Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norvegia eller Jarlsberg på pizzasnurrer?

#1

Ine sa for siden:

Har bare brukt norvegia før, men i oppskrifta står det mozarella eller jarlsberg. Hva blir best av norvegia og jarlsberg? Er det stor forskjell i smak når de er smeltet?

Og det står man bare skal ha på ost når de er ferdig oppskjært, står ikke noe om å ha oppå fyllet før man ruller de sammen. What to do?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker den blandingen i svart boks fra Tine, tror det er Jarlsberg, Norvegia og Cheddar.


#3

Pamina sa for siden:

Begge deler og gjerne litt cheddar også.


#4

lucifine sa for siden:

Ikke bare jarlsberg ihvertfall, syntes den er så skarp i smaken. Enten i en blanding som skrevet over eller bare norvegia


#5

Tallulah sa for siden:

Norvegia. Jarlsberg er vondt.


#6

Ru sa for siden:

Jarlsberg, om jeg må velge mellom bare de to. Norvegia smaker jo absolutt ingenting.

Vi bruker enten den "4 oster"-blandingen, eller pizza-osten fra Tine. Sistnevnte er det som nevnt over også litt cheddar i. Det setter en fin smak (og farge!). :nikker:


#7

safran sa for siden:

Ikke bare Jarlsberg, i alle fall. Den smaker jo sur gymsokk. :urk:
Vi blander gjerne mozarella og Norvegia.


#8

Syrinx sa for siden:

Alltid Jarlsberg, gjerne vellagret.


#9

Snuppa sa for siden:

Jeg bruker den sorte med gul etikett fra tine. 4 sorter.


#10

Guava sa for siden:

Hjemme hos oss blir ungene snurte om vi bruker Norvegia eller Gulost. De vil ha Jarlsberg eller Sveitser, eller som de sier "ost med smak i".

Jeg synes jarlsberg egner seg godt til pizzasnurrer, men så liker jeg også godt at ost smaker. Norvegia smaker så godt som ingen ting.


#11

Che sa for siden:

Jeg er motsatt. Norvegia smaker ingenting.


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Norvegia er ostehelvete for meg. Kunne likegodt ha lagt mosegummi på skiva, smaker ingenting og er icky i konsistensen. Jeg liker jarlsberg, men bruker helst ost med enda mer smak i til pizza, gjerne litt cheddar eller noe annet godt.


#13

polarjenta sa for siden:

Det er jo umulig å svare på, jeg tror du bare må smake deg fram.

Jeg liker ikke f.eks den den 4oster blandinga til tine, jeg syns den ødela pizzaen.


#14

Stellebord sa for siden:

Noe med smak, altså ikke Norvegia. Jarlsberg 4ever! :hjerter:


#15

Mrs. Longbottom sa for siden:

Norvegia er ost for folk som ikke liker ost, pleide min far å si. :knegg:


#16

safran sa for siden:

Jeg liker omtrent alt av ost. Feta, chevre, gammelost,blåskimmelost osv. Men ikke Jarlsberg.


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke heller Jarlsberg. Den smaker søtt og emment. Men smeltet sammen med annen ost er den bedre.


#18

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker heller ikke Jarlsberg noe særlig, sånn som kaldt pålegg,men synes den er bedre smeltet enn Norvegia, som er så blass i smaken. Sveitserost eller cheddar er bedre enn begge de to.


#19

Irma sa for siden:

:dulte: Vi bruker nesten alltid denne når vi skal lage pizza eller lignende. Mannen min liker ikke Jarlsberg, men denne blandingen synes han er god.


#20

Hyacinth sa for siden:

Enig i alt.

Vi kjøper oude kaas fra Nederland. Gjerne Gouda. Har alltid masse i kjøleskapet. Holder lenge.


#21

Hyacinth sa for siden:

Ja, og "oude kaas" er altså ikke gammelost, men gammel ost. Modnet. Lagret.


#22

meisje sa for siden:

Norvegia ost smaker papp både smeltet og vanlig. Jarlsberg et litt bedre. Vi bruker lagret gouda til vanlig, til pizza bruker vi mozzarella eller cheddar.


#23

meisje sa for siden:

Hyacinth, hvor kjøper dere osten? Vi kjøper på Smartclub.


#24

Hyacinth sa for siden:

I Nederland. :knegg: Har ikke Smartclub i stavsbger, tror jeg. :undrer:

Sist gang kjøpte vi faktisk i Gouda, men oftest på Schiphol. Har også kjøpt på den internasjonale matgreia i byen her, da fra den hollandske boden, selvsagt.


#25

meisje sa for siden:

Jeg er nå den lykkelige eier av noord-hollands belegen kaas, kjøpt på market i NL, men vanligvis kjøper vi på Smartclub. Kjøper dere i tax free sonen eller i supermarkedet på Schiphol? På supermarkedet har de litt lite kaas syns jeg.


#26

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke, må spørre mannen.

Han sier tax free, og " er det et supermarked også?"


#27

meisje sa for siden:

Ja det er et lite supermarkedet der, ligger tvers overfor burgerking i den gamle delen av Schiphol plaza om det sier dere noe.


#28

meisje sa for siden:

Der kan man kjøpe andre nødvendigheter som pindasaus og autodrop også.


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg har heldigvis svigerforeldre som skriver utfyllende lister og fullaster bilen hvert år. Man kan bare forsyne seg i skapene deres. Egentlig er det noe drit, for mannen sørger for at vi til enhver tid har minst åtte ulike utgaver av hagelslag og vlocken og den slags dritt.


#30

arrow sa for siden:

Jeg har alltid vært en ostepyse, og norwegia, jo ferskere jo bedre, har alltid vært favoritten. Jeg har alltid spist gouda, jarlsberg, og edamer, men altså stort sett gått for det mildeste alternativet. I det siste har noe endret seg, jeg har begynt å drikke kaffe, husker ikke helt når det skjedde, men nå kan jeg også spise cheddar, camembert, brie... Har enda store problemer med blue castello, og skumle sorter som sorte sara, gamle ole...fryktelig.

Men det viktigste, jeg har funnet en ost som er veldig god å ha til gratinering, og i pizza blanding om man liker ekstra smak: Gruyere, en ost i særklasse!


#31

Susse sa for siden:

Der er jeg også.
Til pizzasnurrer ol. bruker jeg rimelig og god gulost fra Coop.

På pizzasnurrer har jeg bare ost over leiven før jeg ruller sammen. Deler i biter, pensler med egg, drysser oregano og timian over og litt maldonsalt.


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

gruyere er den beste osten


#33

Bloppy sa for siden:

Om det kun er de å velge mellom, Norvegia. :jupp:

Jeg liker mye forskjellig ost, men akkurat Jarlsberg klarer jeg bare ikke smaken av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.