Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som bruker å lage pasta selv?

#1

vixen sa for siden:

Jeg har litt lyst til å lære meg å lage pasta selv. Hva trenger man av utstyr? Jeg har en Kenwood major og tror det finnes en pastadings til den.
Er det vanskelig?
Er det tungvint og tar lang tid?

Vi er glade i pasta alle mann her i huset og til og med junior spiser spinat om den er inni ravioli sammen med ricotta. :humre:


#2

Erica sa for siden:

Eneste opplevelsen jeg har med hjemmelaget pasta var den gangen for 100 år siden da min far skulle være litt spenstig og vågal, og lage pastaen selv. Han kjevlet og skjærte og styret i vei, men resultatet var heller begredelig, fingertykke spaghettiremser som bare smakte rå mel. Det går vel helst bedre når man har pastamaskin tenker jeg. :p


#3

allium sa for siden:

Jeg har pastamaskin med sveiv, fungerer helt greit og lager båndspaghetti i forskjellige bredder. Kostet vel et par hundrelapper. Hjemmelaget pasta er ihvertfall mye bedre enn kjøpt - når jeg gidder. Vanskelig er det ikke, men det tar litt tid, ikke så mye i arbeid, men i hviletid for deigen og tørketid for pastaen.


#4

Flubby sa for siden:

Deigen lager man for hand på kjøkkenbenken. Durumhvete og egg. Jeg kjøpte pastamaskin på loppis til en 50-lapp, den funker utmerket. Viktig å henge pastaen til tørk før man koker den også, ellers blir det bare kliss.


#5

Ru sa for siden:

Vi gjør det relativt ofte.
Det tar ikke spesielt lang tid, i hvert fall ikke om man skal lage tagliatelle og dets like. Fersk pasta har jo kortere koketid også.

Vi, dvs. mannen, har pastamaskin som står for seg selv. Den fikk han av meg for 8 år siden, og selv om den er like pen så har jeg lyst på den til Kenwooden. For da slipper vi å sveive selv. :knegg:


#6

Pamina sa for siden:

Du må ha en pastakjevler for å få deigen smidig nok, det tar tid, men er veldig godt. Skal du lage brede bånd eller spaghetti bør du beregne at pastaen skal tørke i alle fall en halvtime, før du koker den. Pastadeigen skal hvile en halvtime før du kjevler den ut, og utkjevlingen bruker du ca en time på.

Jeg bruker en slik, men det er mulig du har noe mer avansert på Kenwooden din.

[img]https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSjGCtUpb1mvAbboagB1FrUq-ic3EIeiw_UX-YPleg_bE5lAVRDQw[/img]


#7

amylin sa for siden:

Jeg har kun laget pasta et par ganger, men det var ikke spesielt vanskelig. Litt tidkrevende som andre har sagt, men utrolig mye bedre enn kjøpepasta. Må nok ut å kjøpe meg en pastamaskin igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.