Hva gjør jeg om den ikke stivner? Tar den i kasserrollen igjen og koke den litt til? Eller er det ikke håp?
(Litt skuffet her nå, siden jeg har ventet i 8 år på at det skulle komme nok rips til å lage gele, endelig i år var buskene store nok til at de bærer endel bær)
Takk!
Da spørs det om det blir tømming av gele opp i kasserolle, og ny runde med litt mer sukker, og kanskje certo pulver da. Den var ikke overmoden, men endel av bærne var helt modne, og en del var det ikke. Skulle vært nok pektin egentlig, men det ser nå ikke slik ut nå.
En mye mer vann i oppskriften enn den min mor muntlig overleverte meg. Jeg må nok få den detaljert. Her åtte busker med sånn passe gelemodningsgrad i hagen...
Aner ikke, jeg at bare laget hele en gang, og da var første gangs koring gjennomført.
Fritt etter min hukommelse sa mamma at jeg ikke trengte saftkoker, bare vanlig klasserommet, og en halv dl vann så det ikke kokte seg helt fast, koke ivei til det var ferdig, det ser jeg visst, og så sile det av. I gamle dager brukte hun et tøystykke, men nåtidas gjør man det visst i melsikten. Deretter koke opp på nytt med sukker, en kilo pr liter rips-saft. En halv kilo opp liter når man lager saft, men DA måtte jeg ha saftkoker, mener jeg, og hvorfor det er forskjell her vet jeg sannelig ikke....