Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kommer man til mammahelvetet ...

#1

Nera sa for siden:

Når det øsregner ute, babyen sover, og man lar treåringen få fri tilgang til selvvalgt dvd? hun har dessverre valgt Drømmehagen, også.

Jeg er dødstrøtt etter å ha vært våken i strekk fra 04-06 pga samme treåring og nevnte dårlige vær som vekket henne.

Av og til finnes det ikke nok kaffe i verden. Sånn. Nok syting.


#2

Katta sa for siden:

Hvis det er nok til å havne i mammahelvete så sliter jeg for å si det sånn. Det at du i det hele tatt spør tror jeg er en indikator på at ungen din ikke ser for mye på tv.


#3

Chanett sa for siden:

Om det kvalifiserer blir det så tomt og kjedelig i mammahimmelen at du ikke vil dit.


#4

Teofelia sa for siden:

Å, ja. Det er bare seriøst dårlige mødre som er trøtt på dagtid og som lar ungene se på TV mens de selv sover på sofaen. Fysjom. Jeg er glad jeg aldri har måttet ty til slikt selv. :lyve:


#5

Elise sa for siden:

Her sitter ungene inne og ser på film, selv om jeg er våken og opplagt og det er fint vær ute. :knegg:

Legg deg nedpå litt med god samvittighet. :nemlig:


#6

Nera sa for siden:

Haha! Det holdt i en episode, for å si det sånn. Nå er hun i gang med maling, men det ender ALLTID med at jeg må male, for ungen kan ikke aktivisere seg selv i det hele tatt.

Jeg har vært tre uker sammen med henne og lillebroren (4 mnd) på heltid nå, og mannen har jobbet MYE i samme periode, samtidig som vi holder på ute med planering, graving, riving av garasje osv, så det begynner å gå på stumpene løs. Og det er fortsatt to uker til hun begynner i den nye barnehagen, og i helga skal mannen igjen jobbe 08-20.

Hva er premien man får for å holde ut?


#7

Katta sa for siden:

Prøvd ipad? :knegg:


#8

GydaG sa for siden:

Jeg tror heller man kommer til mammahelvetet om man ikke lar ungene skeie ut med sånt som gjør at man selv henger sammen i lengden.

Men så tror jeg egentlig at jeg kan finne på å trives i det mammahelvetet, noen ganger når hele flokken er på vranga her tenker jeg at det hadde vært hyggelig med evig ro og fred for meg selv og tyr til det som visstnok definerer meg som en dårlig mor i enkelte kretser.


#9

Tante Sofie sa for siden:

Nope, det gjer du nok ikkje. Men, premie burde du fått! Håpar mannen veit å sette pris på deg! :nemlig:


#10

Nera sa for siden:

Hun blir lei av iPaden, også. Dvs. hun er en racer på puslespill der, men ellers har foreldrene manglet ideer for hva som kan fenge en treåring.

For å være ærlig sa jeg vel til mannen i går at jeg hadde lyst til å kaste henne i søpla fordi hun ikke funker. I hvertfall funker ikke ørene i det hele tatt.

Det er så godt å få ut frustrasjonen. Ja, og på toppen av alt har vi en bursdagsfeiring om to dager, heldigvis bare familiefeiring. Og i morges kom mannen hjem fra nattevakt til lekkasje fra taket ute i gangen.

Det kan bare bli bedre, ikke sant?


#11

Chanett sa for siden:

Din sommer minner om sommeren min 1997. knirk


#12

Sir Limpalot sa for siden:

Sorry, men det er aldri så ille at det ikke kan bli vesentlig verre.
Men oddsen er vel på din side, vil jeg tro. ;)
Krysser fingrene.


#13

Skremmern sa for siden:

Du drar selvsagt frem tegnesaker og andre arts and craft-prosjekter du måtte ha liggende, baker litt småkaker og kooooooser deg sammen med datteren din. Husk å synge og nyyyyyyte disse dagene. :gal:


#14

polarjenta sa for siden:

Du kommer nok dit ja, og der kan du få kooooose deg sammen med alle oss andre, uten et eneste barn som maser.:nemlig:


#15

Nera sa for siden:

Kan man kjøpe fripass dit med en gang? Når jeg trodde det ikke kunne bli verre, stilte hun seg opp og tisset både på vogndyna og Lillelam-pleddet til lillebror. Hun vet bedre, så det er så unødvendig at jeg blir helt matt. :gaah:

Mannen har ikke tid til å gjøre noe, for han er opptatt med taklekkasjen.


#16

kokosbolle sa for siden:

Her sitter 2-åringen klistra til Jake og sjørøverene, på tross av varmt vær. Jaja. Good girls go to heaven, bad girls go everywhere they want. :nemlig:


#17

Cuyahoga sa for siden:

Det høres ut som du har hendene fulle. :nemlig:

Du kjenner ikke noen med jevngamle barn som er hjemme som dere kan invitere på besøk, og så kan ungene sysselsette hverandre noen timer? Jeg har to treåinger og en fireåring i hus og høster frukter av stordriftsfordelene, de leker med biler mens jeg vegeterer i en sofa.


#18

Nera sa for siden:

Hun har akkurat blitt kjent med naboens jente, som er like gammel, men der er det helt nyfødt baby i tillegg. Jeg vet ikke om hun er hjemme fra barnehagen, heller. Ellers er vel folk på ferie eller så har de babyer i tillegg selv.

Lillebror er forresten verdens blideste, og reddet formiddagen ved å sove i 2,5 timer.


#19

zeppelin sa for siden:

Min plass i helvete er forlengst sikret forstår jeg :gal:


#20

Nera sa for siden:

For å toppe det hele, tok jeg henne med ut i øsregnet for å gå tur med hunden. Hunden vår er ikke særlig flink til å gå i bånd (for å si det forsiktig. Stikkord: setter), og hun ville bare holde meg i hånden hele tiden, så nå har jeg tre meter lange armer. Heldigvis kom mannen hjem med Lotta i Bråkmakergata-film til henne, så nå er hun fortapt for denne verden. Dessverre tviler jeg på at det funker like godt neste gang jeg er alene med henne...


#21

Input sa for siden:

Jepp. Man må synge den der "Når en morragretten unge .... Bla bla bla ... Husk at det er du som gjør din dag og tinning grå." Da lærer man seg å verdsette alt det kjipe. Har jeg hørt.


#22

Nera sa for siden:

Forfatteren av den sangen kan umulig ha hatt barn. :konstaterer:

Jeg synes det er utrolig vanskelig å se sjarmen i situasjonen når jeg står nede i kjellergangen etter å ha skiftet på lillebror, og det sildrer/drypper gjennom taket fordi storesøster har satt seg til å tisse nedover trappa. :gal:


#23

Agent Scully sa for siden:

Rakker du ned på mammahelvetet? :snurt:


#24

Che sa for siden:

Og for Guds skyld: husk å blogge!

Jeg anser pc/iPad som en gave for menneskeheten, eller iallefall for mitt søvnbehov. :b-menneske med a- barn:


#25

Katta sa for siden:

Jeg tilstår at jeg har søskenvogn også. Det har jeg vel tilstått før også mener jeg å huske. :knegg: Evt belteleggingssete for storesøsken. :knegg: Neida, men det gjør at vi faktisk kommer oss rundt på tross av trass. Under der har vi skift og doring. :knegg: Nå sover mikro. Toern og plutten sitter med hver sin ipad. Storebror er vel fortapt i en eller annen datamod igjen, jeg sitter nå her og pappaen lager mat. :nemlig: Ikke hele tiden selvfølgelig, men pause kan være bra. Både i form av pause for meg med ipad for plutt og pause for plutt i vogna mens jeg traver av gårde.


#26

Serafin sa for siden:

Prøv sofie og elleville Ella, veldig poppis her.


#27

Nera sa for siden:

Elleville Elfrid lastet vi ned i dag, og den kan nok bli grei etterhvert, men fortsatt var det mamma som måtte pusle. :gaah:

Det med søskenvogn har jeg ikke skjønt, for denne ungen blånektet å sitte i vogn før hun var to år, og klarte å sno seg ut av selene mens hun stod og brølte.

En eller annen gang kan jeg nok le av det, og hun er stort sett søt, men trenger å komme seg ut.


#28

Skremmern sa for siden:

Full medlidenhet herfra. 07'ern min klapper til Sumo og klorer søsteren til blods når hun kjeder seg. :gal:


#29

Nera sa for siden:

Hvorfor er det egentlig slik at det tydeligvis bare er min treåring som plager lillebroren ved den første anledning og aldri lar ham være i fred selv om man frister med aktiviteter hun ellers elsker over alt annet? De fleste har sagt at det går over, men nå har det gått 4 måneder, og det er helt likt til tross for at hun får masse egentid med begge foreldrene.

Jeg tror jeg skal starte nedtellingen til hun begynner i den nye barnehagen. To uker i dag...

Sympati oversendes til alle som er i samme situasjon. Jeg sitter og søker etter turer til sol og varme her, men det er litt mange løse variabler til at vi foreløpig tør å bestille.


#30

him sa for siden:

Man kommer til mammahimmelen? :humre:

Mine barn er såpass gamle at det meste er glemt (fortrengt?), men for meg var det et godt tips å ta helt fri. La noen andre passe barna og selv sove, gå på kino, tur etc Jeg slappet på en måte aldri helt av når jeg var sammen med ungene og de var små, selv om de satt forran tv eller lignende.


#31

Elise sa for siden:

Jeg har 2 år og 5 mnd mellom mine, og førstemann har alltid vært i overkant ivrig på å skade/irritere søstra. Det ble endel bedre da yngste begynte i barnehagen, det var tydeligvis ikke like ille når eldste visste at jeg og lillesøster ikke var hjemme sammen uten henne. Etter det har det gått i perioder, og nå er de så gamle at det ikke er så farlig om de gir hverandre litt juling, sånn som det var da yngste var baby.

Det var dønn slitsomt, og en bør absolutt prøve å få til litt alenetid for å ikke tørne helt crazy. Det kan også være fint om man får barnevakt for bare et av barna, sånn at storesøster kan få alene-tid med deg eller bestemor eller noe sånt for en liten stund.


#32

Joika sa for siden:

:lol:
Jeg syntes du kan kjøpe en xbox, ipad, iphone og en DS til henne også før du kan begynne å tenke på samvittigheten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.