Camomilla sa for siden:
Er det ikke det den heter da...
Noen som har oppskrift på denne kaken å dele med meg?
Syns den er så god.
Skal ha bursdag i helgen og har så lyst å lage den.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Camomilla sa for siden:
Er det ikke det den heter da...
Noen som har oppskrift på denne kaken å dele med meg?
Syns den er så god.
Skal ha bursdag i helgen og har så lyst å lage den.
lille my sa for siden:
Nei har ikke det jeg, men følger med for jeg kunne godt tenke meg oppskriften jeg og;) .
Camomilla sa for siden:
Håper noen har en å dele med oss da.
m^2 sa for siden:
Du finner den der!
Fersken sa for siden:
Der har du også Kvæfjordkaka som er nesten lik Verdens Beste.
Selma sa for siden:
Hva er forskjellen på de to kakene? :lat-og-gidder-ikke-sjekke-oppskriftene: Jeg trodde av Verdens beste og Kvæfjordkake var det samme.
m^2 sa for siden:
Trodde jeg også :)
Kanskje det har noe med romfyll kontra vaniljefyll å gjøre?!
trøtt sa for siden:
For å få kaka ekstra god er det best å bruke mer vaniljekrem enn vanlig krem. De siste gangene jeg har lagd kaka har jeg kun hatt vaniljekrem lagd på laktoseredusert melk siden mine små ikke tåler laktose. Jeg får veldig mye skryt for kaka og folk som ikke har likt den før liker den når jeg har lagd den. Jenta mi har bestilt den som bursdagskake i morgen :D
trøtt sa for siden:
Jeg har ikke oppskriften her ellers skulle du fått den. ER på jobb enda.
Sulphur sa for siden:
Dette er jo norges nasjonalkake, kåret av nitimens lyttere. Det står nå iallefall at Kvæfjordkake og Verdens beste er samme kake.
Che sa for siden:
Den er jo helt suveren! - Og overraskende enkel og lage i tillegg! -Jeg får den iallefall alltid til:)
Camomilla sa for siden:
Skal prøve meg på denne til helga.
Håper jeg får det til.
Camomilla sa for siden:
Kan få den når du kommer hjem jeg ;)
trenger å få ting inn med teskje når det gjelder baking...
Fersken sa for siden:
Dette står på det søte liv:
Navnene på "Kvæfjordkake" og "Verdens Beste" blir brukt litt om hverandre, men opprinnelig har "Kvæfjordkaken" romkrem i fyllet, mens "Verdens Beste" er fylt med vaniljekrem (se oppskrift på "Verdens Beste"). "Kvæfjordkake" skal også ha hakkede mandler på toppen og ikke mandelflarn.
Mams sa for siden:
Jeg er selvskreven baker av Verdens beste når det er større selskap i familien.
Jeg deler den vel og merke litt anderledes en det som står i oppskrifta.
Jeg deler mellom bunn og marengs, så det ikke blir noe marengs inne i kaka.
Camomilla sa for siden:
Er det lurt å lage kaka en dag i forveien?
trøtt sa for siden:
Jeg har glemt denne tråden jeg, men den oppskriften det er linket til her er ganske lik den jeg bruker. Forskjellen er at jeg bruker kun vaniljekrem.
Jeg syns kaka er best når den har stått litt, den blir litt seigere. I går lagde jeg den på morgenen og det gikk fint det og, den var seig og fin på ettermiddagen når den skulle spises.
Marit K sa for siden:
Hvordan er det å lage denne kaken helt ferdig dagen før den skal serveres?
Jeg skal bake kaker til 60årslag som er i morgen, og det hadde i grunnen vært deilig om jeg kunne fått gjort så mye som mulig i kveld. Kan jeg lage den ferdig med krem og det hele i kveld, eller bør jeg vente til i morgen?
polarjenta sa for siden:
Ja, det kan du, kaka er like god dagen etterpå, om ikke bedre syns jeg. I tillegg kan den fryses med fyll og alt, så det går også fint å bake den noen dager i forveien.
Kaktus sa for siden:
Hvis du legger den nederste marengshalvdelen med marengsen ned, så slipper du at marengsen blir seig og kremklissete på det nederste laget!
Marit K sa for siden:
Takker! :neie:
Da hiver jeg meg i kakebakinga asap.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.