Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskegrateng

#1

Frøy sa for siden:

Far og sønn var ute å fisket i går og kom hjem med mye sei og torsk som de ville at jeg skulle lage fiskegrateng av, men jeg har jo aldri laget det før, hjelp!

Mannen har laget filer, men skinnet sitter enda på, hvordan får jeg det av?


#2

Fibi sa for siden:

Slik får du av skinnet:

(Kilde: youtube.com)

Jeg koker en gjeng makaroni, og skyller i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Så smelter jeg smør, rører inn mel og melk og lager rundt en liter hvit saus. (krydre med salt, pepper og muskat) Settes til side. Pisk tre-fire eggehviter og vend inn i sausen. RØr så inn trekt fisk og makaroni i ønsket mengde, ha i ildfast form (gjerne flere, for det blir ganske masse), dryss over brødkrumm og stek på 200 grader til den er ferdig. :Bruker ikke oppskrift:


#3

Frøy sa for siden:

Vil ikke skinnet løsne fra fisken når jeg trekker den? Er ikke noe flink med kniven. :sparke:


#4

Acsa sa for siden:

Du må nok bruke kniv på torsk og sei, er jeg redd. Hold i halen, skjær skrått ned ytterst på halen gjennom kjøttet til du møter skinnet. Så holder du i den lille skinnbiten og trekker i skinnet mens du bare holder i kniven.

Jeg putter eggeplommene i den hvite sausen, altså de som hører til eggehvitene som stivpiskes. Og så kan du putte revet parmesan i brødsmulene på toppen. :jupp: Og så kan du lage den med rå fisk, det bare tar lenger tid i ovnen.


#5

Addison sa for siden:

Jeg liker også å ha i grønnsaker, gjerne en eller annen frossenblanding. Gir god smak og alt-i-ett-middag :jupp: . Løk eller purre om du liker, gressløk evt., gir også nydelig smak på gratengen. Og har du ikke ferskfisk tilgjengelig, funker frossenfisk supert! Lykke til!


#6

Frøy sa for siden:

Jeg har fersk fisk tilgjengelig det er liksom det som er problemet for det er skinn på den og jeg kan ikke se for meg hvordan jeg skal få det av, men men litt banning med kniven så går det kanskje.

Men på toppen hva har man der som man kan kjøpe i butikken som ikke er ost?


#7

Addison sa for siden:

Siden fisken skal i grateng, er det jo sikkert ikke så farlig om den blir litt "i stykker". Kan dessverre ikke hjelpe når det gjelder filetering, der er jeg helt blank..

På toppen pleier jeg å ha brødrasp, enten lage selv eller kjøpe ferdig på pose.


#8

Fibi sa for siden:

Jeg endte opp med å lage fiskegrateng i dag (av frossenfisk - billig og bra). Oppdagde at jeg var tom for brødrasp, så jeg kjørte noen knekkebrød i foodprosessoren. Fungerte ypperlig. :jupp:


#9

Frøy sa for siden:

Man kan trekke fisken litt for å få av skinnet, etter ett mislykket forsøk med kniv ble jeg lei og la de noen minutter i kokt vann og skinnet var lett som bare det å ta av.


#10

Addison sa for siden:

Ble gratengen god :hyper: ?


#11

Frøy sa for siden:

Kokte sausen litt for lite så jeg synes at det smakte litt mel, men ingen andre klagte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.