Trolla har bursdag i morgen og da har vi invitert noen på litt feiring; de vi bruker å være sammen med som har barn. Den ene gutten som kommer har en del allergier, deriblant egg, soya og nøtter. Hadde helt glemt det og planlagt pavlova og enten brownies eller gammeldags sjokoladekake, velprøvde oppskrifter jeg vet jeg får til. Men nå tror jeg at jeg vil gå for en sjokoladekake uten egg slik at han iallfall kan spise den, har du en god oppskrift? Har sett på detsoteliv, men der er så mange å velge, klarer ikke å bestemme meg - derfor spør jeg heller her etter en velprøvd, god en! :)
Surmelkskakene faller ikke i smak hos mine av en eller annen grunnn. Denne er god, men litt liten porsjon. Jeg bakte to stk i hjerteform til tvillingbursdag.
3 dl hvetemel
2 dl sukker
1-2 ss bakekakao
2 ts bakepulver
2 dl melk
3 ss smeltet smør
Sett stekeovnen på 225 grader. Bland det tørre i en bolle, tilsett smør og melk og rør til en glatt røre. Hell i en godt smurt form, ca 22 cm i diameter.
Glasur:
50 g smør
50 g lys kokesjokolade
200 g melis
4 ss melk eller kaffe (kaffe er best!:)
Smelt smør og sjokolade, tilsett resten av ingrediensene og rør til det blir glatt. Hell den lunkne glasuren over kaka. Jeg prikker noen små hull i kaka med en gaffel først, da blir den ekstra saftig, synes jeg.
Det er nok en sånn kake som er best når den er fersk, men da var den supergod.
Barnas beste eller andre sjokoladekaker med surmelk. (Ligger mange av de her inne på FP om du søker.) Utrolig enkel og veldig saftig, jeg bruker den som muffins også og ungene mine elsker den (har aldri hørt om noen som ikke liker den når og jeg har servert den i mange barneselskap).
Jeg har servert den i ulike sammenhenger, og den er veldig populær hos barna. Jeg lager ofte litt annen krem på toppen, men den er sikkert grei den som står. Kan også helles i muffinsformer.
Jeg baker jo bare uten melk, og elsker å lage kaker. Har laget de fleste tradisjonelle kaker uten egg, blir kjempebra.
Det er denne regnbuekaken som går igjen mest hos oss. Bare å ha i kakaopulver og droppe fargene om man vil ha en ren sjokoladekake. Den er ENORM suksess hver gang vi lager den. Kan lages som muffins også. Soyamelken kan nok helt enkelt byttes ut med havre- eller rismelk.
Da står kaka i ovnen; og hjelpes for en diger røre!?! Det stod stor bakebolle så jeg tok den størsete tupperware-bakebollen og det gikk bare såååvidt det var! :humre: Både arbeidsmessig og i forhold til han som er allergisk går jeg nå for denne kaka pluss frukt/bærsalat med vaniljekrem; så kan alle spise alt. :jupp: