Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Redigering av bilder

#1

Mrs. S sa for siden:

Redigerer du bildene dine?

Hvis du gjør det, hva bruker du?

Hvilken rekkefølge anbefales? Det jeg er mest usikker på, er om jeg bør ta Unsharp Mask først eller sist i editeringen.

Jeg har brukt å laste opp i Photoshop, og så kjøre Unsharp Mask med de verdiene Scott Kelby anbefaler. I ekstreme tilfeller hvor et bilde er blurret, men jeg vil prøve å bruke det pga motivet, High Pass blendet med Pin Light.

Så curves, jeg bruker gjerne en moderat S-kurve. I det siste har jeg begynt med New Adjustment Layer istedenfor å jobbe rett på bildet.

Levels er jeg ikke helt trygg på. Jeg har prøvd å søke på¨nettet og brukt de fremgangsmåter jeg skjønner.

Å få konvertert en bilde til Svart/hvitt sliter jeg med. Selv om jeg prøver Channel Mixer, så synes jeg det mangler spenst.

Jeg beskjærer nesten alle bilder for å komme tettere på motivet.


#2

kakklanes sa for siden:

Hei, jeg bruker photoshop elements, og kjører alltid unshap mask sist...... vet egentlig ikke hvorfor jeg gjør det egentlig, men det har alltid vært sånn at jeg kjører det til slutt, etter at jeg ev. har korrigert levels, lys/skygge og Hue.


#3

Arne-Arne sa for siden:

Jeg bruker Phoshop Elements. Kan varmt anbefale opplærings-DVD i Elements 9 og 10 fra moderkeppet.se. Kan kjøpes hos Japan Photo. Den er verdt hver eneste krone.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.