Jeg kan ikke gå inn i tabeller og slå opp ting selv, jeg har lett for å bli fanatisk og erte i gang en spiseforstyrrelse. Men jeg lurer på om jeg kanskje spiste aldeles for lite i går eller om det burde holdt.
Kan noen ta en sjekk for meg på dette her:
1,5 dl ekstra lett melk
50 g havregryn
150 gram cottage cheese
100 g reker
1/4 slangeagurk
1/4 gulrot
1 liten nakkekotelett
1 pølse
Ca åtte cherrytomater med basilikum
Tre sjampinjonger
Fem skiver spekeskinke (fra påleggspakke)
Jeg gikk nemlig tom så det suste og ble virkelig dårlig mellom lunsj og middag, så jeg trenger å ta en sjekk her. I hodet mitt skal dette forestille å være i overkant av femtenhundre kalorier.
Ingenting er stekt i fett, middagen ble laget på grill.
Jeg tror du har lett for å overdrive hvor mye kalorier hver ting inneholder, jeg mener å huske vi har snakket om det før i en annen tråd (?). Om du jevnlig tror du spiser rundt 1500-1600 kcal og egentlig er nærmere 1000, vil jo kroppen gå i sparemodusm og forbrenningen gå tilsvarende ned. Et vanskelig dilemma, da, om du ikke føler du kan sjekke skikkelig, men likevel prøver å regne sånn ca.
Jeg kommer til så vidt over 1000 kalorier på appen min, og det som virkelig er katastrofalt er lunsjen, den inneholder ikke 150 kalorier engang, og det er alt for lite å greie seg på.
Oi, det var lite! Du bør legge på en del i lunsjen, ja. Og kanskje spise en lett kveldsmat? Men du, erter du i gang spiseforstyrrelsenår målet faktisk er å få i seg nok mat i løpet av dagen?
Jeg har aldri slitt med maten, så jeg kan ikke sånt, det er derfor jeg spør. :vetikke: Men jeg ser samtidig at når jeg skal justere kostholdet mitt så er det ganske greit å kjøre registrering et par uker for å få oversikt over hvor mye kalorier det faktisk er i forskjellige typer matvarer. Til dels handler det om at jeg rett og slett føler meg mettere hvis jeg vet at jeg har spist nok. Og til dels handler det om at jeg får noen vekkere når det kommer til hva jeg faktisk kan spise ubegrenset av og hva som inneholder overraskende mye kalorier.
Ligger ikke dette litt i spiseforstyrrelsens natur da, å tenke at mat inneholder mer kalorier enn det faktisk gjør og dermed ende i fella med å spise for lite. Jeg bruker en app til å registrere mitt inntak og jeg blir stadig forbauset over hvor mye jeg må jobbe for å klare 1500 kcal pr dag. (uten å fylle opp med søppel, that is).
Jeg lager frokost av ca 1 dl havregryn, 50 ml ekstra lett lettmelk (resten vann) og 100 g cottage cheese. Så har jeg sukrin og kanel på. Jeg regnet på dette i morges og fant ut at det ble ca 200 kalorier. En helt perfekt Grete Roede-frokost med andre ord. Vanligvis tar jeg en latte også, men den sparte jeg til kaffebaren på vei til jobb i dag. Den er ca 100 kalorier (går med i underkant av 2 dl melk).
Når jeg går tom, så fyller jeg på med frukt.
Jeg tror du må bestemme deg for om du skal telle kalorier eller karbohydrater. Teller du begge tror jeg det er lett å trå feil. Jeg legger meg på kaloritelling med moderat karbohydratinntak (men da helst av den lange typen). Frukt fungerer greit i min diett.
Jeg husker ikke så mye av kaloritabellene lenger (og jeg skal definitivt ikke oppsøke dem akkurat nå), men med det blotte øye ser jeg jo at det der er alt, alt for lite. Du trener masse og er høy, du kan ikke spise så lite altså. Legg inn noen sunne mellommåltider, du kan ikke gå fra lunsj til middag på reker og slangeagurk. Jeg blir litt bekymret for deg, kjenner jeg.
Dette er mitt problem også. 1500 kalorier er utrolig mye hvis en tar bort det som er syndig.
En neve nøtter kan jo hjelpe litt, sunt og næringsrikt. Kanskje i to-tida, mellom lunsj og middag, og en lunsj som gir deg litt mer å gå på.
Jeg kan ikke så mye om lavkarbo, men å kutte så hardt både på karbohydrater og kalorier kan ikke være bra i lengden. I et klassisk lavkalorikosthold er det jo ikke sånn at man skal fråtse i raske karbohydrater. Men litt grovt brød, ris, pasta eller poteter er det rom for og bruk for.
Jeg måtte også sjekke, og kom heller ikke opp i 1000 på det kostholdet der. Ikke rart du går tom. Lunsjen må du jo enkelt kunne gjøre noe med - og noe mer som metter etter middag?
Skal du spurtslanke deg eller skal du gå sakte, men sikkert ned i vekt?
Jeg vet at kiloene sitter hardt hos deg, men hvis du gir kroppen for lite å jobbe med, så er det vanskelig å gå ned i vekt. Jeg vil anta at du minst skal ha i deg 1500 kalorier om dagen for at du skal gå ned. Så kan du eventuelt redusere ytterligere når du har gått ned en del. Det gjør det litt mer overkommelig for deg over tid også.
Men alt dette vet du helt sikkert. Du gjør det bare litt ekstra vanskelig for deg selv når du ikke vil telle kalorier og gjør det allikevel.
I tillegg til å inneholde fryktelig lite kalorier, inneholder lunsjen veldig lite balansert næring, det er vel stort sett bare litt proteiner og vann, mer eller mindre. Legg til en avokado og et knekkebrød, så tenker jeg det funker vesentlig bedre.
Dette fatter ikke jeg. Jeg begynte å gå sakte, men sikkert oppover etter medisinstart i februar og har derfor prøvd å se hvor mye kalorier jeg får i meg. Jeg skal ligge på 1500 for å holde vekta der den er (har ikke planer om å gå ned) og jeg syns det er mye jeg må være forsiktig med. Jeg kan ikke spise det jeg alltid har spist tidligere. Jeg har nok alltid spist mye mer enn 1500 kcal om dagen og nå syns jeg at jeg må forsake det som for meg betegnes som helt normal mat.
Jeg er som deg, trøtt, jeg elsker mat og kan lett spise bare mat med langt over 2000 kcal daglig. Brødskive med brunost, gode salater med mye kjøtt, dressing og oliven, frukt, store middagsporsjoner og fristende kveldsmat. Mat er deilig.
Favorittpålegget mitt er gulost og fløtemysost. Hvis jeg spiser tre brødmåltid (2skiver til hvert måltid) om dagen så er jeg nesten oppi 1500 på bare det og jeg spiser ikke mye ost på skiva, bare akkurat så det dekker. Da er det ikke rom for middag. Jeg syns det er vanskelig å holde seg på 1500 kcal på et "normalt" kosthold.
Det er jo noen av de vanlige, norske standardgreiene som drar på i kaloriregnskapet, da, og brødskiver, ost og brunost er blandt de, samme med pasta og ris. Om du bytter ut brød med knekkebrød og ost med skinke snakker vi om noe helt annet ifh til kalorier. Man kan ikke slanke seg med kaloritelling og spise akkurat det samme som før. Jeg tipper de som nevner over her at det er vanskelig å komme opp på 1500 allerede for lenge siden har luket vekk disse tingene i kostholdet.
Jeg elsker gulost, og det merkes. Jeg har tatt en liten peptalk med meg selv nå, for jeansen fra i fjor passet plutselig ikke så bra. :mumle: Det høres veldig sunt ut med hjemmebakte knekkebrød med gulost, men det blir visst litt for mange kalorier i løpet av året.
Jeg er veldig klar over det, men knekkebrød med skinke er ikke like mettende som brødskive med ost. Jeg slanker meg ikke, men er såpass slank og i lite bevegelse, noe som gjør at jeg skal ligge på 1500 kcal for ikke å gå opp i vekt. Hadde jeg slanket meg så hadde det vært noe helt annet å måtte kutte ut brødskive med ost, det er mye verre når målet er å ikke gå mer opp i vekt.
Jeg har nå prøvd å kutte brødet ned til ett minimum og fortsatt syns ikke jeg det er vanskelig å komme opp i 1500 kcal.
Ikke det du spør om, men du trener mye spinning? Jeg har sett, fra noe jeg synes var sikre kilder, at om man trener bare spinning kan kroppen bli "stresset", fordi det på en måte er en stressende treningsform, og derfor holde på kaloriene.
Jeg teller ikke hverken kalorier eller karber. Ikke slanker jeg meg heller. Dog prøver jeg å holde litt oversikt sånn ca fordi jeg skal i gang og slanke meg etterhvert. Jeg feilberegnet lunsjen fullstendig i går. Det skjønte jeg raskt - jeg var jo skrubbsulten. Men å gå så til de grader tom burde jeg ikke gjort om jeg lå på 1500 så dermed måtte noe være feil i overlagt mitt. Normalt kunne jeg bare spist noe, men på grunn av jobbsituasjon akkurat i går ble det ikke mulig å fikse lunsjbommerten.
Jeg kan ikke gå i tabeller og lete etter næringsinnhold. Da er jeg koko de luxe på et øyeblikk.
For å betrygge samtlige - i dag har jeg spist havregrøt med cc, en karbonade, 12 biter sushi, en karbonade til, en kurv jordbær, en gjeng knaskegulrøtter og har fortsatt igjen å spise middag. :roened:
Det hørtes bedre ut, ja! :lettet: Og så er det sjakktrekk å ha nøtter e.l. i kontorskuffen til sånne dager som i går, det har reddet mitt blodsukker mang en gang. :nemlig:
Nå er jeg utsultet og det er ikke lunsj før nærmere 12. Da er det veldig godt å jobbe et sted hvor man kan ta seg en banan eller et eple. Slikt inneholder jo for mye karbohydrater, men er allikevel tillatt i "min diett". I dag falt valget på en banan. Det metter mest.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.