Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Speilrefleks til rundt 3000 kr?

#1

Svanen sa for siden:

Jeg har fått "bursdagspenger" av kjæreste og mine foreldre, og har tenkt en stund på å skaffe meg speilreflekskamera. Har ikke hatt før, men tar en del bilder, og synes jeg tar ganske fine bilder med min Sony H10. Den begynner å bli noen år (5-6 tror jeg), men er fortsatt bra. Kjæresten har et lite kompaktkamera, så skal jeg/(vi) ha ny er det dumt med to kompaktkamera.

Jeg har ikke sjekket pris eller merke enda, men er det mulig å få et ok speilreflekskamera for rundt 3000 kr? Jeg kan legge på litt selv, om det trengs.

Hva trenger jeg? Tar en del bilder på fjellturer, av ungene på ferie/ i hverdagen, og på svømmestevner.


#2

Juste sa for siden:

3000 er litt lite. Dersom du kan legge på 1500 til kan du få et Nikon 3100 med 18-105mm linse. Det er en fin startpakke. Fåes på Elkjøp/fotovideo.no.


#3

Guava sa for siden:

Du kan få brukte på Finn.no. Jeg kjenner ikke Nikon, men f.eks Canon 450D er et OK kamera som kan fås brukt til 3000.


#4

Svanen sa for siden:

Da er dette kanskje et godt tilbud?

Jeg får broren min på besøk neste uke, så jeg håper han har litt tips.


#5

Juste sa for siden:

Det var faktisk en veldig god deal Svanen.



#7

Isolde sa for siden:

Det er jo en grei deal med 1000kr avslag ca. (3500 for kamera 2000 for objektivet).

Men om du tror du kommer til å bruke kamera mye, og er glad i å ta bilder ville jeg gått opp en klasse og heller ventet med flere objektiver. D3100/1100D klassen er det laveste man kommer på speilrefleks og det er en del kvalitetsforskjeller både i bygging av hus og viktige ting som ISO, hvor fort den tar bilde, megapix osv. opp til D5100/600D.

Jeg liker best canon og ville nok gått for 600D i ditt tilfelle. www.japanphoto.no/product/systemkamera/speilreflekskamera/canon/canon-eos-600d-m-ef-s-18-55mm-is-ii/



#9

Katta sa for siden:

Det ser ut som en veldig god deal. Jeg kjenner ikke så godt det kameraet der, men ulempen med de billigste nikonkameraene er at de ofte ikke har autofokusmotor. Det utelukker noen objetivtyper, men de fleste aktuelle objektiver har nok egen autofokusmotor så jeg tror ikke det blir noe problem i praksis. Jeg liker best nikon forresten. :knegg: Det ligger best i hånda for min del og jeg liker fargetonene som er en ørliten tanke varmere enn på canon sine. Men det spiller ingen avgjørende rolle, det er to gode kameramerker. Man bør imidlertid bestemme seg før man kjøper første gang, helst gå i butikken og kjenne på dem slik at man får det som ligger best i hånda. Når man kjøper neste kamera kan man jo fortsette å bruke objektiver og blitz slik at man bytter ikke beite flere ganger slik man gjør med kompaktkamera.


#10

Svanen sa for siden:

Da har jeg bestilt meg kamera. :D denne
Det ble Canon, så kan jeg "prøvelåne" objektiver av broren min før jeg evt kjøper noe mer senere. Håper jeg får det før vi drar på ferie.


#11

Mrs. S sa for siden:

Gratulerer! :jupp:


#12

Svanen sa for siden:

Da har jeg hatt kameraet en uke. Har jobbet litt mye, så jeg har ikke fått prøvd det så mye enda. Men har lekt meg litt da.

En av de ti fine rosene jeg fikk som forsinket bursdagsbukett:

Hage-boer:

Bilder tatt av eldste:


#13

Arne-Arne sa for siden:

Jeg har også Canon EOS 600D. Veldig fornøyd. Jeg gikk på et grunnleggende kamerakurs (1 dag), og har fått veldig mye mer ut av kameraet etter det (uten å kjøpe mer utstyr).
Flotte bilder du har tatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.