Pannekaker viser seg å være en ganske morsom rett, ungene reagerer skremmende lite på variasjoner i oppskrifta. :knegg: Etter Nips pannekaketråd har jeg eksperimentert endel og har gått fra å ha pannekaker med fint mel til litt grovere. Og med gulrøtter. Og mer egg.
Idag var oppskrifta mi omtrent sånn:
10 egg
5dl grovbakstmel
1dl havregryn
1 L melk
litt salt
2 gulrøtter
Det er i hvertfall sunnere enn den helt fine varianten. Men jeg tar gjerne imot tips til ting man kan gjøre for å forbedre pannekakene, for ungene elsker pannekaker. Hvordan er deres beste røre?
Ja, det er faktisk veldig ok, det gir litt sødme. Og ungene reagerer ikke som sagt. Det ser litt skummelt ut akkurat når man har røra over i panna, men de kamufleres greit under stekinga.
Det hørtes godt ut. Vi har så sjelden pannekaker at jeg pleier å lage den syltynne typen med fint mel. Jeg har en veldig god oppskrift på det, men det er sikkert ikke den typen du er ute etter. Gutten min hadde jo eggallergi og pannekaker var dermed ikke på menyen de årene, og han er heller ikke spesielt ivrig på det nå.
Men så vidt jeg har skjønt så er vel fint sammalt mel like 'grovt' som grovt sammalt mel, bare mer knust? I så fall kan det kanskje være en tanke for et litt 'lettere' resultat?
Jeg husker jeg forsøkte en gang en av Mims oppskrifter med cottage cheese og havregryn. Den var populær. Og vi har laget lapper av havregrøtsrester. Også veldig populært.
Etter en ferietur til Nederland, er pannekakene her nå blitt hakket mer usunne. Nå har de nemlig fått bacon og ost på seg. Utrolig godt, da! Hender også de får sopp og løk på seg i tillegg!
Vi bruker bacon eller stekte pølsebiter. Dessuten har vi gjerne staver med gulrøtter som tilbehør, eventuelt også tomater/agurk. Blåbærsyltetøy er jo en klassiker, og om det er hjemmelaget og ikke har så mye sukker er det jo faktisk ganske sunt. Noen ganger har vi laget kjøttsaus av typen man har i fylte pannekaker og bruk på pannekakene som ett av alternativene.