Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til nybegynnertelefon (9 år)?

#1

Katta sa for siden:

Toern har snart bursdag og blir ni år, og han skal få mobil. Det skal være en mobil det går an å ta bilder med og spille med i tillegg til å ringe og sende sms med. Men man må ta høyde for at han ikke er den minst vimsete ungen i klassen, så iphone eller tilsvarende er ikke et alternativ for å si det sånn. Broren har en sony xperia mini pro som fungerer veldig greit til formålet, men hva er greie telefoner nå? Bør jo ikke være for dyr og ikke alt for stor skjerm kanskje, han skal jo helst kunne ha den i lomma ved behov. Hva har barn som har smarttelefoner nå til dags?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Sony xperia active fikk min 9 åring nå i sommer. Den tåler en regnskur og ellers en liten støyt.


#3

Katta sa for siden:

Ja, det er noe jeg lurer på, skal jeg betale litt mer for å få den litt mer robust eller kjøper jeg den billigste jeg finner? Det blir nok en Android forresten.


#4

IzziCreo sa for siden:

Poden her skal få Samsung Galaxy Y. Koster 799,- på det rimeligste (uten binding/abonnement). Virker absolutt ok :jupp:


#5

Katta sa for siden:

Vi vurderer så langt Sony xperia active, samsung galaxy y, sony xperia go (men den er litt stor egentlig), sony xperia tito eller hva den heter, den nye billige de har, og HTC desire C.


#6

Kaprifol sa for siden:

Datteren min fikk ZTE til niårsdagen. Men så er hun absolutt ikke vimsete og forsiktig med tingene sine, ellers måtte det blitt noe enklere.


#7

Gremli Skremli sa for siden:

Min 9-åring har Samsung Galaxy 5, den kostet ca 500 uten abonnement i Netcom- butikken. Det er en Android smarttelefon. Byttet fra Netcom kontantkort til Chess Kidz siden jeg har Chess. En ulempe med den er at den kan henge litt når man spiller og sånn, men jeg gir ikke et barn en dyr telefon.


#8

polarjenta sa for siden:

Min 7åring har fått en samsung galaxy y, og den virker helt ok. Jeg betalte 499 med telenor kontant.


#9

Carrie sa for siden:

Min har en Sony Ericsson MIx walkman. Spillene er så som så, men hun kan ringe, sende melding, ta bilder og høre musikk. Den er liten i størrelse og har touch-skjerm.


#10

Tuddelu sa for siden:

Snuppa fikk en Sony Experia mini (ikke pro) til niårsdagen nå i mai. Hun er godt fornøyd. Den har 5 mpx kamera og hun liker å fotografere så da er det greit. Ellers brukes den stort sett til ringing og sms. Den er utrolig liten og grei. For voksne fingre er den kanskje i minste laget, men for en niåring passer den fint. Pro-varianten er vel en sånn med skyvetastatur, er det ikke?


#11

millact sa for siden:

Dytter på denne. Yngste på 8.5 trenger snart telefon. Han kan få ny eller arve eldste sin iphone 4s, men da må hun ha ny. Hun kan evt arve min iphone 5s og jeg få ny.

Hva ville dere valgt?


#12

Molly sa for siden:

Jeg ville arvet nedover. 5s til eldste, 4s til yngste og ny telefon til deg.


#13

star sa for siden:

Minsten her fikk Galaxy Y til 9-års dagen sin. Tok et halvt år og så var den ikke god nok, for det gikk ikke an å spille Pokemon med den. Så han slet med min avdanka og ikke gode S4 i et halvt år før han fikk en A3 til jul, eller var det bursdagen.
Eldste kjøpte seg en brukt iphone 5s av bursdagspengene sine i fjor da han ble 11.


#14

Input sa for siden:

Dersom dere "må" ha iPhone ville jeg kjøpt en brukt 4s til ham.


#15

millact sa for siden:

Vi "må" absolutt ikke ha iphone.


#16

Simone sa for siden:

Min 10-åring fekk Huawei Y6 til jul.
Veldig fornøgd med den! Kosta ca 1200 uten binding då eg kjøpte den.

Den tar fine bilder og det går heilt supert å spille Pokémon Go på den.
Minecraft også!


#17

millact sa for siden:

Jepp. Bestilt SE til meg, så håper jeg jeg får til all overføring og slike ting.


#18

Malama sa for siden:

Vi må absolutt IKKE ha iphone, det skal være android, og behovet er at den må kunne ringe, sende meldinger og spille pokemon go. Ca alt annet er nok unødvendig (for gutten selv er ringe og meldinger sikkert underordnet, men for mr er det hele poenget :P)

Litt uforsiktig men relativt god kontroll på tingene sine ni år i august og begynner fra samme tid å komme hjem til tomt hus på fast basis (hustelefon finnes ikke i dette hus som så mange andre) og mobil er derfor en plan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.