huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.