Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye?

#1

konemor sa for siden:

gir mann i konfirmasjonsgave når mann er invitert i konfirmasjonen til datteren av noen nære venner (er ikke i familie, men kunne nesten vært det pga vårt nære forhold). Lenge siden vi var i konfirmasjon og er litt ute av "gamet".
Hva gir dere til tante/onkel barn evt nære venner?


#2

Filifjonka sa for siden:

Det varierer veldig tror jeg, men jeg hadde nok gitt 500, eller en gave for omtrent det beløpet.


#3

Camomilla sa for siden:

Vet ikke helt jeg, men rundt 500,- hadde jeg gitt for.


#4

MokkMokk sa for siden:

500,- syns jeg også virker som en riktig sum. :)


#5

Angelique sa for siden:

Hadde også gitt 500,-

Jeg skal i konfirmasjon neste søndag, er fadder til gutten, og tror jeg kommer til å gi 700,-
Alltid vanskelig å bestemme beløpet.
(han sparer til bærbar pc)


#6

Martis sa for siden:

Som tante hadde jeg gitt 1000,- Vi har bare 3 tante/onkelbarn, og de bruker å få gaver for 500,- til bursdag og jul. Konfirmasjon er noe som skjer bare engang og derfor ville jeg ha dobblet fra det de vanligvis får.



#8

polarjenta sa for siden:

Jeg ga 600 til faddergutten min som ble konfirmert i april. Vi brukte også endel penger på å reise for å delta i konfirmasjonen. Hadde vi ikke gjort det tror jeg at jeg ville gitt 1000 kroner. De andre fadderne hans ga 500, 1000 og ene ga et gullsmykke.


#9

Ole Brumm sa for siden:

500 høres greit ut.


#10

Che sa for siden:

500 er en ok sum synes jeg også.

Jeg skal i konfirmasjon 13.mai. Det er nevøen min og jeg er fadder. Han får nok 500 + 250 i form av "gaver som forandrer verden" til kirkens nødhjelp (geit) - Jeg synes ikke noe om fokuset på penger i en konfirmasjon.


#11

Sitron sa for siden:

Jeg syns det er helt greit. Fra gammelt av er konfirmasjonen det å tre inn i den voksne verden. For mange vil det bli første gang de har en større sum til å bruke på noe de drømmer om. Selv brukte jeg mine til å dra på språkreise, noe jeg ville gjort om igjen. Ungdommen klarer med hjelp av disse pengene å realisere drømmer om ting som lappen, reiser, pc, moped o.l. Det er ikke BARE å jobbe ved siden av skole og idrett. Jeg syns det er helt flott at man får pengegaver til konfirmasjonen. Greit, mange sløser sikkert bort mye, men jeg tror at mange bruker disse pengene til å for første gang i sitt liv ta et bevisst valg om hva de skal gjøre for denne summen de har fått. Noe jeg tror de lærer av.


#12

Solen sa for siden:

Sier som de andre; 500.-


#13

konemor sa for siden:

Blir bare litt forvirra her.I en annen tråd så gir noen naboungene som de ikke kjenner og aldri ser 200,-. Da synes jeg det er lite med 500,- til noen som vi er veldig nært knyttet til.
Tenkte igrunn selv på en plass mellom 700,- og 1000,- ,men siden konfirmanten har "ekte" slekt som også skal gi gave så tenkte jeg det var greit å forhøre seg litt her slik at ikke vi gav for mye/lite i forhold til disse.
Takk for alle svar.


#14

Kirsebær sa for siden:

Jeg gir 100-200 til nabounger og 3-400 til tantebarn, så jeg hadde kommet til og gitt 300 kroner tror jeg.

Jeg syns det virker som om alle her inne gir så mye penger når slike ting blir diskutert. Hvorfor var ikke dere mine naboer da jeg konfrmerte meg? :knegg:


#15

daffy sa for siden:

Det syns jeg var et fint perspektiv på konfirmasjonsgaver!


#16

Chanett sa for siden:

Hva en mann gir, aner jeg ikke, men jeghadde gitt 500.


#17

Nenne sa for siden:

Jeg henger meg også på og sier 500 kroner. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.