Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

MMF eller marsipanlokk?

#1

Fadese sa for siden:

Knerten ønsker seg Star Wars-kake til bursdagen sin og det mest avanserte jeg ha nubbsjanse til å få til er en kake med svart lokk og et spiselig Star Wars-bilde.

Bilde har jeg kjøpt. Svart farge har jeg kjøpt. Nå er det store spørsmålet om jeg skal legge på marsipanlokk eller lokk av MMF. Jeg tenkte å ha det på sjokoladekake, og i så måte antar jeg MMF smaker best. Samtidig er jeg en kløne uten sidestykke, så dersom marsipan er enklere å farge/kjevle ut, så er det kanskje å foretrekke likevel.
Så hva er enklest? :blafre:


#2

Ru sa for siden:

Kjøpe svart fondant på Panduro. Enklere å kjevle enn marsipan. :lat:


#3

Interference sa for siden:

Det er mye enklere å jobbe med MMF enn med marsipan. Den fondanten man kjøper ferdig er ikke enkel å hverken farge eller kjevle ut.
:nyfrelst MMF bruker:


#4

Syrinx sa for siden:

Marsipan kan man jo spise da, i motsetning til mmf.


#5

Interference sa for siden:

Klart man kan spise MMF, det er jo digg! :D
Ferdigfondant derimot, not so much.


#6

Dronningen sa for siden:

Her var familien enig i det. ;)


#7

Myria sa for siden:

Enig. MMF smaker grusomt søtt og ødelegger smaken av enhver kake. På den annen side passer hverken MMF eller marsipan til smaken av sjokoladekake, så sånn sett er det vel det samme hva man velger. Jeg synes vel MMF er hakket enklere å jobbe med, men smaken går foran-


#8

Fadese sa for siden:

Hm. Skulle jeg retten og sletten prøve meg på å farge sjokoladeglasuren svart, da? Kan man legge slikt bilde oppå det? Ev. legge marsipan under bildet?


#9

Alias sa for siden:

Har brukt begge deler, og syns MMF var lettere å jobbe med fordi marsipan blir fort klissete. Her hadde vi ingen problem med smaken på MMF, men så lagde jeg fra bunnen av (noe som absolutt gikk over forventning da det hele ble utført av frk. bakenovise). Den er også enklere å få fin farge på, syns jeg.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes fondant smaker høgg. Bare sukker, veldig kvalmende. Jeg spiser aldri MMFen, tar den av og lar den ligge, så for meg (og mange flere, har jeg sett), er den bare til pynt. Men barn liker det vel, det er jo veldig søtt, dessuten er det jo verdt det siden resultatet blir såpass bra.


#11

Alias sa for siden:

Fordelen med MMF er jo at en kan ha tynnere lag enn ved marsipan (syns i alle fall jeg?).


#12

Syrinx sa for siden:

Og så synes jeg at mmf-kaker er ekle å se på. Men akkurat det er vel meg om det.


#13

Charlie sa for siden:

Inkvisitorisk spørsmål: MÅ det være svart?? Jeg har prøvd å lage svart krem osv, og må tilstå at det føles veldig... Unaturlig.... Å spise... Kan det ikke være bare hvitt eller marsipanfarget. Så kan du bruke fargen du har kjøpt til å skrive " may the force be with you....".. :jupp:


#14

zinatara sa for siden:

Jeg er mest glad i marsipan, men kanskje ikke på sjokoladekake.

Har laget en del kaker med kakebilder på. Vanligvis lager jeg marsipankake, men de gangene jeg har hatt sjokoladekake har jeg hatt på hvit krem/glasur og så kakebilde oppå. Så jeg har ikke prøvd med sort bakgrunn.
Her er f.eks. en sjokoladekake med hvit sjokoladeglasur oppå som jenta mi hadde i selskapet sitt for et par år siden.

Ikke noe avansert, men ungene likte kaken og ble imponert over at det faktisk var et bilde oppå. :jupp:


#15

Charlie sa for siden:

Bare som litt trådkupping - var det ikke noen her for lenge siden som hadde tips til nettbutikk med rimelige kakebilder??? Sverige????


#16

Dixie Diner sa for siden:

Min datter er helt besatt av LPS. Hvor fikk du tak i det bildet? Veldig kjekt å ha det personlig, med navn og alt.


#17

zinatara sa for siden:

Jeg fant bildet på google picture search og så bestillte jeg det her www.picturethatcake.com/
De lager til teksten på bildet, eller så kan man så klart lage det til selv på photoshop el. dersom man vil ha en spesiell font eller farge på teksten.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Kuleste, tusen takk! :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.