Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Teknisk-stupid [klageinnlegg]

#1

Libra sa for siden:

:mumle: Jeg har rota bort kodebrikken til nettbanken. Bestillte ny og skulle logge meg inn. Men tror du den hersens greia funka? :mumle: Nope. :gaah: Hadde tenkt jeg skulle ordne meg slik at jeg hadde nettbank på iPhone før jeg dro på ferie, men kommer meg jo ikke inn for å fikse det. Jeg blir sprø og jeg føler meg dum, for jeg antar at det er noe jeg gjør galt egentlig og at jeg har rota det til med forsøkene mine.

Har mista litt kontroll på datagreier og nettgreier og har egentlig aldri fått helt dreisen på nyttige iPad og iPhone apper. En gang i tiden var jeg helt 100 % selvhjulpet og kunne fikse det meste selv, av og til måtte jeg ha litt veildedning og hjelp. Nå står jeg der hjelpesløs og aner ikke helt hvordan jeg skal rydden opp i en supertreg pc som helt klart ikke funker slik den skal, logge meg inn i en fordømt nettbank eller få nyttige apper til å funke.

Føler meg snart som hun blondinen som skulle skifte prosessor. :flau: Men strengt tatt føler jeg mest for å skylde både på nettbank og ikke fungerende kodebrikke.


#2

Harriet Vane sa for siden:

:dakars:

Eneste måten å holde seg oppdatert på er å prøve seg frem, ikke vente med å si ja til oppdateringer og nye grensesnitt og aldri bli sentimental ("Det var bedre før"). Google deg frem og rydd opp i PC'en, oppgrader og oppdater.

Men hva er det som ikke funker med kodegreien? Har du snakket med help-desken til banken? Hvilken nettleser bruker du? Har du prøvd på en annen maskin?


#3

Libra sa for siden:

Når jeg bruker kode fra engangsbrikken blir jeg bare kastet tilbake til førstegangsbilde, der hvor jeg skal legge inn fødsels- og personnummer. Jeg får beskjed om at Feil data er tastet inn. Jeg har forsøkt både Firefox (som jeg bruker til vanlig) og IE. Jeg har avinstalert og instalert JAVA på nytt fordi det sto en generellm melding om at gammel JAVA kunne gi meg problemer.

Men, så var det jo slik at når jeg fikk den første feilmeldinga så hadde jeg ikke notert ned engangskoden. Dermed måtte jeg hente opp ny. Jeg lurer på om jeg kan ha sperret brikken og må få brukerstøtte til å låse den opp igjen. Det er selvfølgelig ikke noe som er tilgjengelig på lørdag og søndag. Jeg vil jo ha fikset ting med en eneste gang jo.

Jeg forsøker å holde meg oppdatert, men var sent ute med iProdkutene. Der har jeg ikke kommet helt inn. Men det er ikke så skummelt å forsøke. På selve PC'n er det litt mer skummelt. Må bare få tatt en skikkelig back up av dokumenter og bilder, så skal jeg forsøke meg på hva som helst. :D

Det var IKKE bedre før ... meg jeg var det. :cool:

... og takk for trøst. Jeg trenger det akkurat nå. :o


#4

Pia sa for siden:

Hvilken bank har du da? Har du sånn kodebrikke du putter kortet inn i, eller en du bare trykker for å få kode?


#5

Maxine sa for siden:

Hvilken bank er det?

Hvis du blir kastet ut etter du har tastet fødselsnummer, tyder det på at det er noe feil med bankens sider. Hvis kodebrikken er sperret - får du først beskjed om det etter du har tastet koden, hvertfall de stedene jeg har jobbet.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tror ikke du har sperret koden. :niks:

Jeg tror det er noe med sidene til banken. Hvilken bank er det? En av Sparebankene eller DnB? Jeg vet at de som drifter bankløsningene har slitt en del siden mai.


#7

Libra sa for siden:

Jeg har Sparebanken Midt Norge og har fått ny kodebrikke. En slik som du ikke skal stikke kortet inn i. Tror ikke det kan være noe galt med selve nettbanken, naboen kom inn i sin. ... eller hun forsøkte jo kun på mobilløsningen. Hmmm, må få henne til å sjekke på pc'en også. :gruble:

Jeg får lagt inn personnummer og så kommer jeg til dit jeg skal legge inn koden. Når jeg da trykker enter så får jeg feilmeldingen.

Er forsatt ikke sikker på at det ikke er jeg som det som feil. :knegg:


#8

m^2 sa for siden:

Kan det være så enkelt som at du ikke skal trykke enter, men på en eller annen "gå videre"-knapp?


#9

bikki sa for siden:

Sjekk at du prøver å logge inn som privatkunde og ikke bedriftskunde, det var mitt problem da jeg bare ble kastet tilbake... (skyldte på den utrolig teite banken da selvfølgelig...:o)


#10

Libra sa for siden:

Sjekket.

Sjekket.

:sukk: Jeg må vel bare smøre meg med tålmodighet og vente til de åpner helpdesken på mandag. Hvis det er noe pinlig enkelt så hyler jeg. :flau:


#11

Harriet Vane sa for siden:

Har du ny nok versjon av nettleseren?


#12

Libra sa for siden:

Jeg har oppdatert både IE og Firefox. Jeg får jo opp bildet helt greit. Feilmeldingen kommer når jeg trykker på ok knappen etter å ha lagt inn koden.


#13

Libra sa for siden:

Når jeg å iPaden får link til å laste ned Java, så er det uproblematisk?


#14

Kahlan sa for siden:

Hva sier feilmeldingen?


#15

Libra sa for siden:

"Feil data er tastet inn. Vennligst start på nytt."

Teksten kommer ved siden av den ruten hvor jeg skal taste inn fødsels- og personnummer.


#16

Esme sa for siden:

På ipad og iphone bruker du appen deres. Jeg synes den funker veldig bra.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Men har du tastet noe feil? Lager du mellomrom eller gjør noe annet rart?


#18

Kirsebær sa for siden:

Esme: men for å bruke appen må du første gang inn i nettbanken for å klargjøre.


#19

Libra sa for siden:

Appen, som i at jeg går i appstore å laster ned? Eller som i at jeg trykker på linken for å innstallere? :flau: Går begge deler? I så fall er det noe jeg ikke bør gjøre? Jeg er virkelig iStupid altså. På vanlig PC litt hjelpesløs. Men på iProduktene er jeg helt på jordet ... eller skal vi si iJordet. :humre:


#20

Libra sa for siden:

Nope. :niks:


#21

Libra sa for siden:

Åh app som i banken sin app? Ikke java? :blond:


#22

Esme sa for siden:

Ja last ned fra appstore.


#23

Esme sa for siden:

Ah, det husket jeg ikke.


#24

Libra sa for siden:

Det har jeg gjort. Men jeg må inn i nettbanken for å få laget meg kode. Fra appen har jeg mulighet til å velge mobilbank eller nettbank. Når jeg forsøker å åpne nettbank, får jeg beskjed om at jeg mangler Java. Er det trygt og greit å da trykke på linken for å laste ned? Eller må det gjøres på noen annen måte?



#26

Libra sa for siden:

På pc'en har jeg siste oppdateringen ja. Jeg dobbeltsjekke nå. Men siden jeg er så usikker på hva jeg driver på med har jeg ikke tur å trykke på installerknappen på iPadden.


#27

Libra sa for siden:

Spammer meg selv her nå. :humre:

Men altså Java på padda. Jeg begynner å forstå at jeg må inn i appstore for å få det inn. Men så er det jo flere greier å velge i. Kan jeg få steg for steg og tskje forklaring på hva jeg skal gjøre. Jeg regner med at jeg må ha dette i orden for å kunne bruke selve nettbanken på padda.


#28

Pia sa for siden:

Java går vel ikke på iPad? Jeg bruker bare mobilbank dingsen fra appen, har tilgang til alt derfra.


#29

Pia sa for siden:

Ja utenom å lage passord seff. :knegg:


#30

Libra sa for siden:

:knegg:

Men Java ... Jeg har vel funnet ut at vanlig java ikke går. Men det er jo en del ting jeg trenger det til. På AppStore finner jeg noen apper. Men hvilke er det som skal brukes?


#31

Maxine sa for siden:

Du laster ned appen til banken din.

Men du må likevel inn i nettbanken for å lage kode til appen vil jeg tro.
Så nå kan du vel ringe kundeservice i banken for å sjekke om det er noe galt med brukeren eller brikken din?? sikkert oppe nå?


#32

Toffskij sa for siden:

Hva er studip? :har lurt i dagevis:


#33

GinaK sa for siden:

Jeg får heller ikke til å bruke mobilen som kodebrikke til min nettbank, om det er noen trøst..:o
På nettsiden står det at alt er i orden men jeg får allikevel ikke noen kode via mobilen så da beholder jeg heller kodebrikken min.
Kan jo ta en telefon til banken men så lenge brikken virker så er det greit en stund til.


#34

Dragen sa for siden:

Stupid would be more like it.


#35

Pia sa for siden:

:knegg: Det er fryktelig mye forbiprat her ser jeg.


#36

Libra sa for siden:

Stupid, vel først ser jeg at det vel strengt tatt skulle ha vært et bittelite mellomrom mellom teknisk og stupid? :flau: Deretter, betydningen? Jeg bruker det når det man er dum og uvittende, ikke bare sånn helt vanlig dum og uvittende, men latterlig teit, dum og uvitende. :blond: Sånn lizzom. Definisjonen i ordboka er vel ganske lik: stupi'd a2 (fra lat.) dum, tåpelig være helt s-.

Så til den store nøtta, min tilgang til nettbanken. Har vært i kontakt med banken og av en eller annen grunn så er min bank-id utløpt. De hadde gammel kontaktinformasjon på meg, jeg har ikke husket å endre nummeret da jeg skifet fra jobbtelefon til privat telefon og dermed skiftet nummer. Såda, da kunne ting ikke ordnes pr. telefon. Jeg må i banken for å få fikset det. :gaah: Jeg setter jo pris på at man er forsiktig og sikrer seg slik at hvem som helst ikke kan få tilgang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.