Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor skjer det?

#1

vimjer sa for siden:

Til dere som synes dette er et kjempebra forum:

Hvor er de interessante diskusjonene egentlig?

Jeg har fri i dag, er småforkjølet, slapp og kjei. Tenkte at jeg kunne ta igjen alt det "tapte" i forumverden i dag, siden det ellers er lite tid til den slags "unyttige" sysler.

Jeg har hele tiden trodd at jeg syntes FP var et knallbra forum, men følelsen jeg sitter igjen med etter å ha surret litt rundt her i dag er at det er da svært lite fart og fruktbare diskusjoner?

"Hva gjør du 1 mai?" og "Hva er det til middag i dag?" er greit nok det, men det blir litt tamt og dødt med bare slik skravling, liksom ...
Eller er det noe jeg ikke har oppdaget?

Kanskje jeg bare er litt gretten og storforlangende siden laber form gjør at jeg er en smule tiltaksløs?!:vetikke:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Det går vel i bølgedaler slik som på alle andre fora. Idag er det jo 1. mai og mange tilbringer sikkert dagen ute i det nydelige været sammen med familien sin. ;)

Jeg bruker alltid "uleste innlegg"-knappen, trodde alle gjorde det. Da får du jo opp ALLE diskusjonene, og slipper å lete deg gjennom hele forumet.


#3

TBM sa for siden:

Tja, jeg er vel enig med Iset at det svinger litt, men jeg synes vel kanskje at forumet til en viss grad gjenspeiler hvordan vi lever. Det dreier seg mye om å vise fram hva man har kjøpt - enten av klær, sko, møbler, ting, osv. osv.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er ganske mye av det her inne. Men de trådene går jeg som regel ikke inn på, jeg går bare inn på de overskriftene som interesserer meg. Dvs. VELDIG lite motetråder. :)


#5

Tussa sa for siden:

Mens eg pløye moteforumet først. :filer:

Eg bruke ikkje FP til diskusjonar, men til atspredelse. Derfor likar EG FP.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, alle har jo hver sin smak. :D


#7

vimjer sa for siden:

Jeg sammenligner vel antagelig med tiden på MM på NM. Der var stort sett all underholdningen konsentrert på ett og samme sted.
De som hang der, den gang, er for så vidt her også, men mye mindre aktive.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo endel mer aktivitet på NM pga alle barseltrådene og leketrådene. Hver gang jeg trykker på nye meldinger der inne, kommer det en liste med 21892747656382910384 teite leketråder. :knegg:


#9

Muskat sa for siden:

Mange av de er vel inne på den lukkede forumdelen også, kanskje det er der all moroa skjer. :humre: Jeg savner skravletrådene fra før i tiden jeg, jeg kan ikke huske å ha sett noe særlig med skravletråder her inne. :undrer:


#10

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror rett og slett det går i bølger. Selv er jeg mye mindre her nå enn da det var -5 og drittvær, og jeg tror det er flere som prioriterer litt annerledes. NM/MM gikk da også veldig opp og ned?


#11

nolo sa for siden:

Start noen saftige diskusjoner, da, Vimjer! :glis:


#12

Chanett sa for siden:

Jeg er forumlei og trives best i min egen blogg for tida.


#13

vimjer sa for siden:

Jeg vil jo la meg underholde.;)
Kanskje jeg, i likhet med Berglijot, er litt forumlei for tiden.


#14

Azi sa for siden:

Får jeg se? :blafre:


#15

vimjer sa for siden:

Jeg tenkte spesikfikt på Modne Mødre (underforum) på NM. Der var det alltid mye aktivitet.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Åja nå ser jeg det jo, jeg leste MM og NM, trodde kanskje MM var et annet forum.


#17

Ru sa for siden:

Næsj, det går i bølgedaler, og du kan banne på at det langt nede i en dal den dagen du sitter der og kjeder deg. ;)


#18

kisha sa for siden:

Du får starte opp en diskusjon som fenger. Det må være noe som provoserer.


#19

Candy Darling sa for siden:

Hint: Økologisk mat er dritt, Mei tai er for pyser, GI-indeks suger. :nemlig:


#20

Ru sa for siden:

Eller en eller annen variant av "Er jeg en dårlig mor hvis atte om atte ...."

:knegg:


#21

Bluen sa for siden:

Jeg synes også det har vært uvant stille her i det siste. Kanskje skyldes det vår og finvær, men som ihuga nysgjerrigper mistenker jeg jo at all moroa utspiller seg på et lukket forum - en av de hemmelige klubbene her inne, en skjult klubb på Facebook eller noe i den stilen. :paranoid:


#22

Candy Darling sa for siden:

Lissomklubben, tror jeg. :paranoid:


#23

Nessie sa for siden:

:eek:


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg har vært veldig lite aktiv på FP i det siste (både på åpne og lukkede underfora), men det lille jeg har sett, har gitt meg også følelsen av at det er litt labert med interessant aktivitet for tiden. Muligvis tar det seg opp igjen, slikt går jo gjerne i bølger.


#25

Chanett sa for siden:

Hva er det?


#26

Candy Darling sa for siden:

Ikke vet jeg, men den er overalt. :paranoid:


#27

Martis sa for siden:

Ja, hva er det, lissom??


#28

Kirsebær sa for siden:

Det er mye mindre saftige diskusjoner her enn på det andre forumet jeg hang på. Men jeg tror det kommer av at veldig mange her inne er ganske enige om ganske mye. Det vi ikke er enige om dukker opp som små interessante bomber innimellom, men ikke ofte.

Også tror jeg at de fleste her inne, med unntak av noen få, ikke har problemer med at noen mener noe annet enn dem selv. Da blir det lite diskusjoner.


#29

Teofelia sa for siden:

Dette har jeg også konkludert med: i og med at FP er en langt mer ensartet gruppe enn for eksempel NM var, er det ikke så rart at det er lengre mellom de mest opphetede diskusjonene.

Forøvrig har jeg også lagt merke til at det har vært mye roligere her i det siste. Det kan være et slags vårtegn.


#30

Ru sa for siden:

:nemlig:
Fint vær - laber forumaktivitet.


#31

Fluke sa for siden:

Sånn er det iallfall for meg. Også drikker jeg øl i finværet, og da blir det litt så-som-så med hva jeg tør skrive. :p


#32

him sa for siden:

Jeg synes - generelt sett - at det er mindre diskusjoner på FP enn det var på NM. Jeg har vært på noen andre forum, men ikke "fast", så jeg har egentlig bare NM å sammenligne med.

Jeg synes imidlertid ikke det var noe særlig til spennende diskusjoner på MM? (Jeg gjorde i alle fall mitt for å bremse utingen jeg syntes det var å diskutere på et "klubb-forum". Ja til kos, klapp og klem i barselklubber! Synd jeg ikke gikk i tog i dag, det hadde vært litt av en parole. :fnise: ).

Synes ikke det er så rart at det ikke er så mange hete diskusjoner her, dette er en mye mer homogen gruppe enn de som holdt til på NM. Hvis alle er enige blir det ikke så mye kranger. Ett temaer som går igjen her er på FP er: Forbruk. Miljø og økologiske produkter synes jeg også er tema som går igjen. Veldig lite oppdragerdiskusjoner her egentlig. :gruble:


#33

him sa for siden:

Da burde du jo virkelig benytte anledningen til å fyre oppunder! :ja, til fylleskriving:


#34

Mei sa for siden:

Jeg tror også at grunnen til at FP er dødt nå ligger i at aktiviteten har flyttet seg andre steder. Mange av de som har hatt et helt lukket forum lenge, har jo aldri vært særlig aktiv her ute i det "åpne rom". Nå som flere finner seg lukkede grupper er det jo naturlig at man holder seg der. Det føles jo litt feil å "dele" og å "være på utstilling" for noen som ikke vil dele og bli sett selv.


#35

Fluke sa for siden:

:knegg: Fylleangst får nye dimensjoner: "Skrev jeg virkelig det? :eek:"


#36

Milfrid sa for siden:

Jeg tror du har rett i at mange her inne er enige. Det er også en del ting som aldri blir tatt opp her, som ble diskutert heftig andre steder jeg har vært. Det må jo enten være fordi folk her ikke bryr seg like mye om krig og fred og religion og politikk og sånn, eller fordi man er for enige til å diskutere det?

Ellers er min erfaring fra år på diverse nettsteder at våren er en laber tid for aktivitet på nettet. Man kryper ut av stua og ut i lyset, hvor det er et sant helvete å se hva som står på skjermen. Og så kommer man sterkere tilbake til høsten. Jeg for min del er kun her om dagene fordi jeg er for allergisk til å nye det fine været. Men nå har jeg tatt sprøyta, og det kommer nok til å virke inn på mitt aktivitetsnivå også :D .


#37

Toffskij sa for siden:

Jeg tror egentlig dette handler mer om generell vårslapphet enn om at alle sitter og er så fryktelig kule på skumle, hemmelige og lukkede grupper. Og hvis det evt. er sånn at folk er opptatt med å være kule, opphøyde og ekskluderende, tipper jeg vel at de blir lei av å drive med bare det ganske kjapt.

For øvrig har jeg startet en fryktelig provoserende tråd på reiseforumet. :flink:


#38

annemede sa for siden:

Fint vær og varmt ute = tid for å være ute og få litt sol på det bleike flesket. Ergo mindre tid til å skrive her. Itillegg er permisjonen over for min del.


#39

Kirsebær sa for siden:

Vet du, det tror jeg ikke. Jeg har tilgang til både medlemsallong 1 og 2, og der er det i hvertfall dødt.

De eneste trådene som kommer opp der er jo hvis noen har det litt vanskelig en dag, eller det skal tas opp noe annet som er litt sensitivt. Man kan ikke akkurat begyne å diskutere i slike tråder heller. :knegg:


#40

Kirsebær sa for siden:

Jeg stemmer for at det er våren som gjør det. Og at de fleste her er så oppegående at ingen starter diskusjoner som begyner med "Er jeg en dårlg mor om jeg..."

Selv er jeg litt nettlei for tiden og hadde ikke gidda og diskutert noe særlig uansett tema.


#41

Mei sa for siden:

Jeg regner ikke medlemssalong 1 og 2 som lukkede fora :). De defineres som delvis-lukket i mitt hode. Jeg snakker om Ville Modne her inne samt diverse grupper på facebook.


#42

him sa for siden:

Jeg er i Ville Modne og det er ikke stormende uenighet og ville diskusjoner der heller. Mulig det er det på noen facebook grupper? Jeg er veldig lite aktiv på facebook (sannheten er selvfølgelig at jeg ikke skjønner bæra. Jeg har feks ei venninne i min facebook. Jeg står som hennes venn i hennes profil, men hun er ikke min venn i min profil? :???: Ja, ja, dette er kanskje ikke plassen og fiske etter facebook hjelp på.)


#43

Ru sa for siden:

Det er mulig det er mer liv på facebook, selv er det en døgnflue som kult den første uken eller så, så stilner det av.
Jeg tror ikke noen skal bekymre seg for at det er så mye liv bak såkalte lukkede dører heller, vårslappheten tar alle som en.


#44

Miss Norway sa for siden:

Jeg tror som deg, Zol. Det er enkelte medlemmer her inne som har fryktelig mange innlegg som man aldri "ser" i forumet. Ergo må det være aktivitet andre steder. Det er vanskelig for dem som ikke har tilgang til noen av de aktivitetsbaserte underforaene eller de lukkede fora (er det ett eller flere?) å vite hvor mye som skjer "på bakrommet". Ja, klart vi kan gå ut og rapportere at det den siste uken har vært hele 2 nye tråder på Medlemssalong 2 (mao tilnærmet dødt), men det er det jo bare dem som leser akkurat denne tråden som får med seg.

Aktivteten er nok i ferd med å flytte på seg ja. I tillegg har nok solen sitt å si! :cool:


#45

Mei sa for siden:

Jeg er ikke i medlemsalong 2, men det er jo lett å tenke slik at de fleste som har tilgang dit også er på Ville Modne. Og siden Ville Modne er helt lukket har vel de som er der inne lite behov for salong nummer 2. Ergo; lite aktivitet.


#46

Toffskij sa for siden:

Zol, jeg synes det blir svært merkelig å legge skylden for liten aktivitet i de åpne foraene på det lukkede underforumet. Det har tross alt vært her fra dag én, og det har da vært nok av liv og medlemseksplosjon i de åpne og halvåpne delene av forumet for det. Det lukkede underforumet er heller ikke et sted hvor man sitter og observerer og kommenterer resten av forumet – det blir det faktisk slått strengt ned på.


#47

Milfrid sa for siden:

Kjempeflink! :riktig:

Jeg gjorde et forsøk her forleden dag, jeg også, og det ble nesten antydning til diskusjon :rolleyes: .


#48

Miss Norway sa for siden:

Jeg kjenner meg ikke igjen i følelsen av å være iakttatt eller ekskludert, men gjenkjenner igjen undringen fra kvelder med laber aktivitet - er det virkelig stille her, eller er alle andre andre steder? Men jeg vet jo at det ikke er på M2 det skjer ihvertfall. :knegg: Og antar at aktiviteten i hovedforumet er nokså proporsjonal med hele forumet. Men som sagt er det jo en viss usikkerhet i å ikke vite. Og den er kanskje ikke alle like komfortabel med.


#49

Milfrid sa for siden:

Godt det ikke bare er meg! :o Jeg har rett og slett begynt å føle meg litt gammel, for det der facebook kom uten at jeg har forstått noe som helst. Har ei venninne som kom og sa at "facebook er kjekt", men da jeg spurte hva og hvorfor, så ble hun litt unnvikende og kunne egentlig ikke svare på hva det er, hva man skal med det og hva som gjør det så gøy :rolleyes: . Annet enn at man ikke bruker nick der, og det kan ikke jeg se at er noe å rope hurra for :eek: . Har fått to invitasjoner, men rett og slett bestemt meg for at det er noe som vil ri over, og ikke giddet å engasjere meg.

Så får jeg heller svelge en kamel eller fem om jeg tar feil :nikker: .


#50

Mei sa for siden:

Tinetoff, jeg legger ikke skylden på noe eller noen. Jeg diskuterer. Forøvrig; selv om Ville Modne har eksistert fra første dag, har mange av de andre brukerne her inne ikke visst om denne gruppen før nå nylig.


#51

Miss Norway sa for siden:

:hyper: Aktivitet!!! Ja!

#52

Mei sa for siden:

:kry:


#53

Toffskij sa for siden:

Det blir alltid liv når det blir metadiskusjoner om forumdriften. Særlig når det kommer til en dæsj konspirasjonsteorier.


#54

Miss Norway sa for siden:

:paranoid:
Gjør så godt jeg kan.


#55

Milfrid sa for siden:

Kom an nå, legg skylden på noen, det blir ikke action her om alle skal sitte og være så fordømt enige!

La oss få litt :catfight:

:D


#56

Teofelia sa for siden:

OK, da. :catfight:

#57

Ole Brumm sa for siden:

Jeg nyter ikke våren, men sitter med semester sluttspurt.
Derfor er jeg lite her.
Og no er det sengetid, så dette blir dagens siste innlegg.
Natti natti.


#58

Kirsebær sa for siden:

Og jeg har lagt inn et veldig ærlig svar som ingen har kvestet meg for ennå, og det er vel derfor det ikke er så mange saftige diskusjoner her. Folk er i hovedsak veldig runde i kantene og godtar at naboen ikke lever som seg osv.

Men jeg trodde jo kanskje at noen skule diskutere litt med meg, eller kalle meg noe da... :sukk: Man prøver og man prøver...


#59

Teofelia sa for siden:

Nå har jeg kalt deg noe. :venter i spenning:

#60

Martis sa for siden:

løper å sjekker catfigthen mellom Teofelia og Kirsebær


#61

Miss Norway sa for siden:

Jeg har også bidratt! :kry:


#62

Line* sa for siden:

Sprøtt, jeg har tenkt på det samme. :nemlig:

Øh...:o


#63

HP sa for siden:

Vår, sol, varme, selvangivelsen, eksamen, og ikke minst Facebook. Jeg har hørt at Lissomklubben og "mange flere" facebookklubber med FP-opphav har masse aktivitet, men jeg er ikke invitert. :snurt:


#64

Skilpadda sa for siden:

Men akkurat det har hverken innvirkning på aktiviteten der inne eller her ute, tipper jeg, så det virker som en ganske lite sannsynlig delforklaring.


#65

kie sa for siden:

Denne tråden gir meg skikkelig deja vu-vibber.
Jeg synes at jeg leser den om og om og om igjen hvert år på denne tiden av året. Uansett hvilket forum.

Jeg tror det rett og slett er fordi våren kommer og at folk begynner å gjøre litt andre ting enn å sitte inne på kveldene.


#66

Mei sa for siden:

Jeg er ikke helt enig i forhold til innvirkningen på aktiviteten her ute. Dersom man vet om Ville Modne blir det lettere å legge merke til det Miss Norway påpeker. Det er medlemmer her inne som har fryktelig mange innlegg, men som sjelden sees i den åpne delen av forumet.


#67

Skilpadda sa for siden:

Så mener du at det at privatsalongen finnes er en medvirkende årsak til at aktiviteten har gått ned, eller mener du bare at det at man vet om privatsalongen medfører at man legger merke til at aktiviteten er mindre enn den "burde" være? Det er jo ganske stor forskjell.


#68

him sa for siden:

Og hvorfor skulle dette føre til mindre innlegg?


#69

Ryli sa for siden:

Det er i Lissomklubben det skjer for tiden, ja. :nemlig:


#70

Mei sa for siden:

Begge deler. Tror jeg. Det er litt for sent for hjernen min, men jeg skal forsøke å spesifisere enda mer.

Aktiviteten har gått ned fordi noen ser at de deler i det åpne rom mens andre kan dele i lukket rom. Ideen om et lukket rom er god, og da er det kanskje fristende å forsøke å kopiere den andre steder.

Det at man vet om VM betyr jo at man lettere legger merke til brukere som har hundre- og tusenvis av meldinger men som ikke er aktive i åpent forum. Da foregår det jo noe på et sted man selv ikke ser. Jeg vet at jeg på rolige kvelder i det åpne forumet har sett at der er tråder i de lukkede områdene som har hatt stor trafikk hele kvelden. Selvfølgelig føler jeg at jeg da ikke er med "der det skjer" og søker meg andre steder.


#71

Mei sa for siden:

Det skrev jeg litt om i det første innlegget mitt. Og enda litt til i svaret til Skilpadda rett over i innlegg 70.


#72

Skilpadda sa for siden:

OK. For meg er ikke det selvfølgelig i det hele tatt, men hvis det er slik du tenker, så skjønner jeg at du mener det har innvirkning på aktiviteten her at folk vet at det finnes lukkede grupper.

(Jeg fikk bare inntrykk av at den forklaringen som ble lansert, var at de som er på de lukkede gruppene er der i stedet for i det åpne forumet, og det syntes jeg ikke hørtes rimelig ut, siden privatsalongen har vært der hele tiden og sånn sett ikke burde ha noe å si for en nedgang i aktiviteten nå i det siste. Men nå ser jeg at det antagelig ikke var det du mente.)


#73

him sa for siden:

Ja, OK. Nå skjønte jeg hva du mente. :)


#74

ElinM sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har ikke visst om VM. Jeg burde selvfølgelig ha skjønt det. Jeg vet det er enkelte brukere her inne som har mange innlegg som jeg nesten aldri ser. Men jeg opptatt med annet enn å fundere på dette. Det gir meg en litt ubehagelig følelse å vite om VM. Å vite at noen gjemmer seg bort, mens andre gir av seg selv åpent. Jeg ble nesten litt usikker på om jeg fikk lyst til å fortsette her. Jeg har i alle fall andre steder å gå til.


#75

Skilpadda sa for siden:

Jeg er ikke sikker på om jeg skjønner hva du reagerer på. Du trenger selvsagt ikke svare, men jeg er nysgjerrig på hvordan du tenker (og særlig hvis det er andre som også tenker slik). Er det det at noen er mer åpne enn andre som er problemet? Eller er det det at noen her inne kjenner hverandre bedre enn andre vet at de gjør? Eller er det noe annet? Hvis du fikk vite at en del FP-brukere var med på et lukket forum som befant seg et helt annet sted, ville du synes det også var ubehagelig og nok til å ta fra deg lysten til å være aktiv her, eller er det bare relevant når det lukkede forumet ligger på samme server?


#76

ElinM sa for siden:

Det har bl.a. noe med premissene for forumet å gjøre. Jeg tror i tillegg rett og slett at jeg føler meg litt lurt, og at det er forskjell på folk. Blant annet. Jeg vet ikke alt. Jeg kjenner bare på meg at det gir meg en ubehagelig følelse.

Dersom noen brukere har en lukket klubb et annet sted har ikke det noe med dette forumet å gjøre.


#77

Skilpadda sa for siden:

Jeg mente ikke å høres sint eller defensiv ut, altså (som jeg ser nå at jeg antagelig gjorde), jeg bare lurte på hvordan du tenkte. Takk for forsøksvis forklaring.


#78

Bluen sa for siden:

:nemlig: Jeg kjenner meg igjen i det ElinM beskriver her.


#79

MissS sa for siden:

Jeg visste heller ikke om VM eller Lissomklubben. Jeg er tydeligvis ikke så kul. :snurt:


#80

Miss Norway sa for siden:

Jeg synes ikke at det gjør noe at en del brukere er på en lukket del av forumet, bare så det er sagt. Og da jeg forsto bakgrunnen for VM (visste ikke at det var det det het/blir kalt) så er det jo en nesten "logisk" forklaring i tillegg. Men likevel synes jeg at det er litt feil at dette ikke er allment kjent for brukerne i forumet. Jeg kom jo hit ganske tidlig, og var overrasket over at flere så raskt hadde mange meldinger og raskt stigende ryktepoeng. Jeg trodde faktisk at moddene/admin "jukset" på seg ekstra ryktepower og meldinger bare for å ha en headstart på en måte jeg da... :flau:

Hvordan ser det ut i forumet når man IKKE har oppfylt kravene til Medlemssalong 1 og 2 - er det synlig at salongene finnes, med angivelsene av opptakskrav etc? (husker ikke lenger). Jeg synes egentlig at alle slike underfora bør være synlige - som en overskrift med anførsel om at dette er et forum med aktivitetskrav, invitasjonsforum, lukket forum, moddeforum eller whatever. Og samtidig synes jeg vel egentlig også at meldingstelleren ikke skulle telle i lukkede områder.

Er en skjult undergruppe en del av et forum eller ikke? Det er vel det store spørsmålet.


#81

Mei sa for siden:

Jeg reagerer i utgangspunktet heller ikke på at noen brukere har en gruppe som er skjult for andre. Jeg ser at det både kan være trygt og praktisk. Det er bare når den blir i så nær tilknytning til et ellers åpent forum at det skurrer hos meg. Nettopp det ElinM sier, det blir forskjell på folk.

Jeg skjønner behovet Modne Mødre hadde for å trekke seg unna NM. Det er en edel tanke at også andre skulle få denne muligheten. Å starte et forum "for alle" men likevel ha en liten ekslusiv gruppe for bare noen kan veldig lett skape konflikter. At denne gruppen ble forsøkt holdt hemmelig og at den aldri kom til å bli åpen for flere -uansett innleggstall og ryktepoeng- likeså.

At ryktepoeng og innleggstellere gjelder på samme måte inne på Ville Modne som på resten av forumet kan også være kilde til følelse av at noen er bedre enn andre. At man ikke spiller med de samme reglene. Når man har et lukket rom er det enklere å dele svært personlige ting. Når man deler personlige ting blir man godt kjent. Man gir støtte-prikker og oppmuntringsprikker. Meldingstall og poengsum øker. På NM har ikke dette noe annet å si enn at brukerne gir og tar flere ryktepoeng når de prikker. På FP ble det en problemstilling da MS2 skulle åpne. Nesten alle på VM ville få tilgang til MS2.

Dette, i tillegg til at en del brukere ikke deler noe av seg selv, ikke svarer på noen tråder i det åpne forumet og samtidig har høyt meldingstall og drøssevis med ryktepoeng er nesten dømt til å skape konspirasjonsteorier og hvisking i korridorene.

Hjernen min er - om mulig- trøttere enn sist innlegg, men det får så være. Jeg er i allefall glad for at det nå ser ut til at det er lov å diskutere både Ville Modne og forumdriften uten å bli hysjet ned.


#82

MissS sa for siden:

Det har gått opp et lite lys for meg i dag. Er det lov å spørre hvem som er medlem av denne ekslusive gruppen eller er det hemmelig?


#83

Toffskij sa for siden:

Den lukkede gruppa består av forumgründerne, de aller første medlemmene. Den er lukket. Den tar ikke opp flere medlemmer. Den synes ikke på menyene (nettopp fordi den er stengt for nye medlemmer). Likevel er den ikke hemmelig, vi har fra første stund svart åpent på spørsmål om gruppa. Det snakkes ikke om brukere uten tilgang inne i gruppa, det blir det slått hardt ned på, så det er overhodet ikke snakk om noe sladrereir. Den brukes til personlige samtaler, og i liten grad til diskusjoner.


#84

Adrienne sa for siden:

Det har det faktisk vært hele tiden. Det er helt riktig at admin ikke har gått proaktivt ut og informert om at et slikt forum eksisterer, men folk har hele tiden fått svar dersom de har spurt. Den første tråden om et lukket underforum kom etter et par uker, og det ble allerede da svart ærlig på det. Det som ikke blir sagt noe om er hvor stor aktiviteten er der inne, eller hva som blir diskutert, og det synes jeg faktisk bare er rett og rimelig.

En annen ting som blir stilt spørsmål med her er at antall ryktepoeng hos enkelte brukere var vel høyt i starten. Det har med å gjøre at admin har justert ned ryktestyrken til alle etterhvert som folk har fått flere innlegg og poeng, og man har derfor fått en større spredning på poengene. Jeg gav i sin tid syv eller åtte poeng, nå er jeg nede i tre, og det gjelder mange. Derfor var det mange av de første på forumet som tidlig fikk mellom 200 og 400 poeng før ryktestyrken ble for alvor skrudd ned. Etter det har man (iallefall jeg) brukt like lang tid på å få poeng som alle andre.

Og om noen lurer, vårslappheten har tatt hele FP, ikke bare det åpne forumet.


#85

kisha sa for siden:

Du trenger ikke å være invitert. Det er bare å melde seg inn selv. Da jeg gjorde det, inviterte facebook hele lista mi på MSN. Det var ikke helt beregnet. Men ærlig talt, så skjønner jeg lite av det.


#86

Azi sa for siden:

Det vært slik i alle år. Når det blir vår og sommer så er det lite aktivitet overalt! Blir bedre igjen når drittværet kommer! Men til da skal man kose seg med familien ute i fin været!


#87

Mei sa for siden:

Jeg hører dere sier det. Det er jo en påstand som er vanskelig å motbevise for oss som ikke har tilgang dit. Da jeg nevnte Ville Modne i diskusjonen om en medlemsalong 2 skal det ha blitt sagt noe slikt som at det var "unødvendig av zol å nevne dette i det åpne forumet". Dette ble sagt om meg inne på Ville Modne. Jeg kan selvfølgelig ikke bevise noe som helst siden jeg ikke har tilgang dit, men jeg fikk det fortalt.

Det kan hende jeg tar feil, det vet bare de som har tilgang til diskusjonen. Ikke vet jeg om jeg ble nevnt flere ganger i den diskusjonen heller. Eller i andre diskusjoner. Ubehagelig var det i alle fall.


#88

Ryli sa for siden:

Jeg synes det er litt trist at VMM ikke er hemmelige lenger, jeg. Det var mye morsommere å erte/harselere med dem mens de prøvde å skjule at de eksisterte. :D

For jeg er ikke enig i at det har vært åpenhet rundt dette hele tiden. Dere har kanskje svart på direkte spørsmål, men dere har jo samtidig prøvd å skjule at dere eksisterer. Dere kan vel bl.a. ikke nekte for at det har vært litt rabalder internt et par ganger, f.eks. da info om det "superhemmelige" treffet dere hadde for noen måneder siden ble lekket ut i det åpne forumet?

Jeg er dessuten veldig enig med Miss Norway. Jeg har ingen ting imot at det eksisterer begrensede underforum, uavhengig av om det det baserer seg på aktivitetskrav eller invitasjoner. Men jeg synes det er en uting at de skjules for resten av forumet. Jeg synes alle bør kunne se at det eksisterer, og samtidig at det gis informasjon om opptakskrav/-muligheter.

Jeg vil også benytte anledningen til å avkrefte at Lissomklubben er en del av forumet. Vi har ingen lukket brukergruppe eller underforum her forbeholdt oss.


#89

Adrienne sa for siden:

Vet du, det var det faktisk ikke, rabalder mener jeg. Og det var ikke et treff, ei heller superhemmelig, men en invitasjon som gikk fra en bruker til flere andre (også noen som ikke var i den lukkede delen) basert på en mailingliste som hadde eksistert lenge før FP ble startet. Det var også derfor middagen ikke var spesielt annonsert, vedkommende som hadde invitert ville at det skulle være en privat greie og ikke et FP-arrangement.


#90

Bluen sa for siden:

Jeg kan ikke prikke deg igjen, zol, men vil gjerne applaudere dette innlegget også. Sant å si synes jeg det er litt udemokratisk at innlegg og ryktepoeng telles i samme system på det åpne og det lukkede forumet. Det gir ulike muligheter - man spiller ikke med de samme reglene, som du skriver. Enkelte har da flere arenaer å skrive innlegg, dele ut og motta prikker på, og de førsterangs brukerne (som kom hit tidlig og fikk en flying start, slik det beskrives lenger opp her) kan i prinsippet prikke hverandre til himmels bak låste dører. Dermed ligger folk man sjelden ser noe til i det åpne forumet, langt oppe på innleggs- og rykteoversiktene. Dette bidrar også til at ryktekraften til oss vanlige dødelige stadig devalueres.

Nå får jeg sikkert høre at jeg er krampeopptatt av disse prikkene igjen. :rolleyes: Det er ikke nødvendigvis noen stor sak for meg, men ryktesystemet er jo til for å brukes, og jeg synes ikke det er helt fair play slik det later til å fungere nå.


#91

Ryli sa for siden:

Det var nå i hvert fall litt oppstyr og spørsmål rundt hvem som hadde lekket det, har jeg fått med meg. :)

#92

MissS sa for siden:

Helt enig! Du fikk formulert det jeg mener.


#93

daffy sa for siden:

Enig med Miss Norway. Det er OK at det fins lukkede grupper, men forumet ville tjent på mer åpenhet. Det er lett å latterligjøre konspirasjonsteorier, men slike vil alltid blomstre når forholdene er lagt så godt til rette for det ved at de lukkede forumenes formål og inngangskrav ikke blir ordentlig forklart.

Det er sikkert en irrasjonelt, men jeg føler meg også litt lurt og ble litt lei meg da jeg skjønte at de mest profilerte nickene ikke skriver her, men på lukkede forum.


#94

Candy Darling sa for siden:

Ja, Elinblu, jeg synes du er paranoid opptatt av prikkene dine igjen. :) Jeg skjønner at de teller opp til et visst punkt, hvis man vil inn på Medlemssalongen, men ellers spiller det da ingen rolle om man har 500 eller 1500 poeng? Det er hver enkelt prikk og kommentar som teller, ikke summen.

Og det er da fremdeles ikke noen forskjell på dette og andre fora der noen brukere kjenner hverandre bedre enn andre? Etter at jeg begynte å frekventere MM, steg kursen min på ryktebørsen eksponentielt med antall slarveinnlegg om P&P og Tom Waits og andre ting mange av oss har til felles.

Det er mange brukere jeg kjenner igjen her fra fora utenom NM jeg har sveipet innom (Tett inntil, AP, Babyprat). Jeg kan ikke si at jeg føler at de ekskluderer meg fordi de kjenner hverandre fra før på en annen måte (på steder jeg følte at jeg aldri kom inn i "klikken", for den del).


#95

Bluen sa for siden:

Jeg gir beng i Medlemssalong II og sitter på ingen måte og ruger på noe som jeg bare må inn dit for å fortelle. :hehehe: Selvfølgelig er det kommentarene som betyr noe, og ikke antall poeng, men jeg stusser litt over selve prinsippet her.


#96

Toffskij sa for siden:

Når det gjelder meldingstall, kan jeg jo opplyse om at skravletrådene inne på det lukkede forumet havner i et arkiv hvor meldingstelleren er skrudd av. Det vil si at ren sludring der inne ikke gir ekstraprivilegier på det øvrige forumet. Det er langt fra alle fra det lukkede forumet som har nådd Medlemssalong II.

Ellers vil jeg si at veldig mange av mine personlige favorittbrukere på FP ikke er medlemmer av det lukkede forumet. F.eks. Miss Norway, Elinblu og zol.


#97

MissS sa for siden:

:nemlig:


#98

m^2 sa for siden:

Stemmer det, Ryli. Det var jeg som inviterte en haug med jenter, alle jenter jeg kjenner fra før dette forumet ble startet, til middag hjemme hos meg. Noen av dem hadde jeg riktignok ikke møtt IRL før, men jeg tok sjansen på at det ikke var noen øksemordere. Dette er jenter jeg anser som min barselgruppe.
Vi var 32 til bords i mitt hus av mine venner. Jeg skapte ikke noe rabalder om dette, for min del var dette en personlig middag hjemme hos meg. Superhemmelig var det ikke, men det er da ingen andre som poster vidt og bredt om en hver hjemmesammenkomst de har i huset sitt heller :confused: Hva ville vært poenget? Men hvis du er interessert i hva vi spiste kan du se maten inne på oppskriftsforumet.

Jeg har aldri blitt bedt til noen andre her inne på middag, ikke hos deg heller.
Forrige gang dette temaet var oppe ble jeg litt lei meg for at det ble så mye oppstuss rundt et privat arrangement, nå blir jeg regelrett sur. Jeg har, som alle her inne, rett til å be hvem F*** jeg vil hjem til middag.


#99

Adrienne sa for siden:

En annen ting som er viktig å få frem ang. medlemssalongene, både I og II, er at innlegg på lukkede fora ikke teller med når man teller antall innlegg som kreves for å komme inn. Til medlemssalong II blir tilgang gitt manuelt av HP eller Desembermamma, og da regner de ut hvor mange innlegg som er skrevet på den åpne delen av forumet. Da hjelper det fint lite at en er aktiv i den lukkede delen, man får likevel ikke tilgang til MII.


#100

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil bare opplyse om at jeg har MSN-adressen til mange her inne og chatter med dem. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.