En skogtur resulterte i en nydelig soppstuing og et glass med tørkede kantareller. Men hva skal jeg bruke de tørkede kantarellene til, egentlig? Jeg har bare hørt at det er lurt å tørke dem, men så har jeg visst ikke fått med meg resten. :flau:
Du kan legge de i vann igjen når du skal bruke de, og bruke de som vanlig. Vi pleier å knuse tørket sopp til mel, og ha i gryteretter og sånn. En spiseskje kantarellpulver løfter viltgryta til nye høyder.
Jeg synes ikke at vanlig kantarell holder seg så godt tørket, traktkantarell derimot holder i åresvis. Jeg maler dem til soppmel og bruker i alt mulig av sauser, gryteretter og supper. :)
Vi brukte nylig tørkede traktkantareller fra skapet, lagret ca ett år i syltetøyglass. Vanlige kantareller og piggsopp blir forvellet og fryst, om det er mer enn til en god kveldsmat.
soppmel - så genialt. Jeg 'liker' nemlig ikke sopp - og det går først og fremst på konsistensen, men litt soppmel i gryta kan jo være en grei måte å imøtekomme mannens sopphunger på.