Jeg bruker ikke i nærheten av så mye væske til samme mengde. Jeg følger ikke noe oppskrift, men tar litt havregryn i kjelen og tar melk så det dekker havregryna. Når den tykner tar jeg gjerne litt mer melk hvis den blir for tykk.
Skal og skal. Jeg skulle lage grøt nå, og det er ganske lenge siden. Og da så jeg bakpå pakken hvor mye jeg skulle ta. Men jeg mente at jeg tidligere hadde bommet med 5 dl, så jeg tok 4. Men det står altså 5. :snurt:
Jeg gjør det motsatte, he he. 24 g havrekli og fyller på til 200 g med melk. Blir akkurat passe etter en stunds koking. Men 5 dl vann til 1,5 dl havregryn høres mye ut. Da må du sikkert koke i minst en halv time (vassent blir det også).
Jeg fantbut at som sto på pakken defintivt ikke ble tykt, så jeg gikk over til å slumpe sammen etter eget mål. Så kom det oppskrift for mikro som jo er det jeg bruker, og det var mer på det nivå jeg bruker. Vel, i praksis gikk jeg over til ca like mengder vann og havregryn, noen minutter i Mikro, og spe med melk til passe konsistens, da også opnådd passe temp, siden jeg serverer det til ungene som synes halvlunkent er mer enn varmt nok...
Hvor fort det damper av avhenger veldig av overflaten, så jeg tipper mengdeanvisningene sikter seg inn mot at man i hvert fall ikke skal rekke å tørrkoke kjelen.
På min pakke står det 2 dl gryn til 5 dl vann pluss litt salt, jeg lager halv porsjon, 1 dl gryn, 2,5 dl vann, blir perfekt havregrøt etter 3 minutter!
Enklere: en kopp havregryn, en kopp melk og en kopp vann.
Salt til slutt etter koking.
Ved å bruke kopp slipper du å styre med dl-mål og vekt og gram og tull.
:enkle er det beste:
Og så sukker og kanel med en smørklatt på toppen til slutt, da. :nam: