Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kildehenvisninger i tekst

#1

Sansa sa for siden:

Vet ikke helt om dette er rett underforum, men er det noe så kan noe om kildehenvisninger så må det vel være dere flisespikkere?

Hvis man skal henvise til samme tekst flere steder i et avsnitt, finnes det noen snarveier da? Må jeg skrive (forfatter år:side) hver gang?

Enn hvis jeg henviser til samme side to ganger under hverandre?


#2

cora sa for siden:

Fra Wikipedia:

Ibid. (lat. forkortelse for «ibidem», «på samme sted», er et begrep som brukes i fot- eller sluttnoter for å angi at sitatet er hentet fra det foregående refererte verk. Betydningen av ibid ligner betydningen av «idem» («noe som er nevnt tidligere»; «det samme», forkortes «Id.»), og blir ofte brukt i juridiske tekster.
For å finne Ibid.-kilden, må man se på den siste referansen før ibid.


#3

Sansa sa for siden:

Betyr det at jeg også kan bruke det i løpende tekst (og ikke bare i fotnoter og sluttnoter)?


#4

cora sa for siden:

Det er jeg ikke sikker på. Ev. kan du bruke det i fotnoter i stedet for i teksten?


#5

cora sa for siden:

I forrige godkjenningsoppgave refererte jeg til samme verk hele tiden, og skrev bare sidetall i parenes. Første gangen jeg bare skrev sidetall, la jeg til en fotnote om at kun sidetall referererte til (navn på verket). Jeg fikk ingen kommentarer på at det ikke gikk an. Forøvrig så jeg det i en hovedfagsoppgave en gang.


#6

Sansa sa for siden:

Ja, kanskje det går an. Dette er en masteroppgave, så det bør vel bli rett. Får sikkert bare spørre veileder for sikkerthets skyld.


#7

cora sa for siden:

Kanskje noen andre vet?

Lykke til med skrivingen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.