Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pannekaker

#1

Katta sa for siden:

Pannekaker viser seg å være en ganske morsom rett, ungene reagerer skremmende lite på variasjoner i oppskrifta. :knegg: Etter Nips pannekaketråd har jeg eksperimentert endel og har gått fra å ha pannekaker med fint mel til litt grovere. Og med gulrøtter. Og mer egg.

Idag var oppskrifta mi omtrent sånn:

10 egg
5dl grovbakstmel
1dl havregryn
1 L melk
litt salt
2 gulrøtter

Det er i hvertfall sunnere enn den helt fine varianten. Men jeg tar gjerne imot tips til ting man kan gjøre for å forbedre pannekakene, for ungene elsker pannekaker. Hvordan er deres beste røre?


#2

Daisy sa for siden:

Abonnerer på denne, vi lager bare de usunneste av de usunneste pannekakene.


#3

Inagh sa for siden:

Gulrøtter i pannekakerøra må forsøkes! :hyper:


#4

Katta sa for siden:

Ja, det er faktisk veldig ok, det gir litt sødme. Og ungene reagerer ikke som sagt. Det ser litt skummelt ut akkurat når man har røra over i panna, men de kamufleres greit under stekinga.


#5

Inagh sa for siden:

Jeg er for alt man kan kamuflere gulrøtter i. :knegg:


#6

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes godt ut. Vi har så sjelden pannekaker at jeg pleier å lage den syltynne typen med fint mel. Jeg har en veldig god oppskrift på det, men det er sikkert ikke den typen du er ute etter. Gutten min hadde jo eggallergi og pannekaker var dermed ikke på menyen de årene, og han er heller ikke spesielt ivrig på det nå.


#7

Lavender sa for siden:

Vi tar bare en dl kruskakli i røra. Her er det ikke barna som må overbevises, men mannen. Gulrøtter og havregryn skal testes.


#8

mkj sa for siden:

Samme her!

Men så vidt jeg har skjønt så er vel fint sammalt mel like 'grovt' som grovt sammalt mel, bare mer knust? I så fall kan det kanskje være en tanke for et litt 'lettere' resultat?

Jeg husker jeg forsøkte en gang en av Mims oppskrifter med cottage cheese og havregryn. Den var populær. Og vi har laget lapper av havregrøtsrester. Også veldig populært.


#9

Hannah sa for siden:

Takk for tips .

Jeg har ofte mager kesam i pannekakene, men gulrøtter skal forsøkes.


#10

amylin sa for siden:

Etter en ferietur til Nederland, er pannekakene her nå blitt hakket mer usunne. Nå har de nemlig fått bacon og ost på seg. Utrolig godt, da! Hender også de får sopp og løk på seg i tillegg!


#11

Acsa sa for siden:

amylin, de kan også få røkelaks, avocado og rømme/snøfrisk på seg...


#12

amylin sa for siden:

Men er ikke så glad i laks, så holder meg til bacon, jeg.


#13

Neket sa for siden:

Konditorfarge. :nemlig:


#14

Heilo sa for siden:

:skremt:


#15

Fakse sa for siden:

Vi bruker bacon eller stekte pølsebiter. Dessuten har vi gjerne staver med gulrøtter som tilbehør, eventuelt også tomater/agurk. Blåbærsyltetøy er jo en klassiker, og om det er hjemmelaget og ikke har så mye sukker er det jo faktisk ganske sunt. Noen ganger har vi laget kjøttsaus av typen man har i fylte pannekaker og bruk på pannekakene som ett av alternativene.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager av og til grønne pannekaker

• 1,5 dl hvetemel
• 1,5 dl sammalt hvete eller 4-kornsbakemel fra Helios
• 5 dl melk
• 1/2 ts salt
• 3 - 4 - 5 egg
• en neve spinat eller finhakket grønnkål (gjerne frossen, men isbitspinaten må tines litt)
• smør til steking

Stek tynne pannekaker og legg dem i en stabel med folie over. Server med soppstuing


#17

Pelle sa for siden:

Det er mye mat man kan mose litt blomkål med stavmiker og ha i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.