Einhyrningur sa for siden:
Finnes det?
Lavkarbovariantene er jo gode nok, men blir mye frø og egg. Jeg kunne tenkt meg et litt finere brød, men som ikke får den typiske svampekonsistensen glutenfritt brød får. Er det å oppdrive?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Einhyrningur sa for siden:
Finnes det?
Lavkarbovariantene er jo gode nok, men blir mye frø og egg. Jeg kunne tenkt meg et litt finere brød, men som ikke får den typiske svampekonsistensen glutenfritt brød får. Er det å oppdrive?
Syrin sa for siden:
Tenker du på å bake sjølv, eller kjøpebrød? Eg bakte ei god stund, men har gått over til å kjøpe - fordi det brødet som er jentungen sin favoritt greier eg ikkje å gjenskape. Det er Fria sitt grønne brød fra frysedisken. Praktisk også at det er ferdig oppskiva, slik at vi berre ristar det som skal brukast der og da. Til matpakken smører eg på frosne skiver, og så er dei ferske og fine når ho skal ete. Syns ikkje desse skivene er "svampete". Toro sin mix er derimot nokså svamp syns eg.
Einhyrningur sa for siden:
Kjøpbrød eller baking går for ett, så lenge det er spisende :jupp:
Takk for tips, da skal jeg prøve å se om jeg finner et slikt!
Syrin sa for siden:
Er ikkje alle som tar inn det grønne, så mulig du må inn i eitpar-tre butikkar.
m^2 sa for siden:
Jeg har kjøpt gode glutenfrie bakevarer på Ultra på Sandvika Storsenter, og på de står det... hm. "Utviklet av " også et damenavn, men jeg husker jo for søtten ikke merket :gruble:
Bean sa for siden:
De brødene fra Fønix bakeri er gode. Det er et bakeri i Tønsberg som selger ferskvare til butikker. Det er dessverre bare noen butikker som har disse.
Kanina sa for siden:
Brødene til Bakefri i Oslo er veldig gode. Særlig loffen de baker har en veldig riktig konsistens. De selger også noen brød-mikser så man kan bake selv. Brøden er dyre, da, men verd det med tanke på smak, konsistens og næringsverdi, synes jeg. De holder til i Kirkegata i Oslo.
Ellers pleier jeg å bake rundstykker av litt løs deig, som er lagd med en blanding av ulike glutenfrie melsorter som jeg har tilgjengelig (aldri bare melmix fra Semper, Toro eller Finax, det blir ofte svampete og pregløst), som f.eks. quinoamel, amaranth-mel (litt vanskelige bakeegenskaper, så aldri en veldig stor andel av blandingen), bokhvetemel, fullkornsrismel ol. Det gir mer smak (om enn en tilvenningssak), og derfor litt mer spennende.
kamp sa for siden:
Jepp, det finnes ;)
Prøv noen av disse oppskriftene:
glutenogmelkefri.blogspot.no/search/label/brød
Har god erfaring med den bloggen :)
Pesten sa for siden:
....
Kanina sa for siden:
Ja, og kan du dele litt om hvordan du unngår at det blir svampaktig..? :dulte:Pesten sa for siden:
.....
kamp sa for siden:
Fryser de i skiver og opp og putter i brødrister ved behov.
Lån boken 100% naturlig alene Simonsen, hun har noen utrolig gode oppskrifter der og brødrene varer i vertfall tre dager.
Jeg har er bokhvete brød oppskrift basert på grøt, det holder i fem dager ca.. Kan finne oppskriften om du vil.
Det blir ikke super luftig og fint men det smaker veldig bra
Ellers er dette brødet godt [url]www.allergikokken.no/oppskrifter/glutenfritt-brod/bondebrod-glutenfritt/[/url]
Teflona sa for siden:
Du rister brødet?
kamp sa for siden:
Skjærer brødet i skiver før jg fryser det og tar opp så mange skiver jeg vil ha og putter det i brødristeren.
Teflona sa for siden:
Det var til HI, for jeg synes ikke noe brød blir svampete når det ristes.
Einhyrningur sa for siden:
Jeg synes de er like svampete når de er ristet, dessverre.
Kanina sa for siden:
Som en hovedregel virker det som at brødene blir mer svampete jo mer ren stivelse de inneholder. Derfor synes jeg det hjelper å bruke nokså grove glutenfrie melsorter, som bokhvete, quinoa, etc som nevnt over. Men det er nok vanskelig å få til brød som metter skikkelig. Så jeg kompenserer med mer pålegg/egg/salat etc.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.