Acsa sa for siden:
Oppskriften ble etterlyst i kaffebloggen, men jeg legger den her i stedet for at den forsvinner i en blogg.
Olifant vil nok kjenne igjen hovedtrekkene i sjokoladekaka si, men Plutten og jeg har konvertert den til sitronkake, med stort hell!
Press fire sitroner, det blir ca. 2 dl sitronjus, og fyll på med eplejus til det når 4 dl. Riv skallet på to av sitronene. Ha dette i en gryte, og smelt 400 gram smør i væsken. La avkjøle litt til den er lunken.
Ta 9 dl hvetemel, 2 ts natron, 8 dl sukker og bland. Ha i smør/jus og bland godt.
Pisk sammen fire egg og et beger lettrømme, og ha i blandingen.
Ha i langpanne (bruk bakepapir) og stek ved 180 grader i 35 minutter til den er tørr på prøvepinne.
Den blir utrolig saftig og god. Den kan spises som den er, men vi dekket med marshmallowfondant smaksatt med LorAnn Key Lime essens (ok, vi delte den oppi seks mindre kaker og dekket med fondant smaksatt med seks forskjellige essenser og farger, dette var et utprøvingsprosjekt...). Man kan også gjøre sitronsmaken sterkere ved å legge den dobbelt med lemon curd mellom lagene. Eller finne på noe annet gøy! :)
Og så var fondantblomstlaging en fin regnværsaktivitet for Storesøster!