Jeg har tørket rips og solbær. I stekeovn uten varmluft.
Det ble selvfølgelig en bitteliten mengde ut av det, men så herlig konsentrert smak og forfriskende syrlige. Til nå har ungene og jeg bare prøvd å spise dem som snop rett fra glasset, men de er laget med tanke på frokostblanding og matpakker.
Ja, tenker de kan brukes på samme måte som tørkede tranebær, men smaken er litt friskere og litt mer syrlig.
Fremgangsmåte på slump:
-Rensede bær utover et bakepapir,de må ikke ligge i mer enn ett lag. (i følge oppskriften skal de helst lufttørke i et døgn før man setter dem i ovn, men det gadd ikke jeg).
-Bruk bare undervarme og sett ovnsdøra på klem. To-tre timer på 40 grader, deretter 70 grader til de er innskrumpede som noen bittesmå antioksidantrosinfrø. Det tar kanskje fire timer til?
Jeg begynte en dag, men turte ikke ha ovnen på over natta, så de hadde et døgns pause i tørkeprosessen, det ser ikke ut som det gjorde noe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.