Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Ripsgelen blir ikke stiv

#1

Erica sa for siden:

Jeg lagde en porsjon ripsgele med denne oppskriften i stad, men det ser ikke ut som gelen stivner: www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Safting,-sylting-og-hermetisering/Ripsgel%C3%A9

Hva gjør jeg om den ikke stivner? Tar den i kasserrollen igjen og koke den litt til? Eller er det ikke håp?

(Litt skuffet her nå, siden jeg har ventet i 8 år på at det skulle komme nok rips til å lage gele, endelig i år var buskene store nok til at de bærer endel bær)


#2

Meissa sa for siden:

Mangler ikke den oppskriften noe, eller har rips den egenskap at de stivnet helt av seg selv?


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det har de. Så lenge bærene ikke er helt overmodne og har naturlig pektin i seg. Tror jeg...



#5

Erica sa for siden:

Takk!
Da spørs det om det blir tømming av gele opp i kasserolle, og ny runde med litt mer sukker, og kanskje certo pulver da. Den var ikke overmoden, men endel av bærne var helt modne, og en del var det ikke. Skulle vært nok pektin egentlig, men det ser nå ikke slik ut nå.


#6

Malama sa for siden:

En mye mer vann i oppskriften enn den min mor muntlig overleverte meg. Jeg må nok få den detaljert. Her åtte busker med sånn passe gelemodningsgrad i hagen...


#7

allium sa for siden:

Vann? Jeg bruker dampsafter og bare bær og sukker, har aldri hatt problemer med at geléen ikke blir stiv.


#8

Erica sa for siden:

Jeg syns også det var rart med vann, men alle oppskriftene jeg fant hadde det, så jeg regnet med det var riktig.


#9

Malama sa for siden:

Aner ikke, jeg at bare laget hele en gang, og da var første gangs koring gjennomført.

Fritt etter min hukommelse sa mamma at jeg ikke trengte saftkoker, bare vanlig klasserommet, og en halv dl vann så det ikke kokte seg helt fast, koke ivei til det var ferdig, det ser jeg visst, og så sile det av. I gamle dager brukte hun et tøystykke, men nåtidas gjør man det visst i melsikten. Deretter koke opp på nytt med sukker, en kilo pr liter rips-saft. En halv kilo opp liter når man lager saft, men DA måtte jeg ha saftkoker, mener jeg, og hvorfor det er forskjell her vet jeg sannelig ikke....


#10

Taien sa for siden:

:gruble:


#11

Malama sa for siden:

Håpløs iPad.

Koking i kaserolle!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.