Karamell sa for siden:
Trenger å bake i formiddag. Jeg har ikke diasukker, kan fruktose brukes??
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Karamell sa for siden:
Trenger å bake i formiddag. Jeg har ikke diasukker, kan fruktose brukes??
LaBanga sa for siden:
Her har du noen oppskrifter som du kan kikke på: www.diabetes.no/index.asp?id=26057
Når det gjelder fruktose så er jo det fruktsukker og det øker også blodsukkeret, om enn litt saktere enn vanlig sukker, så det er ikke stor nytte i det for diabetikere.
Kaker som egner seg for diabetikere er f.eks bløtekake, som det ikke er så mye sukker i, og selve fettet i fløten øker ikke blodsukkeret. Helst uten marsipanlokk da.
Syrin sa for siden:
Lenge sidan du spurte, men fruktose gir også stigning i blodsukkeret. Stigninga er ikkje så rask som ved vanlig kvitt sukker, men likevel markant og er ingen erstatning for diasukker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.