Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyplukkede jordbær: hvordan lage det beste syltetøyet?

#1

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Så har barna og jeg altså plukket en hel kurv med jordbær (med hjelp av min søster, da).
Planen er å lage syltetøy til å fryse og jeg er førstegangssylter delux. Jeg har hørt noen triks ehr og der, men ejg trenger noen råd om hvordan kjappest få de bæra i frysen så det blir godt syltetøy når de blir tint opp.

Noen som har noen triks de vil dele med meg? :blafre:


#2

Kaija sa for siden:

Markjordbær? Jeg lager aldri syltetøy eller røretøy av det, for det blir så veldig vått og rennete, mer saft enn sylt, synes jeg. Her renser vi, sukrer lett, og fryser bærene hele i en plastboks e.l. Når de tiner rører vi minst mulig, og serverer de sukra bæra som de er. Nydelig til vafler, sjokoladefondant eller vaniljeis. -Eller til krumkakene i jula. :)


#3

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Nei nei, jordbæråker-jordbær. Corona, til og med, i følge åkermannen.


#4

Kaija sa for siden:

Åja, jeg tenkte markjordbær, for jeg så for meg en vanlig liten kurv. :)
Jeg sitter med en kasse åkerbær nå, og kjører vel omtrent samme opplegg som med markjordbæra. De peneste bæra renser jeg og fryser ned hele m. sukker på. Bruker dem til det meste. De styggere bæra renser og deler jeg, sukrer og fryser. Lager evt. vanlig røretøy m. frysepulver i først, eller rører når jeg tar dem opp av frysen ila. vinteren.

Det var noen som la ut en oppskrift på røretøy m. brunt sukker her forleden. Husker ikke hvem, men det er sikkert søkbart. Lykke til med bæra.


#5

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Vanlig røretøy? :grønn:
MÅ man bruke frysepulver for å få et greit resultat når man tiner opp igjen?


#6

Kaija sa for siden:

Røretøy: Bær og sukker røres sammen. Jeg liker ikke for mye sukker, så jeg holder igjen på det, og smaker evt. til etter hvert. Jeg pleier å ha litt frysepulver i når jeg rører sammen, enten det er før eller etter frysing.


#7

Erica sa for siden:

Jeg pleier å lage rørt syltetøy, og følger oppskriften på certo-pakken. Syns certo gir mindre bismak enn jam. Jeg liker ikke syltetøyet veldig rennende, så derfor bruker jeg certo.


#8

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

:inn med teskje:

Så nå renser jeg (de som ikke allerede er renset) bærene, skyller de, skjærer de i to og sukrer, før jeg fryser? Og så har jeg en siste lille deadline på fryse-certo-et-eller-annet å røre inn når jeg tiner opp igjen og rører til syltetøy?


#9

Kaija sa for siden:

Du kan godt røre med certo før du fryser bæra altså. Jeg pleier bare ikke gidde det, siden jeg bruker frossenbæra til mye mer enn bare syltetøy. Liker ikke begrense bruken. Men dette er den superenkle varianten. Det er sikkert noen som har prikken over i-en tips og triks. :)


#10

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg har ikke certo i hus, så sstrukturert husmor har jeg ikke vært.
Så det det haster vel litt med å få den i frysern? De ble plukket i går ettermiddag, så helt nyplukkede er de jo ikke lenger.

Det er jo greit å ha mulighetene åpne for flere typer bruk, jentungen drømmer om smothie visstnok.


#11

Kaija sa for siden:

Da er det bare å pakke i passende porsjoner og slenge dem i fryseren uten pulver.


#12

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Ferdig!
:stolt:

(og neste gang skal jeg være hakket kjappere med å gjøre jobben, for nå ble det bittelitt svinn. )

Tusen takk for kjappe svar!!!


#13

Kaija sa for siden:

Så bra! Godt jobba. :) Jeg surret meg bort på facebook, og har fremdeles to kurver igjen å rense før jeg kan pakke ned. Men det skal vel gå greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.