Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste middagssalat

#1

løve70 sa for siden:

Jeg er glad i salat til middag, men trenger litt inspirasjon til spennende salater. De trenger ikke være barnevennlige, barnet spiser dem ikke uansett. :vilha:


#2

Observatøren sa for siden:

Romanosalat, cherrytomat delt i to, sprøstekt bacon (små biter), fiken delt i biter, og skiver av chevre grillet i ovnen, overrislet med flytende honning og litt timian. :nam:


#3

løve70 sa for siden:

Den høres virkelig god ut Saint:) Akkurat noe slikt jeg er på jakt etter!


#4

nokon sa for siden:

I dag har vi hatt denne:
Pastasalat med kylling

Fullkornspasta
Babyleaf spinat
Crispy-salat
Agurk
Tomat
Fetaost
Oliven
Grilla kylling
Olivenolje med basilikum og sitron og urtesalt frå Oliviers&CO.

Kok pastaen, skyll han kald og bland inn olivenolje og urtesalt.
Rens kyllingen og skjær kjøttet i terningar.
Del opp alt det andre og bland det saman.

Ein annan favoritt er Pastasalat med chorizo:
Fullkornspasta
Cherrytomater
Ruccola
Crispy-salat
Rødløk
Sukkererter
Ei chorizo-pølse
Aioli (ferdig kjøpt eller heimelaga).
Olivenolje

Kok pastaen, kjøl ned og rør inn olivenolje.
Skjær opp resten og bland saman.

Grønn kyllingsalat med epejuicemarinerte tranebær
Tørka tranebær
Epejuice
Ein grilla kylling
Avokado
Sukkererter
Blanda grønn salat (ruccola og isbergsalat)
Mini-grisini eller krutonger (eg pleier kjøpe slike ferdige pakkar)

Legg tørka tranebær (ca 50 gram) i 4 ss. epejuice og la dei stå i to timar og marinere seg.
Rens kylling og skjær resten i små biter.
Hell av eplejuicen og bland tranebæra inn i salaten.
Dryss over mini-grisini eller krutonger.

Tranebæra blir veldig gode, saman med avocadoen.


#5

Turban Smukk sa for siden:

Mims middagssalat/"cæsarsalat"?


#6

Malama sa for siden:

Salat til middag, ikke salat til middagen, ikke sant? Sistnevnte eier jeg ikke fantasi på, nemlig, der blir det tomat, agurk, paprika, kanskje sukkererter, og hvilke nå enn salat vi har.

salat til middag er jeg heller ikke sånn kjempegod på, det blir mye det samme. Salat (isberg eller crisby, evt blandet med litt rapid og ruccola, eller hva nå enn som er i skapet (eller snart, håper jeg, i grønnsaksbedet) med cherrytomater, agurkbiter, paprika og "noe kjøtt", somregel kylling evt bokseskinke, kylling og baconbiter er egentlig veldig godt syns jeg. Litt ostebiter (men jeg er ostepyse, så her er det snakk om vanlige, faste hvitoster), og krutonger. Hjemmelagde med krydder som passer til resten. (eller, rettere sagt, for min smak, hjemmelagde som ikke er så dynket i hvitløk som mange av de kjøpte er.) Også pasta i. Men da blir det fort definitivt pastasalat med mye pasta. Jepp, jeg er kjedelig og mangler fantasi.

Flytende honning hørtes sannelig godt ut!!!

Må eksperimentere litt mer. Ja, for jeg har jo en teori om å ha litt mer spenstige matpakker, og da er jo salat finfint, ja!


#7

løve70 sa for siden:

Takk for tips:) Eplejuice marinerte tranebær høres veldig godt ut!

Cæsarsalat er godt ja:) Skal jamen prøve MadamMim sin en dag.


#8

nokon sa for siden:

Ein annan kombinasjon som er veldig god er asparges, speikeskinke og honningrista valnøtter.


#9

løve70 sa for siden:

Det hørtes også veldig godt ut:) Aspargesen er kokt vel?


#10

nokon sa for siden:

Ja, eller kokt og kokt... Trekt i kokande vatn.


#11

Observatøren sa for siden:

Og så kommer man veldig langt om man kan piske sammen en vinaigrette-type dressing. Fant en dijonsennep med honning på meny som jeg bruker som base, men litt hvitvinseddik og finhakket hvitløk (bruker Jensens på glass), salt pepper og sper med olje mens det piskes.




#14

Filifjonka sa for siden:

Diverse grønn salat, avokado, mango, vårløk, chili, tynne små skiver av godt biffkjøtt (gjerne marinert, og kjapt stekt), cashewnøtter, pinjekjerner, presset lime, maldonsalt, nykvernet pepper, olivenolje.



#16

Filifjonka sa for siden:

Denne salaten er vel egentlig mer tilbehør til kjøtt, men utrolig god:

Gode modne tomater i skiver, jordbær i skiver, myke mozzarellakuler i skiver, rødløk i tynne ringer, mye hakket basilikum, litt hakket koriander, balsamicoeddik, olivenolje, maldonsalt, nykvernet pepper.


#17

løve70 sa for siden:

Takk for tips Filifjonka. Det er veldig godt med jordbær i salat!


#18

Nessie sa for siden:

Noterer meg tipsene! Jeg trenger også salatinspirasjon. :nikker:


#19

silje sa for siden:

Såg en på Sommeråpent her en kveld; Salat/spinat, pæreskiver, valnøtter, blåskimmerost og balsamico over. Nå var nok denne tenkt som tilbehør, men med nøtter og ost er det nok proteinkilder til at det er middag for meg.


#20

løve70 sa for siden:

Høres godt ut ja:) Og kan ihvertfall funke som lunsj eller en lett middag.


#21

tjolahopp sa for siden:

En eller annen grønn salat, ristede pinjekjerner, cherrytomater, vårløk, tunfisk og appelsin. Faktisk ganske godt!
Man kan selvsagt ha flere grønnsaker i. Rull asparges i olivenolje og ha havsalt på, og stek dem i stekepanne eller gjerne grillpanne. :nam:


#22

nokon sa for siden:

Det er digg å ha restar frå gårsdagens salat til lunsj også. Mmmm.


#23

iben sa for siden:

Nam, her var det mange gode tips. Jeg har gjerne couscous eller bulgur i salat for at den skal mette mer. Grillet squash er også digg.


#24

gnuri sa for siden:

Vi hadde en utrolig god salat i dag.
Crispisalat,avokado, agurk, maiskorn, ananas, røde druer og pinjekjerner.
Steker du opp kyllingfilet med karry og andre gode krydder og har på god olivenolje og balsamico så har du en kjempegod middagssalat. Ha gjerne også oppi plommetomater forresten.


#25

Hyacinth sa for siden:

Bær i salat er veldig godt, ja. Generelt synes jeg at hvis man tenker litt balanse i forhold til salt/ søtt, syre, crispy/ mykt etc, så kommer man langt. Både jordbær, blåbær og bringebær funker godt i salat, likeså tørkede bær og frukt. Nøtter er alltid godt.

Tenk balanse surt/ søtt/ salt i dressingen også, sammen med smak og olje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.