Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til å lage pålegg selv

#1

United sa for siden:

Hvorfor ikke lage kjøttpålegg selv? Må være billigere enn å kjøpe. Og ikke spesielt vanskelig kanskje? Bortsett fra at en trenger noe for å få tynne skiver. Lager dere andre selv? Tips?


#2

Hyacinth sa for siden:

Henger meg på.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Roastbiff er eit eksempel på pålegg som er billigare å lage sjølv. Det som er problemet er å få tynne nok skiver. Det kan løysast ved å ha ei brødskjøremaskin som kan stillast inn til pålegg og. Dersom ein ikkje har noko slikt, så må ein berre prøve å skjære så tynt ein berre kan.


#4

mkj sa for siden:

Vi har av og til kjøpt en svinekam eller skinkestek.

Roastbiff år jo også an, men der er gjerne råvaren litt dyrere.


#5

nokon sa for siden:

Vi kjøper gjerne store skinkesteiker på tilbod, steiker og spiser halvparten med potet og bruk saus og har resten som pålegg. Til jul, steiker vi eit salta lammelår, som vi skjærer skiver av og har som pålegg og ei kokt bayonneskinke. Erfaringa mi er at dette er luksuspålegg til julelunsjen og liknande, ikkje kvardagspålegg, fordi det blir tjukke skiver med kjøtt. Men det kan jo løysast med slik maskin som Hjertensfryd nemner.


#6

Fløyel sa for siden:

Kan man f.eks. legge kjøttstykket i en time i fryseren, det er enklere å skjære tynne skiver dersom kjøtt er litt fryst, som f.eks. til Carpaccio.


#7

elli sa for siden:

Til jul lager jeg ribberull, kjøttrull og en påleggspølse av elgkjøttdeig :)


#8

United sa for siden:

Har du oppskrift på kjøttrull? Går å lage av kukjøtt?


#9

elli sa for siden:

Bruker å lage av lammekjøtt, kjøper sånn ferdigpakke med kjøtt (er det enkleste synes jeg)

Krydderblandingen min (eller mer korrekt min farmor sin) er:
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1 1/2 ts salt
1 ts sukker
2 1/2 ts gelatinpulver.

Bland alt kryddret og fordel det jevnt over kjøttet, rull sammen og sy igjen. Legges i saltlake i 7-10 dager. Etter å la ligget i saltlake, tar du rullen ut og ruller den inn i et kjøkkenhåndkle og surrer godt med husholdningstråd rundt. Dette for at rullen ikke skal revne under koking. Rullen skal kokes i ca 2 timer, avhening av størrelse (er vel mer korrekt å si at den trekker - for jeg lar ikke vannet koke, men være like under kokepunktet). Når den er ferdigkokt lar du den hvile ca 15 min før den legges i press over natten.

Du kan godt lage kjøttrull av okse - thulefjord gjør iallefall det... Har smakt den og den er veldig god :)


#10

Elise sa for siden:

Gudbedre, jeg trodde det stod kuk-kjøtt. :dåne:


#11

Fløyel sa for siden:

:grineler: Skulle likt å se ansiktene til familien på julefrokosten da ja.


#12

Alias sa for siden:

Jeg er så heldig at jeg har en mann som jakter, blant annet rådyr. Etter endt bukkejakt kommer han hjem med hele lår, som han beiner ut, surrer sammen i strømpe og som jeg krydrer etter beste evne før vi steiker i ovn ved svak varme. Deretter lar vi det hele bli kaldt, før vi bruker en god kniv til å skjære skiver etter ønske. Tynne dersom det er til pålegg, og tykkere dersom det skal brukes til middag. Vi serverte dette i dåpen til lillebror, og aldri har vi vel fått så mye skryt for en matrett. Det er rett og slett nydelig.. :)


#13

Malama sa for siden:

Jeg pleier å lage rull av fårekjøtt, samt sylte (som jeg er vant til å kalle syltaflesk, men det er nå så. Sylte er nemlig her jeg kommer fra syltetøy) til jul.

Sånn ellers spiser jeg en del middagsrester som pålegg, man kan jo selvsagt lage dette uten å spise brorparten som middag... Svinsteik er jo en slager, og naturlig nok biff/roastbiff. Men kylling og kalkun er også godt pålegg.


#14

Alias sa for siden:

Glemte helt å få med at i jula har vi begynt med å kjøpe inn ekstra ribbe, som skives opp og brukes på brødskiva.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.