Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lunsj/ettermiddagsmat til gutt med bl.a eggallergi

#1

Acino sa for siden:

Vi er ofte sammen med en mamma og hennes gutt som er nesten like gammel som mine. Han har etterhvert fått påvist en rekke allergier(var forresten her han fikk smake egg for første gang, endte på legevakt og barneavdeling - han fikk full utredning og har nå epipenn). Av og til synes jeg det er hyggelig å lage noe litt ekstra når vi spiser sammen. Som idag; det regner og vi skal på med regnklær alle sammen for å leke i hagen noen timer. Etterpå er det tid for mat. Det eneste jeg da kommer på(som jeg har i hus også) er ting som omelett, boller, vafler, grove pannekaker osv. Men alt det inneholder jo egg! Kan dere hjelpe meg med forslag? Hjemmebakt brød og vanlig pålegg er selvsagt ett helt greit alternativ det også om jeg ikke kommer på noe annet, hadde bare vært hyggelig...:)

Han er allerigsk mot egg, skalldyr, nøtter/peanøtter og soya.


#2

Acino sa for siden:

Cluet er at jeg har lyst at alle skal kunne spise det samme - at han skal kunne smake på det samme som trolla mine så vi slipper noen kamper rundt bordet; hyggeligere for alle! :)


#3

polarjenta sa for siden:

Vafler kan lages uten egg. Det ligger oppskrift en plass her på forumet.


#4

Guava sa for siden:

Soya er en utfordring, men det meste av kjøpte brød og rundstykker er uten egg. Boller i pose fra dagligvare er ofte eggefri og boller man baker selv har vel sjeldent egg?
Vafler uten egg er lett å lage. Litt mer fett i jernet og litt bakepulver og litt havregryn i røra så blir det bra. Pannekaker uten egg er også veldig lettvint.


#5

Guava sa for siden:

Vafler uten egg er noe alle kan spise. De smaker veldig godt og er som sagt ikke vanskelige å lage.



#7

Isolde sa for siden:

Scones?
Boller har jo ikke egg i seg. Man må jo ikke pensle de på toppen eller tilsette noe egg i de i hele tatt.


#8

Acino sa for siden:

Vafler/pannekaker uten egg har jeg aldri lagd, skal teste ut!
Og ikke egg i boller nei, det var en glipp fra min side.
Grøt var en god ide!
Tusen takk, nå har jeg jo straks flere ting å servere! :)


#9

annemede sa for siden:

Scones er godt ja.



#11

Guava sa for siden:

Mitt inntrykk er at en del unger ikke er så glad i scones. Rundstykker tror jeg er mer safe og det er jo fullstendig eggefritt det også.


#12

Carpe Diem sa for siden:

Pasta med kjøttsaus, skinke eller lignende?
Nybakt Foccatia med valgfritt pålegg?
Boller med nyrørt jordbærsyltetøy eller ost? (den ferdige miksen Rema selger er uten egg og melk, er det Regal mon tro?)
Innbakte horn med ost og skinke?
En god suppe med rundstykker?
Kylling, karbonader etc?

:riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.