Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på hommus?

#1

Pelen sa for siden:

Kan du dele din beste oppskrift på hommus?


#2

shute sa for siden:

Oppskrift og oppskrift ... en boks eller to med hermetiske kikerter (jeg gidder ikke bløtlegge tørkede), en god klunk olivenolje, en teskje eller to med tahine, masse pepper og chilipulver, en god dæsj hakket hvitløk - gjerne sånn paste man får kjøpt på glass, og en liten skvett sitronsaft. Mos veldig, hiv på mer olivenolje om det virker for tørt eller stavmikseren begynner å ryke voldsomt. :nemlig:

Personlig synes jeg for mye sitronsmak ødelegger alt, mens det aldri kan bli for mye hvitløk.


#3

Pelen sa for siden:

Hvor får man fatt i tahine? Kan man gjøre det selv?


#4

Tallulah sa for siden:

Tahine får du hos grønnsakshandlerne på løkka, sagene og grønland. Jeg syns det er vanskelig å få moset sesamfrøene nok selv.


#5

shute sa for siden:

Du er ikke helt nødt å ha tahine, men det gjør en tydelig forskjell i smak.


#6

Pelen sa for siden:

Naminam! Da skal jeg kjøpe det.


#7

Storm sa for siden:

Eller Vinderen. :bidrar:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager mye hummus. Du kan bruke peanøttsmør i stedet for tahini i nøden, det smaker faktisk ikke så voldsomt forskjellig, men litt forskjell kjenner du jo. Jeg synes det er godt uansett. Jeg pleier å kjøpe tahinien min på en importbutikk. Helsekosten og har, men der kan du gange prisen opp med 3, minst.
Det beste jeg vet er å ha i en stor grillet paprika når jeg kjører det i food processoren. Får fin farge og smaker veldig godt.


#9

naima sa for siden:

Kor lenge er tahine haldbar etter åpning? Dvs, kordan kjenner ein at den er for gamal?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.