Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor blir ikke havregrøten min tykk?!

#1

Nessie sa for siden:

Når jeg følge oppskrifta?! :gaah:

På pakken står det at man skal bruke 1,5 dl havregryn og 5 dl vann/melk.
Og litt salt. Men da blir den alltid for tynn hos meg?

Idag brukte jeg 4 dl vann, men likevel blir den litt tynn synes jeg. :skeptisk:

:sur:


#2

lucifine sa for siden:

Har den kokt lenge nok?


#3

Embriksmamma sa for siden:

Hm? Min mikrobølgehavregryngrøtoppskrift sier 1,5 dl. gryn og 2 dl vann eller melk...
Da blir den passe tykk, noen ganger har jeg litt ekstra melk på.


#4

Nessie sa for siden:

Det står at den skal koke i 1-3 min.
:nemlig:

1 1/2 del havregryn
5 dl vann (eller melk)
1/2 ts salt
Kok opp gryn og vann og la det koke i 1-3 min mens du rører.
Tilsett salt til slutt.


#5

Nessie sa for siden:

Det står at det skal være 3 dl veske når den lages i micro.
Men 5 dl i kjele. :skeptisk:


#6

trøtt sa for siden:

Jeg bruker ikke i nærheten av så mye væske til samme mengde. Jeg følger ikke noe oppskrift, men tar litt havregryn i kjelen og tar melk så det dekker havregryna. Når den tykner tar jeg gjerne litt mer melk hvis den blir for tykk.


#7

safran sa for siden:

Det er bare å la den koke lenger eller ha i mindre væske.


#8

Nessie sa for siden:

Joda, men HVORFOR står det 5 dl. :sur: Det har jo gjort det «alltid» på havregrøtpakken. Det blir jo suppe og ikke grøt av den oppskriften de har.

Nå sto den litt lenger, med 4 dl. Og ble ganske grei tykk.


#9

jolie sa for siden:

Skal man bruke oppskrift? Jeg bare tar gryn og vann på slump, også sper jeg ut med melk til den er passe.


#10

Nessie sa for siden:

Skal og skal. Jeg skulle lage grøt nå, og det er ganske lenge siden. Og da så jeg bakpå pakken hvor mye jeg skulle ta. Men jeg mente at jeg tidligere hadde bommet med 5 dl, så jeg tok 4. Men det står altså 5. :snurt:


#11

banana sa for siden:

Jeg gjør det motsatte, he he. 24 g havrekli og fyller på til 200 g med melk. Blir akkurat passe etter en stunds koking. Men 5 dl vann til 1,5 dl havregryn høres mye ut. Da må du sikkert koke i minst en halv time (vassent blir det også).


#12

Nessie sa for siden:

Skal sende de en mail jeg. Så det så!


#13

safran sa for siden:

Fordi noen liker den tynn? :blafre:


#14

Nessie sa for siden:

Da er det jo havresuppe. :catfight:


#15

safran sa for siden:

:knegg:


#16

Input sa for siden:

Jeg bruker halvannen dl havregryn og 3 dl vann, da blir det akkurat nok til meg og poden med perfekt konsistens.


#17

Snuppa sa for siden:

Jeg bruker alltid mer gryn enn det pakken sier. jeg slumper bare med ditt og datt og da blir den passe :)


#18

Appelsin sa for siden:

Jeg lager den som det står på pakken og den blir alltid tykk. Men jeg bruker melk, har det noe å si. :gruble:


#19

Malama sa for siden:

Jeg fantbut at som sto på pakken defintivt ikke ble tykt, så jeg gikk over til å slumpe sammen etter eget mål. Så kom det oppskrift for mikro som jo er det jeg bruker, og det var mer på det nivå jeg bruker. Vel, i praksis gikk jeg over til ca like mengder vann og havregryn, noen minutter i Mikro, og spe med melk til passe konsistens, da også opnådd passe temp, siden jeg serverer det til ungene som synes halvlunkent er mer enn varmt nok...


#20

Blondie sa for siden:

Den er best tynn, det er derfor. :knegg:


#21

Liljekonvall sa for siden:

Jeg gjør som Trøtt, slumper litt og etterfyller med vann om jeg ser den blir for tykk. Men bruker ikke i nærheten så mye vann. ;)

Bruk enda litt mindre vann, så heller du heller i litt mer vann (eller melk) mot slutten om du ser den blir veldig tykk.


#22

Guttemammis sa for siden:

Jeg slumper alltid.
Ca 1/3 gryn og 2/3 melk.


#23

Veronal sa for siden:

Hvor fort det damper av avhenger veldig av overflaten, så jeg tipper mengdeanvisningene sikter seg inn mot at man i hvert fall ikke skal rekke å tørrkoke kjelen.


#24

Storm sa for siden:

Jeg tar 1 dl gryn + 1,5 dl væske (melk og/eller vann) ca 2 min i mikroen = perfekt resultat.


#25

Serena sa for siden:

På min pakke står det 2 dl gryn til 5 dl vann pluss litt salt, jeg lager halv porsjon, 1 dl gryn, 2,5 dl vann, blir perfekt havregrøt etter 3 minutter!


#26

Palmen sa for siden:

Og for å avspire: havresuppe med sukker er kjempegodt :hjerter:


#27

Timar sa for siden:

Jepp, det samme gjør jeg. Og den blir tykk og fin!

Har nettopp gjenoppdaget havregrøt. Kjempegodt!


#28

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Enklere: en kopp havregryn, en kopp melk og en kopp vann.
Salt til slutt etter koking.
Ved å bruke kopp slipper du å styre med dl-mål og vekt og gram og tull.
:enkle er det beste:

Og så sukker og kanel med en smørklatt på toppen til slutt, da. :nam:


#29

emin sa for siden:

Jeg bruker alltid 3,5 dl vann istedetfor 5, og da blir den passe. :nemlig:


#30

Joika sa for siden:

Kok litt lenger og la den avkjøle seg litt etterpå, så tykner den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.