Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste frokostpannekaker. Uten egg og melk.

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg planlegger feriemenyer. :jupp:

Og tenkte jeg skulle lage pannekaker til frokost dann og vann. Men hvordan lager jeg gode frokostpannekaker uten egg og melk?

Havremelk og blåsmør i stedet for melk og smør, og så bare skipper jeg eggene? :vetikke:


#2

ingling sa for siden:

Jepp. :nemlig: Jeg bruker litt No Egg også, evt. litt bakepulver, men jeg tror det går finfint uten også.


#3

Imma sa for siden:

Jeg bruker halv om halvt med soja og rismelk, litt no egg og litt bakepulver, mel i passe mengder litt sukker og litt salt.


#4

Bokormen sa for siden:

Jeg laget noen veldig gode tykke små lapper/sveler med havremelk og litt "no egg". :nam: De falt i smak også hos de som er vant til den vanlige varianten.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Ok, da eksperimenterer jeg meg fram til noe. Blir sikkert bra. :nikker:


#6

Engasjert sa for siden:

Jeg bruker bakepulver framfor no egg, etter råd fra kokken på Voksentoppen (Rikshospitalet). Jeg synes det er lettere å få pannekakene til å henge sammen da. Og så liker jeg Melange uten melk og salt bedre enn Blå soft, til matlaging.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har ikke prøvd den melangen uten melk, men jeg synes ikke Blå soft er så veldig god i matlaging, så jeg skal absolutt prøve Melange. Takk for tips! :blomster:

Men hvor mye bakepulver ville dere ha brukt for å erstatte fire egg, for eksempel? :vetikke:


#8

Engasjert sa for siden:

Må innrømme at pannekakerøre lages etter dæsj-metoden her. Til en røre med 1 liter soyamelk og litt vann, ville jeg kanskje brukt et par strøkne t-skjeer.


#9

Engasjert sa for siden:

Og husk å tilsette litt ekstra salt, siden smøret ikke inneholder salt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.