Chanett sa for siden:
Jeg spiser ofte havregrynsgrøt om kvelden og lurer på om du har en god oppskrift å dele med meg.
Min favoritt for tida er 1,5 dl havregryn, 2 dl melk, 0,5 dl cottage cheese og 50 g frosne rips.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Chanett sa for siden:
Jeg spiser ofte havregrynsgrøt om kvelden og lurer på om du har en god oppskrift å dele med meg.
Min favoritt for tida er 1,5 dl havregryn, 2 dl melk, 0,5 dl cottage cheese og 50 g frosne rips.
DM sa for siden:
Her i huset blir 1dl. havregryn og 2 dl melk kokt sammen (en porsjon), og i skålen ved siden av rasper vi valnøtter, og heller litt olje på. Så når grøten er ferdig tilsettes en eggeplomme og røres inn. Så legges grøten i skålen og blandes sammen, og serveres med kanel (eller bananskiver).
Stikka sa for siden:
1 dl økogryn fra Coop, snaut 2 dl vann, opp i skål, 2 min i micro, rør, spises med melk og 100% syltetøy.
Mumriel sa for siden:
2 dl store havregryn, 5 dl melk, 1 beger cottage cheese. Serveres med vanøtter, rosiner, eplebiter, kanel etc etter humør :)
Chanett sa for siden:
Hva er egentlig forskjellen på de store og de små havregryna?
Kanutte sa for siden:
Jeg synes at det er så mange harde hamser i de store havregryna fra "Bjørn", og det er så ekkelt å få i munnen. Så neste gang vi handler, skal vi kjøpe små, økologiske.
Ellers liker jeg godt den enkle varianten med 1,5 dl havregryn, 5 dl vann, rør, kok, trekk i ti minutt. Strø med sukker og kanel.
Mumriel sa for siden:
De store har lavere GI ... :flau:
Chanett sa for siden:
Ok.
Stikka sa for siden:
Enig. Kjøpte økovarianten til Bjørnehavregryn men syntes ikke den smakte like godt som Coop sin øko. :niks:
Chanett sa for siden:
Da får jeg sjekke coop sin. De var utsolgt for Bjørn sin øko sist jeg kjøpte.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg koker havregrøt på 2,5 dl vann og 1 dl havregryn (øko fra coop eller Helios), har i rosiner, raspet eple eller pære, litt oppdelt appelsin og litt yoghurt naturell. Jummi!
Kaktus sa for siden:
2 dl havregryn, 2 dl melk og 3 dl vann.
Serveres med brunost, sukker og melk :nam:
Hyacinth sa for siden:
Til meg selv koker jeg havregrøt på vann, og det MÅ være litt salt! Så har jeg i noen store klatter cottage cheese og litt 100%-syltetøy.
Til ungene koker jeg helst på melk, eller så sper jeg med melk til slutt så den blir litt kaldere. Jeg har i en dæsj rapsolje og gjerne en eggeplomme. De får som regel frukt på grøten, ofte bananskiver. Kanel er også godt og inneholder masse antioksidanter. Evt kombinert med eple. Det er mye som passer med havregrøt, f.eks. brunost! Kjempegodt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.