Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med 8 eggehviter?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har kjøpt ismaskin, og etter å ha brukt en av oppskriftene jeg fant her inne har jeg 8 eggehviter til overs. Noen tips til hva jeg kan gjøre med dem? Jeg har ikke peiling på matlaging, men klarer å følge oppskrifter bare de er detaljert.


#2

Veronal sa for siden:

Du kan lage sorbetis, marengs (pavlova?) eller grateng?


#3

Stompa sa for siden:

Sett i lys av gårsdagens innkjøp blir kanskje sorbetis mest populært. :knegg:



#5

Høst sa for siden:

Trollkrem

Jeg pisker først eggehvitene stive, så blander jeg inn noe av bærene, pisker mer, og blander inn mer bær - sånn at ikke alle blir helt moset...og jeg serverer trollkrem til pannekaker, og ikke med vaniljesaus, men det er sikker godt det og...:)


#6

Njulaif sa for siden:

Jeg har alltid vært fascinert av konseptet trollkrem, men jeg liker ikke tyttebær... Tror du/dere at det går an å lage trollkrem med ande typer bær, feks bringebær eller blåbær? :gruble:


#7

Høst sa for siden:

Jeg har aldri prøvd andre bær selv, men har sett flere oppskrifter hvor andre bær er brukt, evt hvor det henvises til at andre bær kan brukes...:) Type blåbær feks.


#8

Note sa for siden:

Det sier nesten seg selv. Kransekakestenger. Selv om mandler er fryktelig dyrt for tiden.

Forresten er det ikke så stas med kransekakestenger om du allerede har spist opp isen.


#9

Tertit sa for siden:

Det går fint med blåbær i alle fall :)


#10

Amelie sa for siden:

Du kan lage pikekyss. :kyss:

4 eggehviter
250gr sukker

(noen bruker en knivsegg bakepulver, er ikke nødvendig)

  • Stivpisk fire eggehviter. Tilsett 250 gram sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank.
  • Fyll marengsmassen i sprøytepose eller bruk skje (blir mer gris), og lag små topper på bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek på nest nederste rille i stekeovnen ved 100 grader i en til to timer.

Avkjøl på rist.

Hvis du vil ha farge på dem kan du bruke konditorfarge, et par dråper.


#11

Nextlife sa for siden:

Både blåbær og rips funker i alle fall.


#12

Njulaif sa for siden:

Kult! Burde egentlig har klart å tenke meg til det selv, men tusen takk for tips om blåbær og rips, alle sammen. Det skal definitivt prøves. :jupp:


#13

Stompa sa for siden:

Jeg har hatt så vondt i en arm at jeg ikke har fått gjort noe på kjøkkenet de siste dagene. Kan jeg bruke hvitene nå, tro - de har stått i kjøleskapet siden onsdag kveld?



#15

Stompa sa for siden:

Da tester jeg pikekyss - det er det eneste jeg har ingrediensene til, og jeg tipper det blir populært. :knegg:


#16

Slettet bruker sa for siden:

Du kan ikke lage trollkrem med noe annet. Bruker du bkåbær og rips så blir det vel heller bøllekrem. Eventuelt gnom- eller hulderkrem. :nemlig:

Stompa - marsipan. :nemlig:


#17

Stompa sa for siden:

Tatt i betraktning at mamma bruker noen få eggehviter når vi lager 2 kg marsipan til jul, tror jeg det hadde blitt litt vel mye marsipan av dette. :knegg:


#18

Njulaif sa for siden:

Godt poeng. Bøllekrem/gnomkrem/hulderkrem it is. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.