kokosbolle sa for siden:
Har lovet storebror å lage vafler i dag, men jeg har ingen idiotsikker oppskrift. Hva er din beste vaffeloppskrift? :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
kokosbolle sa for siden:
Har lovet storebror å lage vafler i dag, men jeg har ingen idiotsikker oppskrift. Hva er din beste vaffeloppskrift? :vilha:
Harriet Vane sa for siden:
Denne har jeg lært eldste og den er veldig god:
www.klikk.no/mat/spise/article438058.ece
Til 4 porsjoner:
2 stk egg
1,5 dl sukker
3 dl skummet kulturmelk
3,5 dl h-melk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør
Fremgangsmåte:
Knekk eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-10 minutter.
Pensle vaffeljernet godt med smør. Stek vaflene til de er gylne.
Server gjerne med rømme og syltetøy eller ost og eventuelt smør.
Harriet Vane sa for siden:
Men uten kardemomme, så klart. Fysj!
kokosbolle sa for siden:
Hmm, vi har hverken h-melk, kulturmelk eller kardemomme, så jeg tror den utgår, men den er sikkert god. :jupp:
Harriet Vane sa for siden:
Har du rømme? Da lager du din egen kulturmelk av rømme og melk. Jeg bruker alltid bare ekstra eltt eller skummet, fordi vi har ikke noe annet i hus. Kardemomme er satans krydder.
kokosbolle sa for siden:
Jeg laget den som ble linket til på siden du linket til, HV. Håper det blir greit. Hadde hvertfall alle ingrediensene.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg tror det blir supergreit. Jeg pleier å smelle sammen det jeg har: egg, mel, melk og kanskje en dæsj av ditt og en dæsj av datt; yoghurt, rømme, fløte, kesam, whatever, havregryn, grovmel, havregrøt... Det blir alltid godt, så lenge det ikke er for mye søtmelk eller for mye mel, for da blir de harde. Jeg har aldri bakepulver i, men natron hvis jeg har noe syrlig.
Annki sa for siden:
Jeg slumper litt hver gang, avhengig av hva jeg har i kjøleskapet. Ofte blir det vafler hos oss når x antall meieriprodukter begynner å nærme seg holdbarhetsdato eller bli sure.
Sist hadde jeg ett halvfult beger med vaniljekesam stående, det var stor suksess i vafler! :)
kokosbolle sa for siden:
De ble gode. :jupp:
Magica sa for siden:
Slumper alltid, men kardemomme må med!
Rømme, fløte, vaniljesaus, melk - alt funker.
iben sa for siden:
Det bare MÅ bli vafler på oss i dag:)
Pesten sa for siden:
...
Heilo sa for siden:
Kardemomme er godt. Men det som er enda bedre er å bruke Jacob's vaniljesukker. Det er det beste vaniljesukkeret jeg har vært borti, med ekte vaniljefrø og ekte sukker, ikke sånn vannilin-skvip. Jeg kan i grunnen ha hva som helst annet i vaflene så lenge jeg har sånt vaniljesukker i, de smaker nydelig uansett!
Amelie sa for siden:
Enig!
Jeg slumper sammen, men bruker gjerne speltmel og evt havregryn i. Og flere egg enn i de vanlige oppskriftene gir god smak og metter mer. Samme med pannekaker. Bruker 3-6 egg, alt ettersom hva jeg har.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.