Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste sjokoladekake uten egg

#1

Acino sa for siden:

Trolla har bursdag i morgen og da har vi invitert noen på litt feiring; de vi bruker å være sammen med som har barn. Den ene gutten som kommer har en del allergier, deriblant egg, soya og nøtter. Hadde helt glemt det og planlagt pavlova og enten brownies eller gammeldags sjokoladekake, velprøvde oppskrifter jeg vet jeg får til. Men nå tror jeg at jeg vil gå for en sjokoladekake uten egg slik at han iallfall kan spise den, har du en god oppskrift? Har sett på detsoteliv, men der er så mange å velge, klarer ikke å bestemme meg - derfor spør jeg heller her etter en velprøvd, god en! :)



#3

Hot Lips sa for siden:

Surmelkskakene faller ikke i smak hos mine av en eller annen grunnn. Denne er god, men litt liten porsjon. Jeg bakte to stk i hjerteform til tvillingbursdag.

3 dl hvetemel
2 dl sukker
1-2 ss bakekakao
2 ts bakepulver
2 dl melk
3 ss smeltet smør

Sett stekeovnen på 225 grader. Bland det tørre i en bolle, tilsett smør og melk og rør til en glatt røre. Hell i en godt smurt form, ca 22 cm i diameter.

Glasur:
50 g smør
50 g lys kokesjokolade
200 g melis
4 ss melk eller kaffe (kaffe er best!:)

Smelt smør og sjokolade, tilsett resten av ingrediensene og rør til det blir glatt. Hell den lunkne glasuren over kaka. Jeg prikker noen små hull i kaka med en gaffel først, da blir den ekstra saftig, synes jeg.

Det er nok en sånn kake som er best når den er fersk, men da var den supergod.


#4

Ole Brumm sa for siden:

Barnas beste eller andre sjokoladekaker med surmelk. (Ligger mange av de her inne på FP om du søker.) Utrolig enkel og veldig saftig, jeg bruker den som muffins også og ungene mine elsker den (har aldri hørt om noen som ikke liker den når og jeg har servert den i mange barneselskap).


#5

noen sa for siden:

Jeg kan anbefale Kakemonsen sin med kulturmelk:
www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1690

Jeg har servert den i ulike sammenhenger, og den er veldig populær hos barna. Jeg lager ofte litt annen krem på toppen, men den er sikkert grei den som står. Kan også helles i muffinsformer.


#6

noen sa for siden:

Ja, det var visst den sjugger hadde linket til nederst.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg baker jo bare uten melk, og elsker å lage kaker. Har laget de fleste tradisjonelle kaker uten egg, blir kjempebra.

Det er denne regnbuekaken som går igjen mest hos oss. Bare å ha i kakaopulver og droppe fargene om man vil ha en ren sjokoladekake. Den er ENORM suksess hver gang vi lager den. Kan lages som muffins også. Soyamelken kan nok helt enkelt byttes ut med havre- eller rismelk.



#9

IzziCreo sa for siden:

Juvs sjokokake baker vi selv om vi ikke har eggallergikere :jupp: Den er bare uuuutrolig god, og holder seg fersk lenge :jupp:


#10

Benzo sa for siden:

Denne er veldig god. Bruker du blå soft til glasur er den helt uten melk også.


#11

Acino sa for siden:

Takk!

Tror jeg prøver meg på den fra kakemonsen, har vært ute å kjøpt kulturmelk nå. :jupp:

Den fra møllerens så jeg i butikken men la den fra meg siden det står at den kan inneholde spor av egg.

Hjelpes, kom jeg til å tenke på at kanskje maten er full av ting han ikke tåler også, må sjekke!


#12

Acino sa for siden:

Da står kaka i ovnen; og hjelpes for en diger røre!?! Det stod stor bakebolle så jeg tok den størsete tupperware-bakebollen og det gikk bare såååvidt det var! :humre: Både arbeidsmessig og i forhold til han som er allergisk går jeg nå for denne kaka pluss frukt/bærsalat med vaniljekrem; så kan alle spise alt. :jupp:


#13

Fluke sa for siden:

Hva er steketid på denne? Jeg har laget den før og alle syns den er veldig god, men må kan jeg ikke huske hvor lenge den stekte. :help:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.