Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Gjestebilstol" for barn under 135 cm?

#1

Moia sa for siden:

Leste i en annen tråd at barn under 135 cm skal sitte i godkjent barnesikringsutstyr.
Naboens niåring har sittet på noen ganger i bilen vår når vi skal på butikken. Han er nok ikke over 130, så her har vi nok vært litt for uforsiktige når vi har plassert ham i baksetet uten eget barnesete.

Hvordan gjør dere dette når barns venner under 135 cm vil sitte på? Har dere reservesete liggende i bagasjerommet? Er dette i såfall "storsete" med sidestøtte og full mundur eller kun sittepute (av typen en får av utenlandske leieilfirmaer)? (Sånne sitteputer er muligens ikke godkjent barnesikring?)
Ber dere vennene selv stille opp med godkjent sete? Eller enkelt og greit sier at de ikke kan sitte på pga. ingen reserveseter?


#2

Katta sa for siden:

Puter er godkjent, men ikke anbefalt. Vi har en ekstra pute i bagasjerommet.


#3

Nelly Nickers sa for siden:

Barn på 140 kan altså sitte i baksetet kun med vanlig sele? Uansett vekt?


#4

emin sa for siden:

Ja, men det er ikke å anbefale.


#5

IzziCreo sa for siden:

Vi har en Britax Kid+ beltestol liggende bak i bilen til gjester. Skal flere sitte på låner vi stoler/de har med selv eller kjører flere ganger. Og hos oss må selv de som har sluttet med det hjemme, sitte i beltestol så sant de får plass - og det har faktisk aldri skjedd at de ikke har fått. Snuppa skal opp i 5.trinn. Hun selv er 142 cm, men endel av vennene er høyere.


#6

LittLemen sa for siden:

Jeg har en pute i bilen. Veldig sjelden vi har med gjestepassasjerer på lengre turer enn fem minutter. Hvis det hadde vært aktuelt med langtur hadde vi ordnet et ordentlig sete, men sånn hjem fra barnehagen etc. så synes jeg det er greit med pute, som da er plassert mellom to beltestoler i baksetet, så da får h*n forsåvidt litt sidebeskyttelse der og sitter på den best beskyttete plassen i bilen.


#7

Katta sa for siden:

Reglene er sånn at barn inntil 135cm må ha ekstra sikring. Pute er minimum, men det anbefales beltestol til de er 150 cm eller 37 kg.

Barn mellom 135 og 150 cm skal ha ekstra sikringsutstyr dersom det finnes i bilen. Et barn på 140 cm kan derfor sitte med bare bilens seler dersom det ikke finnes stol i bilen, men dersom det er en ubrukt stol eller en pute i bagasjen er det ikke lovlig.


#8

Isolde sa for siden:

Vi tar aldri med uten sete. Til nå har vi aldri kommet opp i en situasjon hvor det har kommet uplanlagte passasjerer. Planlagte har vi seter til. Vi må vurdere å gå til innkjøp av pute eller ha en av de ekstra beltestolene i bagasjerommet etter hvert som det blir mer venner med hjem. Jeg kjører ikke ut av innkjørselen med barn uten.


#9

Irma sa for siden:

Vi har et ekstra sete med rygg liggende.


#10

Bergensis sa for siden:

Me har liggande eit ekstra sete (med rygg), ja.


#11

Gerbera sa for siden:

Vi har 2 biler, og 2 beltestoler i hver, så om det trengs, plukker jeg med med ekstra seter til bruk ved låning av andres barn. Noen barn stusser veldig på at de blir puttet i beltestol, da "de pleier å sitte uten", men da blir de forklart at i min bil sitter alle barn i stol. Min eldste er 7 år, og det er stort sett hennes venner som reagerer.


#12

Katta sa for siden:

Vi har både sete med rygg og bakovervendt ekstrasete forresten, men til sånne spontangreier hjem fra fritidsaktiviteter og lignende har vi bare en ekstra pute. Men da snakker vi kort reise, lav hastighet og ganske store unger.


#13

Gri sa for siden:

Vi har ei slik enkel pute liggande i bilen til gjestar, men ofte har vi berre enten 6 eller 9 åringen med, og da låner sjølvsagt gjesten det ordentlige setet til den som ikkje er med.


#14

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg har 7seter, og mulighet for flere ledige seter med rygg stående i bilen.
Jeg er dog litt usikker på hva jeg gjør med de gamle beltestolene jeg nå er på vei til å kassere som for gamle til mine egne barn: er det da greit nok at gjester bruker disse beltestolene videre, eller må jeg kjøpe ny beltestol i tillegg til den nye jeg må kjøpe til 7åringen? :gruble:


#15

Acsa sa for siden:

Jeg bruker puter til gjester. Storesøster veier over 37 kilo, men bruker pute for å få beltet i riktigere høyde, så Pluttens venner låner stort sett hennes.


#16

Neket sa for siden:

Jeg har to puter i bagasjerommet. Bilen min er til stadighet fylt med unger, sjelden planlagt. Det er som regel snakk om korte turer.


#17

Maz sa for siden:

Vi har stort sett med oss ekstra pute. Men jeg er sjokkert over hvor mange som synes det er unødvendig. Å stue 5-6 unger i baksetet uten sikring er tydelig greit for mange.

Mazungen er nå over 140, og dersom jeg har med barn som er under 135 og mangler ekstrasete så sikrer jeg gjesten best. Men det er hypotetisk.


#18

Fibi sa for siden:

Jeg ber foreldre sende med stol/pute.


#19

millact sa for siden:

Jeg har ikke plass til flere barn i bilen, så foreløpig er det ikke relevant. Men når/hvis jeg etterhvert kjøper større bil vil jeg nok kjøpe en beltestol å ha liggende i bilen til gjester.


#20

Elise sa for siden:

Til planlagte turer tar vi med en ekstra beltestol fra den andre bilen, ellers har vi ofte pute liggende i bagasjerommet, på den bilen der det er plass til å sette det mellom de andre setene.

Vi bor såpass nærme at hvis det blir spontant med hjem fra barnehagen kan vi bare sette bilen der og rusle hjem, eller eldste kan gå hjem mens gjesten får hennes sete.

Egentlig kjører vi veldig sjelden med andres barn.


#21

apan sa for siden:

Vi har pute liggende i bilen. Til lengre turer ber vi gjest ha med sete.


#22

Bergensis sa for siden:

Me har eit lett reservesete til små gjester. Det ligger i bagasjerommet.


#23

Pamina sa for siden:

Vi har en ekstra pute liggende i bilen.


#24

Dronningen sa for siden:

Vi har kjøpt et brukt Britax-sete som vi har i tillegg. Kjører ikke med noen usikra.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg ber gjesten ta med sete eller pute. Vi har vurdert å kjøpe en pute til å ha liggende, men det har ikke vært behov for det ennå.


#26

Bayone sa for siden:

Har ekstra pute i bagasjerommet i "lillebilen". I tillegg så har vi en ekstra beltestol i 7-seteren. De fleste av ungene sine venner sitter ikke i sete i egne biler, men må gjøre det hos oss ;)


#27

GinaK sa for siden:

Lillebror sitter fortsatt i beltestol og vi har en ekstra pute liggende i bagasjen.


#28

mrc sa for siden:

Har en ekstra beltestol liggende (Britax om jeg ikke husker feil). Kjekt å ha både når andre unger skal være med oss, og en av ungene skal være med andre. I en del tilfeller er jo ikke bilen hjemme slik at vi kan ta ut deres eget.

Legger merke at de færreste egentlig er så nøye på dette når barna har kommet opp i skolealder.... :-\


#29

Haugen76 sa for siden:

jeg har akkurat kjøpte en sittepute for gjestebarn (6 åringer).


#30

Niobe sa for siden:

Vi har en ekstra Britax Kid beltestol til sånt. Uten isofix er det mer plasseringsvennlig. Til større barn kan vi ta av ryggen og bruke bare puten.



#32

Malama sa for siden:

Vi har ikke plass til flere unger i bilen, ettersom vi har to bakovervendt, en med isofix som jo tar halve baksetet si seg selv, der er jo plass til en halv unge mellom henne og døra...

Problemet er derved pr i dag ikke-eksisterende.


#33

Niobe sa for siden:

Nei, det er ikke alltid lett å trø inn en tredjemann. Vi klarer såvidt to beltestoler og et bakovervendt. Beltestolene er veldig brede og det er vanskelig å komme til for å få festet selen. Det hadde nok vært lettere om det bakovervendte stod i midten, men det er jo ikke noe vi gidder til daglig og det er for mye styr å flytte det.


#34

Tjorven sa for siden:

Vi har et ekstra sete i bilen (fullt sete). Vi har 7-seter, og hvis vi skal fylle alle setene med unger ber vi en del av dem ta med eget sete. (Vi bor i blokk og naboungenes biler står i samme garasje.)

Bilen vår har plass til tre beltestoler i bredden. Det er grunnen til at vi kjøpte så stor bil.


#35

star sa for siden:

Jeg lar gjestene bruke eldste sitt sete og setter han foran. Han er strengt tatt for stor for sitt sete, men så lenge det passer i høyden så får han sitte i det.
Tror bare det har skjedd 1 gang at jeg har plassert eldste foran.
Når eldste ikke lenger får plass, så kommer sikkert setet hans til å ligge i bagasjen.


#36

Hot Lips sa for siden:

Vi har en drøss med ekstra puter. Har ofte fire åtteåringer i bilen på vei til ulike fritidsaktiviteter. Kort vei, lav fart.


#37

Cuyahoga sa for siden:

Vi kjører aldri med barn uten godkjent sikring. Vi har fem beltestoler tilgjengelig i bilen. :firebarnsmor med sjuseter:

(Jeg nekter også mine og sitte på med de av naboene som synes det er helt innafor å fylle opp bilen med usikrede barn, og som kommer med sylteidiotiske bortforklaringiner som "de er da så små og lette" og "vi skal bare til Granåsen, og det er ikke så langt vi kjører på E6 da, altså". :dåne: )


#38

Primrose sa for siden:

Vi har en ekstra beltestol i bagasjerommet (Maxicosi Rodi).


#39

My sa for siden:

Jeg har kjøpt Bubblebum oppblåsbar pute, hos Enklere Liv, til bruk i krisetilfeller, og på reise i land hvor man har et litt mer avslappet forhold til den slags ... Bringes også med av våre barn når de skal sitte på med andre, hvis det er snakk om korte avstander i områder med lav hastighet. Puta har også et bånd med en festedings som skal holde det skrå beltet på plass.

Men siden vi har tre barn som alle sitter i hver sin beltestol, så er som regel ett av disse ledige når vi har med andre barn. Men vi har sjuseter, så det skjer, i sjeldne tilfeller at vi har med ekstra barn i tillegg til våre egne.


#40

meisje sa for siden:

Vi har 4 beltestoler samt 2 puter tilgjengelig. På planlagte turer har vi ofte med nok beltestoler, på spontane turer tar de ofte det ledige setet, eller hvis begge våre barn er med, på pute i midten. Ligger i bagasjerommet til sånn bruk i hverdagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.