Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Etikette ang. bryllup

#1

tutta sa for siden:

Dere som er gift, hvor sent kan man sende ut invitasjon til bryllup??

Vi har i dag mottatt invit til bryllup 9 juni,noe jeg synes personlig er i det seneste laget å motta invit. Skal flytte helgen etter så det passer veldig dårlig å delta. Hadde vi fått vite dette før hadde det vært litt enklere å planlegge. Vi er kun invitert til kaffe så jeg har ikke så dårlig samvittighet for å takke nei;) .

Hva er vanlig??


#2

Vimsen sa for siden:

:sparke:

Holder ikke 6 uker da?


#3

Nooria sa for siden:

Det er jo utrolig forskjellig. Vi bestemte bryllupsdatoen i juli og giftet oss i oktober, og da sier det seg jo selv at vi ikke kunne sende invitasjonene ut så veldig lang tid i forveien.

Om dere ikke kan er det jo helt greit synes jeg. Jeg synes dere skal tenke som så at brudeparet har gjort det sånn som det passer best for dem, og så gjør dere det som passer best for dere.


#4

Tussa sa for siden:

Det vanlige er vel å ha litt lengre tid å omrømme seg på, men alt går jo. Brudeparet tar sikkert høgde for at folk kanskje ikkje kan komme når en sende ut såpass seint.

Vil forresten påpeike at eg syns seks uker i forveien er lang nok tid til å forvente at folk kjem.


#5

Honda sa for siden:

Vi fant ut i januar at vi kanskje skulle gifte oss i august[fjor] plannla i fjor påske hele bryllupet, sendte ut invitasjoener til bryllupsfesten- bare venner før 1 mai. og forldre og besteforeldre på middag fredagen.Hadde bryllups festen begynnelsen av august.

Men til kaffen fredag ,den dagen vi giftet oss sendte vi ut bare 4 uker før bryllupet. Fant plutselig ut at vi kanskje skulle ha nærmeste familie på kaffe og.Ingen som klaget på sen invitasjon. Hihi


#6

ElinM sa for siden:

Vi bestemte oss for å gifte oss to måneder før brullypsdagen. Det sier seg selv at invitasjonen kom med litt kort varsel. De fleste kunne heldigvis komme allikevel. Vi var selvfølgelig klar over at det var kortere varsel enn vanlig, og innså at noen kunne få vansker med å komme. De som ikke kom bor i Tyskland, og vi regnet med at de kanskje ikke kom.

Vi hadde et strålende bryllup selv om all planlegging og alt ble gjort på bare to måneder. Jeg syns man overdriver når man planlegger et år fram i tid og mer enn det. :effektiv:


#7

Marit K sa for siden:

Vi skal visst også i bryllup 9.juli, men har ikke mottatt noen invitasjon ennå.
De har ikke forbokstaver på C (han) og L (henne) de som du ble invitert til vel, tutta? :fnise:
Vet at invitasjon er underveis, men jeg synes også at dette er nokså sent å sende de ut.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg synes ikke at 6 ukers varsel var så innmari kort. Vi sendte ut invitasjoner omtrentlig 2 måneder i forveien, men dette var på høsten så få hadde andre planer. Alle takket ja, men noen meldte avbud dagen i forveien (samtlige var gravide).

Men jo kortere tidsfrist de gir jo flere avbud må brudeparet nesten regne med.


#9

Snippa sa for siden:

Enig!
Vi sendte også ut invitasjoner litt seint, så vi regner med at noen allerede har lagt planer. Men å se på det som brudd på god etikette synes jeg blir litt dumt. Ikke alle planlegger alt en evighet i forkant :)


#10

Muad'Dib sa for siden:

Jeg ser egentlig ikke helt problemet. Kirke + kaffe tar vel max. 2 timer ? Da burde det vel holde med 6 ukers varsel ? Hvis det er et bryllup som skal stå langt unna, ville jeg nok uansett ikke være reist bare for å være med til kaffen.


#11

tutta sa for siden:

Takk for innspill :neie:

MaritK: ikke samme bryllup nei:p .


#12

Sue sa for siden:

Synes heller ikke det var hårreisende sent ute. Tror vi sendte ut våre 8 uker i forveien.
Er det bryllup lagt til spesielle tider, feks fellesferien, juletiden, 17. mai etc burde man nok ha sendt ut tidligere enn 6 uker i forveien.


#13

Miss Norway sa for siden:

Jeg synes det var i seneste laget. I vår alder har man jo ofte allerede lagt planer i mange uker fremover? Mange vil jo gjøre MYE for å stille i et bryllup og da er det jo dumt å måtte omrokkere masse.

På den annen side kan man vel ikke forvente fullt fremmøte med så kort frist. Ønsker man virkelig at alle gjestene skal komme bør man ha lengre frist. 2 mnd er minstefrist - 3 mnd er bra. Spesielt hvis man har invitert mange potensielt tilreisende.


#14

tutta sa for siden:

Dette er nettopp vårt problem,planer som allerede er langet. Vanskelig å få kabalen til å gå opp alltid.....


#15

Ole Brumm sa for siden:

Vi sendte ut invitasjonen flere mnd (3-4) i forveien, spesielt med tanke på at det var i sommerhalvåret, slik at de inviterte ikke skulle stikke på ferie da.
Slekten langveis fra måtte forandre sine planer, men de kom. :jupp:
6 uker er litt snaut synes jeg, men alt går, de fleste i nær omkrets gjør jo sitt beste for å komme selv om de blir varslet litt sent vil jeg anta.

Hadde jeg våre dere hadde jeg nok prøvd å delta, selv om det "bare" er til kaffi. Eller kanskje det er lang reise ? Og hele helgen går bort ? Da stiller det seg litt annerledes.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes en måned er helt ok, de fleste klarer å planlegge EN dag på så mange uker! Med mindre det faller midt i fellesferie eller lignende.

Vi bestemte bryllupsdatoen 2 mndr før selve bryllupet, så våre intivasjoner ble sendt ut ca. en måned før. Heldigvis kom absolutt alle. :D


#17

GinaK sa for siden:

Jeg fikk akkurat noen gamle ukeblader fra svigermor og da fikk jeg et sånt napp-ut hefte fra Hjemmet om Moderne Skikk og Bruk og der står det at invitasjonene bør være hos gjestene en måned i forveien.

Selv synes jeg det var liten tid. Om selskapet er i mai-juni-juli ville jeg nok sendt innbydelser tidligere siden det ofte er så mye mer som skjer.

Jeg har en venninne som hele tiden har avtaleboken full i måneder fremover så det er nok mange som er veldig opptatt.


#18

Tuneland sa for siden:

Jeg synes ikke det er for kort frist. Passer det ikke, så passer det ikke. Det virker ikke ut fra det du skriver som du har så veldig lyst å dra, da er det vel greit å ha unnskyldning.:p


#19

malena sa for siden:

Om man blir invitert til kaffen så er man jo tilstede på festen etterpå også?
Altså går hele kvelden. Så må man ha ordnet med barnepass, og det fra sånn ca midt på dagen så man får kledd og stæsjet seg i fred og ro.
Så det er snakk om mer enn et par timer selv om man "bare" er invitert til kaffen.


#20

Minerva sa for siden:

Jeg syns dette var i seneste laget. Det er jo synd både for brudeparet og dere at gjestene ikke får nok tid til å planlegge, og kanskje må takke nei.

Vi skal gifte oss 4.august, og sendte ut innbydelsene rett før påske. Både fordi det er midt i ferien til de fleste, og fordi vi får en del gjester fra Danmark, og de vil sikkert planlegge det som en tur, tenkte vi.

Ellers må jeg si at jeg ikke helt har sansen for det med å innvitere til kaffen, jeg da, men det er sikkert bare meg... Det blir liksom sånn litt 2.rangs gjest føler jeg. Var det til en studievenninne en gang, og jeg syns at alle andre hadde funnet tonen, snakket om de flotte talene, og det var bare vanskelig å føle seg helt med...Men jeg har forståelse for at enkelte gjør det sånn for å få med flere, og av økonomiske grunner. Jeg vil bare ikke ha det sånn selv. Enten er man helt med, eller så er man ikke med, syns jeg.


#21

Nessie sa for siden:

Det sies jo (har jeg hørt) at man bør sende ut bryllupsinvitasjoner ca 3 mnd før ? :vetikke:.

Det handler jo litt om at man ønsker tilbakemelding på hvem som kommer i grei tid før og - med tanke på bestilling av mat etc?

Søstra mi som gifter seg 16.juni har S.U innen 1.mai, og da bør iallefall innbydelsene være ute mars/april synes jeg. Bryllup på sommeren krever jo litt planlegging i forhold til ferie og sånn også, for evt tilreisende.

Men når det er sagt så vet jo de "fleste" at man skal gifte seg før innbydelsen kommer da.


#22

Helle sa for siden:

Vi gifter oss 30.juni, sendte ut invitasjonene i går og har SU innen 1.juni. De fleste vet dessuten når vi skal gifte oss allerede.


#23

AprilRyan sa for siden:

Den innbydelsen synes jeg kom veldig sent. Da vi giftet oss passet vi på å sende ut invitasjonene mer enn 3 mnd før.


#24

Kirsebær sa for siden:

Denne signerer jeg så det holder. Og jeg vurderer å ta med meg dette sitatet til andre tråder og bruke det der også. Bare bytte ut noen ord. :nikker:


#25

Kirsebær sa for siden:

Men man gifter seg jo for sin egen del, og holder fest for sin egen del. Da bør ikke folk rynke på nesen over at invitasjonen kommr sent. Man bør bli glad for å bli invitert, også ta et valg på om man kan komme eller ikke. Og kan man ikke så må man takke nei.


#26

Divine sa for siden:

Men da er forutsetningen at brudeparet ikke blir fornærmet. Blir de fornærmet over at folk ikke kan komme, har de bare seg selv å takke.


#27

Kirsebær sa for siden:

Ja, selvsagt. Det går begge veier.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Men hva om man setter dato veldig raskt frem i tid da? Noen (mange) gjør faktisk det, ikke alle gidder å planlegge et bryllup i et år i forveien. Vi satte datoen 2 mndr frem i tid, så vi rakk ikke å sende ut noen invitasjoner før 1 - 1,5 mndr før selve dagen.


#29

Lykken sa for siden:

Forutsetningen for å ikke bli fornærmet går jo litt på grunnen til avslaget. Dersom det bare er fordi det kræsjer med en planlagt tur på hytta eller jobbing på hus, så hadde jeg som brud blitt fornærmet.


#30

Divine sa for siden:

"Nei, den lørdagen, da skal jeg vaske håret" er kanskje ikke den beste grunnen. :rolleyes: Med ett års varsel, bør man ha en veldig gid grunn for ikke å komme. Men en måneds varsel, så er derimot svært mange ting en god grunn til ikke å kunne komme.


#31

Honda sa for siden:

Ja men hva vist man har takket ja til en bryllups invitasjon og så ringer man dagen før å sier "nei min bror [som bodde 4 timer unna]med familie kom oppover i helga så vi drar på hytta, så kommer desverre ikke i bryllupet deres"

Har man da lov å bli sur/fornærmet? ;)


#32

Jinx sa for siden:

Vi gifter oss 30 juni og har ennå ikke fått sendt ut invitasjoner. Håper å få de klar ei løpet av uka. Og merker at det begynner å komme spm om hvem som er inviterte osv, så de burde nok vært ute allerede.


#33

Divine sa for siden:

Selvsagt. Jeg har vært i et bryllup hvor forloveren dagen før bryllupet plutselig vurderte å ikke komme "for det var så langt og dessuten ville hun ha med kjæresten og han hadde ikke råd til toget og da ville ikke hun komme heller." Bruden var rasende. Forloveren måtte overtales til å komme. Hadde det vært meg som var bruden, hadde jeg heller sporenstreks valgt en annen forlover.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Jøss, da hadde jeg eksplodert! Hadde iallfall ikke giddet å ha den personen som forlover, hadde vel heller vært takknemlig for å ha innsett hvilket mennesket var før selve bryllupet. Makan!!


#35

AprilRyan sa for siden:

Mange jobber jo helg og da er det greit å få invitasjonen i god tid. Det er kjipt å takke nei til en bryllupsinvitasjon fordi en ikke får byttet jobbhelg.


#36

Agent Scully sa for siden:

3 mnd :nemlig: Dersom oppmøte er viktig. Spesielt når det nærmer seg ferietid. Muntlig invitasjon til nøkkelpersoner i god tid er aldri dumt.


#37

Ru sa for siden:

Vi skal gifte oss uken etter dere, og har allerede sendt dem ut.
Det er et fåtall som mangler, men det er fordi noen fant ut at de kunne leveres personlig, og så har man ikke gjort det da. :sparke:

Vi begynte å levere/sende ut i Påsken. Ettersom vi skal gifte oss i fellesferien, var det om å gjøre å få det ut så fort som mulig. I tillegg satt vi en relativt kort svarfrist, for lang svarfrist = folk glemmer å svare. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.