Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørkede kantareller

#1

Zulu sa for siden:

En skogtur resulterte i en nydelig soppstuing og et glass med tørkede kantareller. Men hva skal jeg bruke de tørkede kantarellene til, egentlig? Jeg har bare hørt at det er lurt å tørke dem, men så har jeg visst ikke fått med meg resten. :flau:


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

Du kan legge de i vann igjen når du skal bruke de, og bruke de som vanlig. Vi pleier å knuse tørket sopp til mel, og ha i gryteretter og sånn. En spiseskje kantarellpulver løfter viltgryta til nye høyder.


#3

Zulu sa for siden:

Ah, takk for tips! Hvor lenge holder de på et temmelig tett glass på kjøkkenbenken?


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

enormt lenge, om de er helt tørre. Vi har årgangskantareller i skapet.


#5

Susse sa for siden:

Jeg synes ikke at vanlig kantarell holder seg så godt tørket, traktkantarell derimot holder i åresvis. Jeg maler dem til soppmel og bruker i alt mulig av sauser, gryteretter og supper. :)


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har både vanlig kantarell, traktkantarell og annen tørket sopp i skapet fra flere år tilbake.


#7

tink sa for siden:

Vi brukte nylig tørkede traktkantareller fra skapet, lagret ca ett år i syltetøyglass. Vanlige kantareller og piggsopp blir forvellet og fryst, om det er mer enn til en god kveldsmat.


#8

mkj sa for siden:

soppmel - så genialt. Jeg 'liker' nemlig ikke sopp - og det går først og fremst på konsistensen, men litt soppmel i gryta kan jo være en grei måte å imøtekomme mannens sopphunger på.


#9

Kirsebær sa for siden:

Eller la de "soake" i litt rødvin, og bruke de hele i div mat. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.