Har bare brukt norvegia før, men i oppskrifta står det mozarella eller jarlsberg. Hva blir best av norvegia og jarlsberg? Er det stor forskjell i smak når de er smeltet?
Og det står man bare skal ha på ost når de er ferdig oppskjært, står ikke noe om å ha oppå fyllet før man ruller de sammen. What to do?
Jarlsberg, om jeg må velge mellom bare de to. Norvegia smaker jo absolutt ingenting.
Vi bruker enten den "4 oster"-blandingen, eller pizza-osten fra Tine. Sistnevnte er det som nevnt over også litt cheddar i. Det setter en fin smak (og farge!). :nikker:
Norvegia er ostehelvete for meg. Kunne likegodt ha lagt mosegummi på skiva, smaker ingenting og er icky i konsistensen. Jeg liker jarlsberg, men bruker helst ost med enda mer smak i til pizza, gjerne litt cheddar eller noe annet godt.
Jeg liker heller ikke Jarlsberg noe særlig, sånn som kaldt pålegg,men synes den er bedre smeltet enn Norvegia, som er så blass i smaken. Sveitserost eller cheddar er bedre enn begge de to.
Norvegia ost smaker papp både smeltet og vanlig. Jarlsberg et litt bedre. Vi bruker lagret gouda til vanlig, til pizza bruker vi mozzarella eller cheddar.
I Nederland. :knegg: Har ikke Smartclub i stavsbger, tror jeg. :undrer:
Sist gang kjøpte vi faktisk i Gouda, men oftest på Schiphol. Har også kjøpt på den internasjonale matgreia i byen her, da fra den hollandske boden, selvsagt.
Jeg er nå den lykkelige eier av noord-hollands belegen kaas, kjøpt på market i NL, men vanligvis kjøper vi på Smartclub. Kjøper dere i tax free sonen eller i supermarkedet på Schiphol? På supermarkedet har de litt lite kaas syns jeg.
Jeg har heldigvis svigerforeldre som skriver utfyllende lister og fullaster bilen hvert år. Man kan bare forsyne seg i skapene deres. Egentlig er det noe drit, for mannen sørger for at vi til enhver tid har minst åtte ulike utgaver av hagelslag og vlocken og den slags dritt.
Jeg har alltid vært en ostepyse, og norwegia, jo ferskere jo bedre, har alltid vært favoritten. Jeg har alltid spist gouda, jarlsberg, og edamer, men altså stort sett gått for det mildeste alternativet. I det siste har noe endret seg, jeg har begynt å drikke kaffe, husker ikke helt når det skjedde, men nå kan jeg også spise cheddar, camembert, brie... Har enda store problemer med blue castello, og skumle sorter som sorte sara, gamle ole...fryktelig.
Men det viktigste, jeg har funnet en ost som er veldig god å ha til gratinering, og i pizza blanding om man liker ekstra smak: Gruyere, en ost i særklasse!