Jeg prøver å finne kornvarer magen min tåler og vil jo helst ha noen grove for det er jo det man bør spise. Helkorn/sammalt hvete kan jeg bare glemme. I forgårs prøvde jeg grøt av havrekli (ikke gryn) og det skjærte seg. I går prøvde jeg å lage grøt av Jyttemel orginal. Smakte helt for j***** men det var bare for å se om jeg tålte det. Og det gjorde jeg ikke.
Havregryn vet jeg at jeg tåler, men det har jo så høy GI. Hvilke andre grove kornsorter finnes som jeg kan prøve som ikke har så høy GI?
100% naturlig av Lene Simonsen er en veldig bra bok!
Hun har fokus på grove brød, rundstykker osv laget uten hvete.
Hun har også laget en ny boken den har jeg ikke fått sett i enda
Vanligvis bruker man kun litt havrekli, de fleste synes den er tungt fordøyelig selv om den er ernæringsrik som få andre matvarer i tillegg til fiber. Er det for vekten du går for lav GI?
Jeg spiser havregrøt på store havregryn (og cottage cheese) til frokost, og det vet jeg at flere som spiser moderat med karber som spiser dette til frokost.
Ok. Det hadde jo vært greit om jeg bare kunne spise havregryn siden jeg vet jeg tåler det. Meieriprodukter er dog en annen historie. Forresten har jeg eksperimentert litt med laktosefri yoghurt, det ser ut til å kunne gå. Kan kanskje benyttes istedet for cottage cheese? Men der er det vel flere karbohydrater, tror jeg. Kan jo alltids prøve cottage cheese og se. Det er ikke så veldig mye laktose i det. Uansett vet jeg egentlig ikke om det er laktose som er problemet.