Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klesfrustrasjoner


#2

allium sa for siden:

Du skal absolutt ikke levere til UFF. Jeg føler meg ikke trygg på at de bruker det de får på en ok måte.

Jeg selger det som er bra nok til at jeg får en skikkelig pris for det, en pris som gjør at jeg får noe igjen for salgsjobben.

Resten gis enten bort til venner eller kjente, til barnehagen som skiftetøy, eller puttes i Frelsesarmé-kasse. Er det utslitt, går det i pussefille-kurven.


#3

MokkMokk sa for siden:

Nei, jeg har litt den følelsen jeg også. At det er hakket før dynga, liksom. Uten at jeg helt vet hvordan jeg har fått det inntrykket. Hva bruker de egentlig klærne og skoene de får innlevert til? Ja, det som ikke blir stjålet fra containerne før det kommer så langt, that is. :rolleyes:

Kanskje Fretex er en bedre løsning? Skiftetøy i bhg var jo også en god idé, kan jo høre med dem om de trenger noe. :nikker:
Flere innspill mottas gjerne.


#4

Heiko sa for siden:

Jeg har ingen gode tips, men jeg kan jo fortelle deg hav vi gjør med klær og utstyr etter jentene. Alt sender vi videre til de vennene våre som for øyeblikket måtte ha behov for klær, bilstol, stellebord, baremeis, seng osv. Dette går nå på omgang i vennegjengen, som for tiden er gode på å få barn. Jeg orker ikke drive å selge, men føler meg litt miljøvennelig når tingene gjenbrukes på denne måten. :jupp:


#5

MokkMokk sa for siden:

Vennene våre har enten fått barn omtrent samtidig med oss, eller ikke begynt å tenke på babymekking en gang. Det er flest av de sistnevnte. :rolleyes:


#6

allium sa for siden:

UFF har rykte for å ha vært involvert i mye tvilsomt. Jeg prøvde å søke litt, men fant ikke så mye nå, her er noe:

www.justmake.no/printerfriendly.php?articleid=1185&kundeid=568

Stikkord er Tvind-bevegelsen, og Den reisende folkehøyskole.

Jeg holder meg til Fretex.


#7

MokkMokk sa for siden:

:sjokk: Da blir det ihvertfall ikke UFF!


#8

~TM~ sa for siden:

Du kan jo sette inn en "gis bort mot porto" annonnse et eller annet sted, henge opp lapp på nærbutikken e.l. Alternativt ta en meget lav pris for det ala - tre sekker baby og barneklær til jente str. 0 - 2 år selges samlet for kl. 300,- Ellers hender det vel at tvillingforeningen arrangerer salgsdager?


#9

Erica sa for siden:

Jeg har gitt bort barnetøy og støvler på nybaktmamma. Jeg har delt det inn litt etter alder, og gitt det bort mot porto. Og jeg deler ikke opp de pakkene jeg har laget til, men det er mange interesserte allikvel.


#10

Senna sa for siden:

Hos meg blir jentetøyet fordelt mellom mine to nieser som er 3 og 3 1/2. Guttetøyet går til Freetex. Det meste av det er jo godt brukt etter to gutter. Men nå har jeg en venninne som skal ha en gutt i slutten av august, så nå kommer jeg til å sende det fineste til henne.


#11

IOA sa for siden:

Hvis du har et asylmottak i nærheten av deg vet jeg de ofte blir glade for babytøy og -utstyr. Eller finner en fast arve-familie på en eller annen måte.

Jeg ville også holdt meg unna UFF.


#12

Selma sa for siden:

Jeg orker heller ikke styret med å selge klær (det meste er fra kjedebutikkene her også). Noen naboer av svigers arrangerer innsamlig av klær og sender de til Estland. Det har blitt noen bæreposer med klær fra oss der:ja:


#13

Tinka sa for siden:

Du kan gi det til et krisesenter de blir veldig glade for klær, da mange kommer i det de står og går i ved ankomst.


#14

Angelique sa for siden:

Søsteren min ga masse klær etter jentene og minsten sin nylig til et flyktningemottak i Tønsberg
Dette var brukbare klær,nyvasket og fine, men som hun ikke hadde plass/ønske om å spare på
Der var det barn som hadde et par skift tøy bare.

Klærne ble så godt mottatt at de gråt av glede


#15

Snippa sa for siden:

Signerer forslag om tvillingforeningssalg, flyktningemottak og krisesentre, og legger til forslag om å sende det til Russland, Romania osv. Ofte innsamling til sånt!
Tvillingforeningen jeg er med i, har salg 2 ganger i året. Man får jo omtrent ikke noe for plaggene, men da blir de ihvertfall brukt! I tillegg har de en avtale med noen som kjører klær østover. Det betyr at når vi henter usolgte varer, kan vi la det vi ikke vil ta med hjem igjen være der, og så blir det kjørt til barnehjem rundt om. I våres gikk de til Estland, til høsten skal de vel til Romania.



#17

konemor sa for siden:

Synes du har fått mange gode forslag jeg.
Vil alikevel nevne at jeg ved flere anledninger har lest i Foreldre og barn (bladet) at alenemødre ønske å kjøpe eller tar imot brukte klær med glede.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.