Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flasker og glass til sylting osv?

#1

Mjau sa for siden:

Hvor kjøper dere det billigst?

Jeg liker best å fryse ting jeg lager, for da er jeg sikker på at ting holder seg.
Livredd for at ting skal bli dårlig når det står bare på kjøla. Men har bestemt meg for å stole på at det faktisk holder seg, man har da tross alt gjort det slik i alle tider før oss.
Har kikket litt rundt etter flasker, men syns så mye er av å dårlig kvalitet når jeg ser på slike vippekorker på søstrene grene feks.

Bruker dere gammeldagse korker? Brukte plastflasker? Vinflasker med skrukork?

:vetikke:

Syns det er drøyt å bruke 30-40 kroner pr flaske eller glass liksom...



#3

Mjau sa for siden:

Får man fortsatt tak i gummiringer til dem da?

Det er mest prekært med flasker egentlig.

Har solbær som må plukkes straks, og tenkte å lage litt saft i tillegg til syltetøy og evt gele.


#4

gajamor sa for siden:

Jeg tror det var noen som begynte å produsere de ringene igjen, men jeg er ikke sikker. Hamstret et lite lager da norgesglassene gikk ut av produksjon.


#5

Tallulah sa for siden:

Jada, du får kjøpt ringene i vanlige matbutikker.


#6

Mjau sa for siden:

Hm. Da må jeg kanskje sjekke ut det i morgen.
Er jo flust av norgesglass å få tak i.


#7

Isbjørn sa for siden:

Ikea selger slike glass.


#8

Alias sa for siden:

Jeg bruker barnematglass til ripsgeleen. Var redd det ikke skulle bli tett nok, men det holdt på månedsvis.


#9

Mjau sa for siden:

Men det er med vippelokk?
Syns de er vanskelig å få fyllt helt opp til kanten uten masse gris.



#11

Malama sa for siden:

Til ripsgeleen min har jeg en samling beståene av litt (helst små) syltetlyglass (de er stort sett for stre, men jeg hadde ikke samlet glass, da jeg spontant fant ut at dette var noe jeg skulle gjøre, så jeg har samlet i slektas glassinnsamlig) og sildeglass (spnn påleggssild) og barnemat. Når vi var små var det sild og hapå-glass... Mamma har utstyrt meg med noen flasker til saft også, det er spritflasker rett og slett, med skrutopp. Har ikke forsøkt meg på det enda.

Planen min er å samle glass til neste år. Sånne små med pizzasaus (vel, mannen har begyntå kjøpe peppes sin, men må nok over på glass sånn til jeg har nok...) og andre passende glass. Gele bør jo ikke ha for store glass fordi den "safter seg" når man spiser av den om det tar lang tid å spise opp glasset. (Ikke at det er noe stort problem...) Til syltetøy er det nok greit med større glass, men jeg lager ikke kokt syltetøy, bare rørt, altså sånt som skal fryses. Vi får se om jeg utvider etterhvert...


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

de er ikke tette nok. Har flere ganger lagd ting i de hvor over halvparten av glassene har sluppet inn luft og det oppi er blitt ødelagt.


#13

Mjau sa for siden:

Barneatglass og slike små er lurt ja.
Det er nettop luftinntak i slike vippelokkglass jeg er redd for. Har noen glass ed raarbrasyltetøy i kjelleren jeg tror jeg bør sjekke og evt spise opp nå...


#14

Isbjørn sa for siden:

Ikke bra. Da duger vel Ikeaglassene kun til tørrmat.


#15

Chanett sa for siden:

Jeg fryser i plast og heller over i pene glass/flasker etterhvert som jeg tar opp av fryseren.


#16

Mjau sa for siden:

Jeg har også fryst ned i plast. Men det tar plass i fryseren, og jeg har plutselig et svært kjølerom jeg kan bruke. :dåne:
Og fem epetrær, plommetre, kirsebær, moreller, tre ripsbusker, to stikkelsbærbusker, tre solbærbusker, et svarthylltre/busk. Det blir litt dårlig plass i fryseren om jeg skal putte altvned der. :knegg:


#17

Chanett sa for siden:

Om du vil ha det lenger enn jul hadde jeg satset på fryseboksen.


#18

celebelen sa for siden:

I gamle dager la man vel ofte et lag voks øverst i glassene med syltetøy o.l. for å stenge luften ute.

Når det gjelder flasker, vet jeg at det finnes en nettside hvor man kan bestille ulike typer flasker (og glass). Men jeg husker dessverre ikke hva den het, bare at en tidligere kollega bestilte flasker til ølbrygging der.


#19

Mjau sa for siden:

Da må vi mumse rådyrkjøtt og elgkjøtt så det svir framover tror jeg.
Vurderer å levere eplene et sted de presser dem og kjøpe saften.


#20

gajamor sa for siden:

Jeg har 10 år gammel hermetikk i norgesglass i kjelleren. Ingen tegn til mugg. Så lenge du steriliserer glassene og lukker dem hermetisk går det bra.


#21

Malama sa for siden:

Kokt ripsgele, sterile glass, atamon i geleen, lufttette lokk, det holder over jul, altså. Det holder av erfaring over neste jul også, men da er ikke geleen nødvendigvis like frisk i fargen. Men smaken er den samme, og mugg har jeg aldri sett på det. Oppbevart kjøling, men ikke frosset.

Men lufttett er nok en god ide da.
Det selges syltevoks på butikkene fortsatt, forresten. Kan jo evt være en løsning?


#22

Rug sa for siden:

Jeg liker ikke barnematglass så godt, jeg opplever at de slipper inn litt luft. Men alle andre småglass, tomatpuré, jalapenos, peanutbutter osv, ingenting kastes. Så lenge de er helt rene, nykokte og helt fulle når du skrur lokket på, holder det glatt til neste sommer og den etterpå.


#23

Tallulah sa for siden:

Næsj, så lenge man sylter og steriliserer ordentlig holder det seg lenge. Jeg har syltetøy fra to år tilbake som er helt fin-fint.


#24

Chanett sa for siden:

Det er nok bare jeg som er for lat til all den styringa.


#25

Alias sa for siden:

Heldige Mjau som har tilgang på så mye godt! Vi planerte hageområdet i fjor, så planen er å anlegge både jordbærhage, div. buskevekster og forhåpentligvis også drivhus. Et tips angående hermetisering, er å legge tyttebær på toppen. Det gjorde en "før i tida" pga at tyttebæra fungerer som naturlig konserveringsmiddel, da den holder seg så lenge. Det bør kanskje tilføyes at jeg bare har fått dette rådet videreformidlet i familien, og har aldri prøvd det ut selv.


#26

Tallulah sa for siden:

Det er litt styr, det er det. Men med knøtefryser i byleilighet er det en nødvendighet om man vil nyte egenplukk utover vinteren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.