Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gass eller kull (grill)?

#1

Fluke sa for siden:

Hva er best?


#2

Fibi sa for siden:

Jeg foretrekker helt klart gass. :nemlig:



#4

Fluke sa for siden:

Hvorfor?

(Trenger argumenter å servere mannen)


#5

Fluke sa for siden:

Hvorfor?

(Trenger argumenter for dette også :p)


#6

Veronal sa for siden:

Vi har kulegrill, griller indirekte og bruker briketter som vi fyrer opp med skorsteinsrør. Synes smaken er bedre med kull enn med gass - dessuten får jeg angst av gassmonstrumene m/sidebrennere som kreti og pleti har anskaffet fordi de har dårlig tid når de skal steke pølser.


#7

Fibi sa for siden:

Mindre os
Fortere varm
Enklere rengjøring
Flammer ikke opp når kotelettene drypper

Det var det jeg kunne komme på. :fnise:


#8

cilen sa for siden:

Vi bruker samme gassen inne og ute. Utrolig greit, og så er det jo bare å trykke på knappen, og sette igang..


#9

Veronal sa for siden:

Alt dette kan du få med en kullgrill også hvis man bruker den rett.


#10

Fibi sa for siden:

Kullgrill er mer stress. :nemlig:


#11

Veronal sa for siden:

Stress? Overhode ikke. Alt man trenger er en sånn:


#12

Manga sa for siden:

Kull. Jeg innbiller meg at det smaker bedre og så elsker jeg lukta.


#13

Fluke sa for siden:

Eh ... Nå begynte jeg å vurdere elektrisk. :flau:
Den vil kunne stå under "tak" uten fare for å sette fyr på huset, og da slipper vi å ha den midt på plenen (veldig liten hage).


#14

Tallulah sa for siden:

Kull. Når man først skal grille så må man ha smaken. Vi bruker skorstein og slipper lukt og smak av tennvæske, det går fort og det er ekte grilling.

Weber er det eneste som gjelder, hvis man ikke skal bygge grill selv, i følge min grillelskende mann.

Skal man ha gass eller elektrisk kan man jo like gjerne stappe alt i ovnen.

:grillsnobb:


#15

Vimsen sa for siden:

Kull. Det skal da smake tennvæske! :nemlig:


#16

Fluke sa for siden:

:knegg:


#17

Sansa sa for siden:

Kull. Ellers kan man jo like godt steke maten inne i/på ovnen.


#18

Filifjonka sa for siden:

Vi har alltid brukt kull, og jeg har ikke erfaring med gassgrill - så jeg kan forsåvidt ikke sammenligne. Men jeg syns kull funker fint, det blir god smak, og så er jeg litt engstelig for gass sånn generelt. Vi skal kjøpe oss en stor ny kullgrill i år.


#19

Miss Norway sa for siden:

Gass er definitivt mest praktisk i hverdagen (synes jeg). Og kull smaker (og lukter! :hjerter: ) definitivt bedre.

Selv ville jeg nok idag gått for en moderne Weber kulegrill fremfor det digre gass-utekjøkkenet vi har idag. Men på den annen side så bruker vi sistnevnte veldig mye nettopp fordi det er så lettvint.

Kulegrillen lager jo feks aske, og den må bort. Og det drysser/støver...


#20

Chanett sa for siden:

Vi har alltid brukt kull og kommer til å bruke det denne sommeren også. Fra neste sommer blir det gass. har man lagt naturgass inn i huset må man jo benytte seg av det.


#21

Veronal sa for siden:

Næsj, da velger man bare den riktige modellen som har askeoppsamler i bunnen. :nemlig:


#22

Honda sa for siden:

Hvrdan funker den? går det mye briketter i den?
Hvordan tenne på?
aldri sett en den live bare hørt om den i fjor på tv2

Kull grill.

Får aldri flambert mat :)
Er jo bare å vente til den er klar for å grille på:)


#23

Eia sa for siden:

Der var vår neste grill! Merke? Pris? :blafre:


#24

Angelique sa for siden:

Vi har begge deler
Utepeis med kull og Weber gassgrill

Det er klart raskere og enklere med gassgrillen ,men veldig kos med kull
Vi bruker begge deler litt sånn avhengig av tiden
Er det midt i uken og middag, blir det gassgrillen
Er det lørdag og grrillparty, kull (og gass i tillegg) dersom vi er mange


#25

Milfrid sa for siden:

Årsaken til at vi kjøpte gassgrill var følgende: Ettermiddag, hjem fra jobb, nydelig vær, lyst til å grille. Finner fram kullgrillen, fyrer opp. Venter. Venter. Venter... Etter 20 minutt er både voksne og unger skrubsultne, og maten hives på, selv om grillen strengt tatt ikke er varm nok enda. Så ligger der det og grilles, sakte men sikkert. Eller sikkert og sikkert. Og man spiser maten, før den egenlig er helt 100%. Og akkurat i det man er mett, så ser man at det som ligger på grillen er perfekt....

Så vi kjøpte gassgrill, og nå er grillmaten ferdig på 1-2-3. Mulig at kulegrillmat smaker bedre, men det fungerer best når man har god tid, og hvor ofte har man egentlig det når man griller? Og for å være helt ærlig så synes jeg at mat grillet på gassgrill er like godt som mat grillet på kull. Men så er jeg kanskje ingen gourmet på grillfronten ;) . Vi har aldri grillet så mye som etter gassgrillen kom i hus. Nå starter grillsesongen gjerne i mars, og varer til langt ut over høsten. Grilling er plutselig enkelt og greit :) .


#26

Milfrid sa for siden:

Men det er ikke bare-bare når man kommer hjem fra jobb, sultne :( . Hele kosen ryker vekk i irritasjon over at grillen bruker en halv evighet + litt til for å bli varm.

Nei lenge leve gassgrillen, vi har i alle fall aldri hatt så mye grillkos som etter den kom i hus :nemlig: .


#27

cilen sa for siden:

Og hvis man skal steke fisk. Så gjør man bare det ute, på gassgrillen. På 1-2-3. Og lager resten inne. Så slipper man den fiskelukta i hele huset..


#28

Veronal sa for siden:

Du legger oppi de brikettene du skal ha og tenner på i bunn. Så lar du den stå i kanskje 15 minutter - da har brikettene blitt gråaktige og klare til bruk. Den fungerer vha. skorsteinsprinsippet. Når brikettene er klare til bruk heller du dem over i grillen og griller det du skal.


#29

Veronal sa for siden:

Eia: Weber One-touch gold. På jernia.no ser jeg at de har priset modellen med 57 cm diameter til 1799,-. Plantasjen og slike plasser selger den også.


#30

cilen sa for siden:

Her er jeg og grillen min..

hihi..


#31

Candy Darling sa for siden:

Jeg foretrekker helt klart gass. Nå har vi også uttak rett fra veggen, og slipper å tenke på å fylle det ene eller det andre. At det er så kjapt og har så jevn varme er de viktigste argumentene her også, sammen med nærmest null vedlikehold, tømming, oppbevaring av kull og tennvæske kombinert med Master of Klåfingring osv.

Og jeg synes det er lukten av stekt mat som er god, ikke kullosen. ;)


#32

Canisa sa for siden:

Jeg har alltid fått vondt i magen av grillmat, men etter at vi kjøpte gassgrill så har jeg ikke fått vondt i magen ... Vet ikke hvorfor.

Dessuten signerer jeg Scarlett, det er matlukten som lukter, ikke kull OG tennvæske.


#33

Veronal sa for siden:

Dere må ikke bruke tennvæske på kull da, jenter. :himle:


#34

Canisa sa for siden:

Hvordan skal jeg ellers få fyr?:blånn:


#35

Veronal sa for siden:

Opptenningsbriketter. :)

Trenger ikke være Weber sine. :knegg:


#36

Camomilla sa for siden:

Vi har gassgrill.
Blir så mye fortere varm enn kull.


#37

Irma sa for siden:

Vi har hatt gassgrill mange år, og er veldig fornøyd med det. I perioder har vi grillet hver eneste dag. Det hadde vi garantert ikke gjort hvis vi hadde brukt kulegrill. Man får ikke "kullsmaken", men det gjør man ikke når man bruker stekeovn eller stekepanne heller. God og sunn mat superkjapt er vår erfaring med grill.


#38

Angelique sa for siden:

Denne har vi,Weber Q300


#39

amylin sa for siden:

Enig, men bare at vi bruker gassgrill. Har egentlig alltid likt kullgrill, men vi har nå en Weber gassgrill. Veldig fornøyd.


#40

amylin sa for siden:

Mannen ønsker seg forresten denne.


#41

Fluke sa for siden:

Vi endte opp med en (veldig) billig kullgrill og planer om å gjøre et skikkelig grill-kjøp senere. Ja, jeg vet at det er kortsiktig og teit, men vi greide ikke å bestemme oss. :flau:


#42

Irma sa for siden:

Vi har også Weber gassgrill. Er kjempefornøyd.


#43

Eia sa for siden:

Takk, Veronal!

Og for å være med i diskusjonen; en grillet indrefilet av okse eller svin smaker mye bedre fra en kullgrill enn fra en gassgrill (grillet på riktig måte, selvsagt). Kullgrillen tilfører smak. God smak. Synes jeg. :sær:


#44

Susse sa for siden:

Her i huset var vi gass, fordi vi er late rett og slett. Synes maten smaker bedre når den er grillet med kull, men orker ikke aske, tennvæske osv.


#45

Sue sa for siden:

Har hatt gassgrill i flere år nå og er veldig fornøyd med det. Synes ikke smaken blir den samme som i stekeovnen, jeg, da... Å grille på kullgrill er også helt ok, men jeg synes det er mere styr og ikke synes jeg det smaker så veldig mye bedre enn mat laget i gassgrill at jeg gidder å ta meg bryet.


#46

data mannen sa for siden:

Gass er jo helt elegantos, slipper å vente på at det blir for seint til å grille å sånn. Og er en fler i selskapet, så er det noen som absolutt skal hive på så fort en har fyrt opp.. :tilber: Gass


#47

Dixie Diner sa for siden:

Vi kan ikke grille med kullgrill her (bor i blokkhelvete), men jeg foretrekker helt klart kull. Gass er sikkert lettere og mer "renslig", men jeg syns hele SJARMEN blir borte ved grillingen da, da kan man like godt grille maten i ovnen under grillelementet! :nemlig:

Ingenting slår lukten av tennvæske i luften om sommeren, DET er sommer det.


#48

Ole Brumm sa for siden:

Kull, absolutt best smak.
Elektrisk, da kan man like gjerne bruke stekepanna.
Gass, bare for de som leker grilling. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.