Smash sa for siden:
Det går vel ikke an, eller?
Kan jeg kutte ut vineddiken?
Eller må jeg dra på butikken?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Smash sa for siden:
Det går vel ikke an, eller?
Kan jeg kutte ut vineddiken?
Eller må jeg dra på butikken?
Flubby sa for siden:
Jeg bruker ikke eddik overhodet, det er virkelig ikke nødvendig. Kun 6 eggehviter og 2,5 dl sukker, perfekt pavlova hver gang.
Smash sa for siden:
På det søte liv stod det at det var det, men om du har gjort det flere ganger uten problem, så tar jeg sjansen jeg også.
Men hvor stor er kaken din hvis jeg bruker de ingrediensene?
Takk for svar! Så skylder jeg på deg om det går galt. :knegg:
Flubby sa for siden:
Skyld på den verdensberømte dessertkokken James Martin, det er hans oppskrift ;) Hvis du liker pavlovaen seig i midten, kan du tilsette en teskje maisenna eller eddik. God blir den uansett.
Smash sa for siden:
Høres bra ut. :)
Tar du oppi sukkeret etter at hviten er pisket stiv eller tar du det underveis?
Ja, også har du steketider og hvor varmt det skal være i ovnen?
Flubby sa for siden:
www.youtube.com/watch?v=VN3crTLhXTY
Stivpisk hvitene, deretter sukker inn litt etter litt. 150 grader ovn i en time. Deretter slår du av ovnen, og lar pavlovaen stå til ovnen blir kald.
Smash sa for siden:
Tusen hjertelig takk for hjelpen! Nå blir det pavlova. :D
Tangina sa for siden:
Jeg bruker 7% eddik i min - det går helt utmerket.
Smash sa for siden:
Og det setter ikke smak? Kanskje jeg skal prøve det da, 1 ts.?
Hot Lips sa for siden:
Vanlig eddik går helt fint. :jupp:
Tangina sa for siden:
Den setter ikke smak. I den oppskriften jeg bruker er det både eddik og maisenna. Den blir mye høyere og luftigere enn den på videoen over. Når jeg lager uten, som for eksempel med oppskriften på sjokoladepavlovaen til Nigella, blir den flatere og seigere.
Susse sa for siden:
Jeg bruker helt vanlig eddik 7% jeg også, får alltid perfekt resultat og har aldri merket noe smak.
Smash sa for siden:
Og der gikk kaken i ovnen og jeg glemte bort hele eddiken. :mumle: Skal tilfeldigvis bake en til, så da får vi se om det blir noe forskjell på de to kakene.
Jeg har ikke vanlig maizena, kun sånn maizena for å spe til sauser. Kan den funke, tro?
Smash sa for siden:
Og hva kan jeg gjøre med 12 eggeplommer?
lucifine sa for siden:
hjemmelaget bearnaise!
Tangina sa for siden:
Eggekrem til pavlovaen
Smash sa for siden:
Må jeg google det, eller har du en god oppskrift? :)
Tangina sa for siden:
Nei, men jeg kan godt google for deg. :knegg:
Smash sa for siden:
:digger:
Nei da, jeg fant en på det søte liv. Satser på at den funker jeg. Takk for hjelpen, alle sammen! Jeg digger fp!
Fibi sa for siden:
Eddik må være med. Det er det som gjør den deilig seig. :nam: Jeg bruker den første og beste eddiken jeg finner, altså den som står fremst i skapet. Som regel eplecidereddik.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.